Maanantain rally-tokotreenit


Ei ole pitkään aikaan tullut rally-tokopostausta, koska ollaan treenailtu lähinnä olkkaritreeniä eikä niistä jaksa kirjoitella, kun ne on vähän sellaista pienten juttujen viilaamista. Tänään käytiin pienellä porukalla ShowHau Centerillä treenaamassa, tämä oli minulle ensimmäinen kerta ko hallilla, hyvää treeniä Elsalle tehdä ratatreeniä uudessa hallissa. Suunnittelin radan omasta päästä, laitoin juttuja mitkä on olleet hankalia Elsalle, mm peruuttaminen kesken radan ja oikealla seuraaminen, lisäksi halusin putken ja hypyt, kun siihen oli mahdollisuus.

Elsalla oli tosi kiva vire koko tunnin ajan. Oli innokas tekemään, virtaa riitti, mutta ei mennyt överiksi. Oli hyvin kuulolla ja keskittyi. Tehtiin alkuun putkea ja hyppyjä erikseen, sitten rataa pari kierrosta. Loppuun tehtiin vielä erikseen peruutusta edessä, suoraa sarjahyppyä.. Ratatreeni meni yllättävän hyvin, usein peruuttaminen on ollut hankalaa, mutta nyt se onnistui joka kerta aika hyvin. Taisin muuten itse askeltaa väärin. Tämän pitäisi nyt jonkun vääntää rautalangasta mulle miten ne askeleet menee. Siinä kun keskittyy vielä koiraan niin menee helposti väärin.

Oli kyllä superkivaa tehdä ratatreeniä pitkästä aikaa! Ei noita ratoja tule tehtyä yksin jäädytetyille ulkokentille. Ei sitä rataa kyllä usein tarvitsekaan treenata, mutta välillä on hyvä tehdä liikkeiden ketjuttamisen vuoksi. Hinkattavaa jäi näistäkin treeneistä. Oikean puolen seuraaminen ei ole vieläkään tarpeeksi hyvää, varsinkaan kartioita kiertäessä. Tajusin myös tätä rataa tehdessä, että suunnittelen monesti ratoja liian kivoiksi, on hyppyä ym enimmäkseen ja vältän pitkiä seuruupätkiä. Pitäisi tehdä niitä seuruuratojakin, usein kisoissa on sitä seuraamista paljon.


Kommentit

 1. Liian kivoista radoista mieleen, paljon tekee jo sillä että kylttivälit ovat oikean mitaiset, 3-5m :) (sarjaesteiden väli aina 4m) Helpottaa huomattavasti tekemistä ja ehtii palkkailla välejä, mikäli seuruu on tylsää. Halleissa mahtuu hyvin tota 3-5m kylttiväliä noudattamaan, ulkona ihan parasta treenailla liian pitkillä väleillä - ettei koira aina odota, että seuraava sikasiistitemppu tapahtuu hetinyt.

  Kauhean nätti putkisuoritus! Ja peruutuksen askeleet muuten superit, mutta vasen jalka laskeutuu vielä kolmannen askeleen jälkeen (neljäs askel tvä -10). Muutoin hieno ja suora koirake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylttivälejä pyrin vaihtelemaan, mutta en oikeastaan koskaan mittaile, että menee sääntöjen mukaan. Usein tehdään rataa ilman kylttejä niin teen liikkeitä sen mukaan, kun tuntuu sopivalta.

   Kiitos.:) Pitää noita askeleita kuivaharjoitella ilman koiraa.:)

   Poista
 2. Ja minä ku oon just aatellu, että pitäis ottaa rally lajilistalle, kun siellä se seuruu ei oo tylsää niinku tokossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että kisoissa on aika paljon seuruuta, ihan niitä peruskäännöksiä ym. Ylemmissä luokissa kyllä on paljon erilaisia temppujakin välissä.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit