Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto

Uv tuli vietettyä vanhempien luona maalla. Käytiin siskon perheen kanssa retkeilemässä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa pieni päiväretki. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta kyseisessä kansallispuistossa, koska yleensä suunnataan Lauhanvuorelle, jos mennään retkeilemään. Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto on selvästi pienempi, mutta siellä riitti silti paljon nähtävää. Tähän aikaan vuodesta siellä oli todella kaunista, oikeastaan ihan joka vuodenaikana on kaunista omalla tavallaan retkeillä. Jätettiin eväät autoon, koska nuotiopaikka oli lähellä autoa, kätevää niin ei tarvinnut kantaa eväitä mukana, kun oli vähän enemmän porukkaa.
Oli tosi liukasta, onneksi mulla oli mukana nastalliset juoksukengät. Mehän lähdettiin retkeilemään ilman suurempia suunnitelmia joten mitään kunnollisia retkeilyvarusteita ei ollut kenelläkään mukana. Ei auttanut kuin laittaa pierucollarit jalkaan ja kaivaa kymmenen vuotta vanha ulkoilutakki päälle, mutta onneksi luonnossa ei tarvitse (aina) olla välineurheilua. Kunnolliset varusteet tottakai tuo mukavuutta retkeilyyn, mutta nyt kierrettiin noin 5 km ympyräreitti (joka oli ainoa reitti) joten ei tarvinnutkaan mitään varustehifistelyä. Noin puolet reitistä kulki suolla pitkospuita pitkin ja puolet enemmän metsän puolella. Paikassa on muuten parissakin kohtaa suojärven rannalla laituri mistä voi mennä uimaan! Laiturin lähellä oli myös pöytä joten kesällä voisi olla kiva evästää katsellen kaunista maisemaa. Suojärvi oli tottakai nyt tähän aikaa vuodesta jäässä, mutta oli todella kaunis silti.

Rauhassa sai kulkea, koska paikalla ei ollut muita. Vasta lopussa nuotiopaikalla ollessa tuli joku pariskunta sinne, mutta muuten ei ollut ketään. Mukavan rauhallista.

Näkötornista oli hienot näkymät. Kesällä sieltä voisi varmasti nähdä paljon eri lintulajeja. 

Elsa sai tauolla manttelin päälle. Onko muuten kenelläkään tietoa minkä valmistajan mantteli tämä on? Missään ei lue valmistajaa. Ostin tämän 2012 Junkkarista ja tämä on ollut todella monipuolinen ja haluaisin ostaa toisenkin. Nyt tämä majailee mun vanhempien luona, koska en jaksa kokoajan sitä raahata mukana. Olisi hyvä olla täällä kotonakin samanlainen.

Eväät maistui retkeilyn lopuksi! Kokeilin miten vegeroiskeläppä lämpenee nuotiolla ja vitsi se oli hyvää! Tuon kun vetäsi kaksinkerroin ja ääntä kohti niin ei täytteet tippunut ja oli helppo syödä.

Retkeily oli kyllä varsin onnistunut.

Kommentit

Suositut tekstit