Päiväretki Aulangolla

Tänään suunnattiin Paulan kanssa Hämeenlinnaan Aulangolle patikoimaan. Kierrettiin Aulangonjärven reitti sekä käytiin näkötornilla. Kilsoja kyl tuli varmaan jotain kymmenisen kilsaa et ihan kiva päiväreissu ja aikaa kului nelisen tuntia, kun syötiin eväitä ja fiilisteltiin. Sää oli aivan upea patikoimiseen. Koirallekaan ei tullut liian kuuma, kun sai vilvotella välillä järvessä. En tiedä olisko edes ollut pakollista, mutta Elsa löytää kaikki mutaojat niin pakkohan sitä oli vähän puhdistaa järvessä.;)

Koska oltiin aamupalalla lähdetty liikenteeseen niin jäätiin heti laiturille syömään lounasta. Oltiin haettu cittarista salaatit jotka maistui hyvältä. Aivan ihanaa oli vain lounastaa rauhassa laiturilla. Koirat joutuivat olemaan portaissa kiinni lounastelun ajaksi, kun eivät saaneet tulla laiturille. Eipä se niitä tuntunut haittaavan.

Siis mitkä maisemat! Nämä maisemat kyllä yllätti positiivisesti, en olis osannut kuvitella miten näillä leveyksillä voi olla näin kaunista. Reitti meni parista kohtaa tosi ylös mistä avautui kaunis maisema järvelle. Reitti oli merkitty keltaisella pallolla ja näitä merkkejä oli tosi hyvin. Parissa kohtaa olisi ehkä kaivannut jotain merkkiä, mutta kyllä niistä kohdista selvittiin maalaisjärjellä, kun oltiin järveä kiertämässä niin meni sit sen mukaan.

Pidettiin pieni evästauko nuotiopaikalla järven rannalla. Eihän retki olisi mitään ilman retkibatterya! Elsa keskittyi sillä välin järvessä uivaan sorsaan.

Näkötorni ei mahtunut kokonaan kuvaan, koska mulla oli vain viiskytmillinen objektiivi mukana. Ei sillä saanut kunnolla maisemia taltioitua, mutta vähän utuisen sään takia tämä linssi oli kyllä ihan passeli sillä muuten olisi varmaan tullut ihan tummia kuvia. Oliki muuten hassua kuvata tällä linssillä pitkästä aikaa, en edes muista koska olisin viimeksi kuvannut tällä..
Käytiin näkötornissa vuorotellen toisen jäädessä koiravahdiksi alas. Oli ihan hyvä ratkaisu, koska tornin portaat oli kapeat ja alhaalla taas oli aika paljon turisteja joten ei voinut jättää koiraa alas yksin odottamaan. Hyvin se onnistui näinkin. Tornista oli kauniit maisemat.


Kommentit

 1. Aulanko on niin nätti paikka! Vuosi sitten kävelin samoissa maisemissa :) Vois millon vaan lähteä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli todella kaunista ja itse ainakin voisin mennä uudestaanki.:)

   Poista
 2. Upea paikka, hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit