DIY koiran heijastinliivi - video


Illat pimenee ja alkaa olla taas tarvetta miettiä heijastinliivejä. Elsalla on ollut käytössä erilaisia heijastinliivejä, mutta olen todennut vain kaksi liiviä sopiviksi Elsalle. Toisesta on tarranauhat jo niin finaalissa ja yhdellä ei oikein pärjää mutaisessa syksyssä, koska ne pitää huuhdella mudasta aina lenkin jälkeen eikä välttämättä ehdi kuivumaan ennen seuraavaa käyttöä. Lisäksi halusin nyt maalle ihan oman liivinsä ettei tarvitse pakata sellaista aina mukaan reissuun.

Olen tykännyt oranssista metsästysliivistä, mutta mun makuun siinä on liian pienet heijastimet. Toki siinä on varmasti tarkoituksena lähinnä, että näkee koiran siellä metsässä ja siihen se on tosi hyvä. Kaupunkioloissa taas kaipaan enemmän heijastimia. Malliltaan tämä on tosi hyvä ja tykkään, että liivi kiinnitetään tarroilla joten varmaan koira pääsee myös repäisemään itsensä metsässä irti, jos jää johonkin pusikkoon kiinni. Vetoketju tms ei niin vain aukea ja en halua edes ajatella, että mun koira kuolis jäätyään kiinni johonkin siksi ettei päässyt vapaaksi..

Päätin tehdä heijastinliivit nyt itse, koska tykkään ompeluprojekteista ja tällä pääsi tosi halvallakin. Aikuisten heijastinliivi maksoi alle vitosen (kirpparilta voisi löytyä parilla eurollakin) ja heijastinnauha oli kans pari euroa. Vinonauhat (toiseen käytin heijastinliivistä nauhan uudestaan), langat ja muut tarvikkeet löytyi äidin kätköistä.Tässä karkeasti ohjeet. Mä oon ommellut kaikenlaista vuosia joten toivottavasti nää ohjeet riittää, kun en välttämättä huomaa mainita jotain itsestään selvyyttä. Riippuu paljon myös alkuperäisestä liivistä miten siitä saa tehtyä samanlaisen uuden.

Tarvikkeet:
- Vanha sopiva liivi
- Ihmisten heijastinliivi
- Kaavapaperia
- Ompelukone
- Ompelulankaa
- Nuppineuloja
- Kynä
- Sakset
- Tarranauhaa
- Vinonauhaa

Työvaiheet:
- Piirrä kaavapaperille kaavat vanhaa liiviä apuna käyttäen, kannattaa laittaa liivi kankaaseen nuppineuloilla kiinni.
- Leikkaa kaavat irti, asettele heijastinliivin päälle, laita nuppuneuloilla kiinni ja leikkaa.
- Siksakkia kankaan reunaan tai ompele saumurilla reunat.
- Ompele vinonauhaa reunoihin jotta lopputuloksesta tulee siisti ja kestävämpi.
- Ompele tarranauhat kiinni

Videoin työvaiheita. Mulla ei ollut mitään jalustaa mukana joten kuvakulmat ei aina ole ehkä ihan parhaat ja kamerakin vinossa välillä..
   

Tykkään lopputuloksesta tosi paljon. Mustan liivin asettelu onnistui paremmin, mutta eiköhän toi punainenkin aja asiansa vaikkei heijastimet nyt niin millilleen mene. Vähän jäin miettimään olisiko kaula-aukosta pitänyt tehdä isompi. Mulla kävi niin, että tarranauhaa ei riittänytkään kuin vyötärölle joten jouduin ompelemaan rintakehän säädöt kiinteiksi. Eiköhän näilläkin pärjää, ei näyttänyt menoa haittaavan. Säästin kaavat, jos tulee tehtyä joskus uudet.

Kommentit

 1. Omistaapa ompelukone ja saumuri! Mä niin tykkäisin värkätä tämmösiä, mutta ei auta kun odotella jos joskus tekovehkeetkin hommais :) Hienot tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en omista, mutta olen siitä onnekas, että äitillä ja kahdella siskolla on ompelukone ja saumuri.:) Pitäis useammin ommella, koska se on niin mukavaa. Kiitos!:)

   Poista
 2. Miten tiedän, että liivistä tulee oikean kokoinen, kun ei ole vanhaa liiviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan mittaisin ympärysmitan koirasta ainakin ja sovittaisin ensin kaavoja, jos kaavaliivi on sopiva niin sit voisin alkaa leikkaamaan kangasta ja kokoamaan varsinaista liiviä.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit