Itsenäisyyspäivän juoksuajatuksia

Olen viime aikoina juoksulenkeillä ollut niin kiitollinen tuosta lenkkikaverista, sen kanssa juoksulenkit sujuu nykyään niin hienosti, että voin itse jopa keskittyä kuuntelemaan musiikkia lenkin ajan. Tämä on ollut hieno harppaus eikä todellakaan tullut syntymälahjana Elsalle vaan juoksulenkkien asioita ollaan treenattu pitkin vuotta.


Nyt ollaan juostu aika paljon kympin peruskestävyyslenkkejä sekä pienempiä vauhtikestävyyslenkkejä. Tänään päätin vähän poiketa mukavuusalueelta ja tehtiin 11,5 km pk-lenkki. Pitäisi varmaan noita pk-lenkkejä pidentää, koska kymppi menee nykyään niin iisisti. On ihanaa tajuta, että sellainen kympin lenkki mitä ennen käveltiin viikottain niin juostaan viikottain! Ennen jo kävellessä pari mäkeä oli tosi tiukkoja, mutta nykyään juostaan ne mäet ilman ongelmia. Niin vain kunto kasvaa. Pitäisi enemmän panostaa vauhtikestävyyteen, koska se on ollut mulla aina heikompi osa-alue. Ajattelin ensi vuonna panostaa vauhtikestävyyteen ja myös sellaiseen räjähtävyyteen mitä tulee loikkatreeneillä. Tiedän, että tästä tulee vaikeeta, mutta on kiva jos on joku kehitettävä alue. Tänä vuonna se taisi olla matkan pituus, aluksi vitonen yhteen putkeen ja sitten kymppi yhteen putkeen. Nyt nämä tavoitteet on saavutettu ja on aika asettaa uusia tavoitteita. Ilmottauduin muuten jo puolimaratonillekin, jännittää jo nyt vaikka siihen tapahtumaan on vielä puoli vuotta aikaa.


Varusteista sen verran, että juoksukellostani pidän tosi paljon! Tämän avulla on päässyt ihan uusiin ulottuvuuksiin lenkkien suhteen. Aluksi pelkäsin miten talvella onnistuu ranteesta mittaavan kellon kanssa juokseminen, mutta ei ole ollut ongelmia. Tykkään katsoa paljon kelloa lenkin aikana joten mihinkään hihan sisään en halua sitä laittaa. Tänään juoksin -8 asteen pakkasessa lenkin ja hyvin onnistui kuvassa näkyvällä tavalla lenkki. Ranne ei jäätynyt ja näin hyvin juoksuvauhdin koko lenkin ajan. Elsan valjaita olen säätänyt paremmin istuviksi ja olen edelleen todella tyytyväinen niihin. Nastalenkkareilla mennään nyt isoin osa lenkeistä ja ainakin vielä on pysytty pystyssä, kun alla on Icebugit.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos!:) Kunto todellakin nousee vaikka välillä ei sitä meinaa tajuta.:)

   Poista
 2. Tuo juokseminen koiran kanssa on kyllä kivaa! Kun jaksaa suht säännöllisest juosta niin se kuntokin karttuu, tsemppiä puolimaratonille! Pitäisi itsekin vaan useammin kaivaa lenkkarit jalkaan :) Mahtava metsä tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrin juoksemaan kolme kertaa viikossa joten ihan hyvä tahti on päällä.:) Mäntykuja oli kyllä tosi mahtava, pitää joskus mennä ajan kanssa kuvailemaan sinne.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit