Kisamainen pätkä liikkuroituna

Tänään Lilli tuli avustamaan tokoilussa. Hän oli jättänyt oman koiransa kotiin ja tuli ihan vain meitä varten, olen tosi otettu! Tehtiin alkuun ruutua. Päädyttiin tekemään läpijuoksua, että Elsa juoksi hakemaan Lilliltä namia. Sitten stoppeja ja se alkoi onnistua tosi hyvin. Mua harmittaa etten oikein voi tehdä tällaisia läpijuoksuja yksin, koska en viitti enää treeneissä heittää narupalloa. En kyl tiedä kannattaisko taas kokeilla vai vaikuttaako se sit taas kokeissa rallatteluun..

Tehtiin sitten kolmen liikkeen kisamainen liikkuroituna. Ensin seuruuta mihin tuli käännöksiä ja myös juosten käännös oikeaan sekä peruutus. Seuraaminen oli vähän väljää ja peruutus ei nyt onnistunut. Nouto oli ok. Ruudussa Elsa stoppas ennen ruutua jolloin käskin sen takaisin ruutuun. Meni kyllä, mutta jäi sitten haistelemaan tötsää, mutta sain sen siitä maahan.

Loppuun tehtiin vielä erikseen merkin kiertoa. Nyt kiersi aina merkin.

Mä en tiedä et mitä hittoo mä teen ton peruutuksen kanssa, koska se onnistuu tosi hienosti erillisenä, mutta en saa sitä onnistumaan pitkän seuruukaavion yhteydessä. Sitä pitäis tietenkin erikseen treenaamalla treenata, mutta en tiedä miten. Harmittaa ihan sikana, kun osaa kyllä nätin peruuttamisen, mutta en pääse sitä sitten kokeissa näyttämään. Jotenkin pitäisi helpottaa sitä, kun Elsa ei sitten enää edes tunnu yrittävän, jos ensin epäonnistuu..

Kommentit

  1. Meillekkin peruutus on ollut aika iso haaste, ja Pyry liukuu helposti sivulle, mutta etupalkan avulla sain onneksi sen verran sujuvuutta siihen, että lopulta se onnistu viimisimmässä AVO:n kokeessakin. Mutta on meille käyny myös Pyryn sivulle väistämiset ja parhaana ehkä se kun Pyry käänty paikallaan kattomaan, että "mihin nää nyt lähtiit kulkeen". Mutta joo, ärsyttävä hinkkausliike, niinku koko seuraaminen XD

    VastaaPoista
  2. Onko peruutuksessa vikana vinous vai mikä? Kannattaa tosi paljon treenata aidan tai seinän vieressä, niin ettei koiralla ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin liikkua suorana. :)

    VastaaPoista
  3. Elsalla itse peruutus on hienoa ja suoraa, pitää paikan. Ongelma on sen liittämisen tohon pitkään seuruukaavioon. Elsa ei tunnu ymmärtävän, että sitä peruutusta voi tulla vaik mentäis ensin suoraa enemmän. Erikseen pätkä peruutusta taas on ihan tosi hienoa. Oon yrittänyt kyllä opettaa, että mennään eka suoraan ja sit peruutetaan, mut se on aina yhtä kuutamolla sitten. Sisällä taas onnistuu, että mennään vaik pari askelta eteenpäin ja sit peruutetaan, mutta ulkona sitten kun olis tilaa tehdä enemmän niin homma leviää..:/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit