Liesjärven kansallispuisto

Meillä oli syysretki suunnitelmissa Repoveden kansallispuistoon pari viikkoa sitten, mutta juuri sinä viikonloppuna oli luvattu Repovedelle koko päiväksi sadetta. Alettiin miettimään retkikohdetta uudestaan sillä luontoon oli päästävä. Mieleen tuli Liesjärven kansallispuisto sekä Torronsuon kansallispuisto, ne sijaitsevat aika lähellä toisiaan ja molemmissa on hyvä mahdollisuus tehdä päiväretki. Oli luvattu hyvää säätä joten suunnattiin sitten Forssan suuntaan, eihän tämä nyt vedä vertoja Repovedelle, mutta hyviä retkikohteita nämäkin. Teen näistä eri postaukset, koska on kivempi laittaa kaksi eri kansallispuistoa eri postauksiin vaikkei kuvia nyt olekaan mitenkään älyttömästi.

Valittiin tällä kertaa rengasreiteistä sopivan pituinen Pohjantikan kierros joka kulki pääsääntöisesti metsässä. Yhden lammasaitauksenkin läpi kuljettiin, onneksi nyt ei näkynyt lampaita sillä en yhtään tiedä mitä Elsa lampaista olisi tykännyt. Evästettiin järven rannalla.

Tällä kertaa käytin Non-Stopin juoksuvyötä ja oli kyllä todella kätevää retkeillä, kun koira on hihnassa, mutta kädet vapaana. Pitää jatkossakin laittaa vaan suosiolla koira juoksuvyöhön kiinni. Topcaniksen talutusvyötä olen jonkun verran käyttänyt myös retkeilyssä, mutta se nousee helposti koiran vähänkään vetäessä.


Kommentit

  1. Hassua nähdä syyskuvia, kun täällä on ainakin vielä ihan talvi... :) Tähän olisi toivonut vähän enemmän tekstiä, minkä mittaisen lenkin saitte tuolla tehtyä? Oliko paljon muita lenkkeilijöitä/koiria? Itselle ihan vieras paikka, olisi kiva tietää näistä kansallispuistoista enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hassua postatakin jotain syyskuvia.:D Toisaalta ei tosta edes ole pitkä aika ja nyt on ihan talvi. Lenkki tais olla joku viitisen kilsaa, aikaa meni siihen yllättävän paljon sillä poluilla oli aika paljon kaatuneita puita mitä piti ylittää/alittaa. Aika paljon oli muita lenkkeilijöitä, koiria jonkun verran (kaikki onneksi kytkettyinä). Kannattaa käydä katsomassa luontoon.fi-sivustolta kansallispuistoista tietoja, siellä on hyvin kattavasti tietoa. Itse en nyt viitsinyt kauhean tarkkaan kirjoitella, kun luulin ettei kukaan jaksa näitä lukea. Täytyy jatkossa raapustaa vähän tarkemmin.:)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit