Lihashuoltoa

Mulla on varmaan parin kuukauden ajan kipeytynyt jalkaterä tosi herkästi. Tietenkin usein juoksemisen jälkeen. Olenkin miettinyt, että pitääkö himmata juoksulenkkien määrässä tai pituudessa ja pelännyt samalla, että on tulossa joku marssimurtuma. Sitten vaan viikonloppuna välähti mieleen tapaus parin vuoden takaa, kun mun jalkaterä oli niin kipeä etten pystynyt edes kävelemään sillä ja menin lääkäriin sen takia. Lääkäri sanoi, että se on kipeenä, koska pohje on niin jumissa, että jotenkin vetää jalkaterää kipeeksi. Siitä sitten lähti oikein kunnon pohkeen huolto, jos se siitä paranisi. Googlettelin aiheesta ja jossain sivulla peloteltiin miten tämän kuntoutus voi kestää jopa vuoden. Oli myös tietoa, että voi ihan reisilihaksen jumistaki johtua. Aloin kuitenkin venyttelemään kunnolla jalkoja ja rullaamaan. Olen kyllä tähänkin asti ahkerasti venytellyt ja rullaillut jalkoja, mutta näemmä en tarpeeksi huolellisesti sillä jo ensimmäisen kunnon venyttely/rullailupäivän jälkeen tilanne helpotti huomattavasti. Ja nyt jalkaterä on jo melkein kivuton. En usko, että tässä tarvii mitään pitkää taukoa pitää juoksemisesta. Ajattelin nyt tämän viikon vielä venytellä ja rullailla koko jalkaa ja vaikka varata vielä hierojallekin ajan. Olisi aika kauheeta, jos ei pääsisi treenaamaan tulevaa polkujuoksutapahtumaa varten.

Pitäisi muuten varata eläinfysioterapeutille aikaa. Varmasti tekisi hyvää Elsallekin jonkinlaiset venytykset. Mulla ei ole uskallusta venytellä Elsan takajalkoja mitenkään, koska pelkään, että napsautan sen polven sijoiltaan tai jotain. Paras olisi hakea ammattilaiselta kunnon ohjeet Elsan venyttämiseen. Se varaaminen on vain jäänyt mietintäasteelle, koska meillä olisi uuden fyssarin etsiminen edessä, koska Aistissa ei ole enää fyssareita.

Kommentit

  1. Hui, toivottavasti sulla ei tuu mitään ihmeellistä jalkoihin :0!! Mullahan oli viimevuonna se jalkapohjien joku mikälie missä jalkapohjat oli levon jälkeen niin kipeet et käveleminen oli ihan tuskaa, siinä sit sai puolvuotta olla juoksematta että pääs jalat paraneen... Ja oli vielä molemmissa jaloissa toi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh kuulostaa rajulta! Mulla oli pari vuotta sitten kans joku tollanen, että jalkaterä niin kipee ettei pystynyt edes kävelemään.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit