Batiikkivärjätty tassupyyhe

Värjäsin nämä jo alkuvuodesta, mutta en sitten jostain syystä päivittänyt blogiin. Ehkä mua hävetti, kun keltainen pyyhe oli likaisena otettu värjäykseen, mutta olen vähän sellainen, että pitää saada heti toteuttaa, kun tulee inspiraatio. Ei siinä vaiheessa aleta tassupyyhettä pesemään, että on värjäämisprosessissa puhdas.

Mun piti alunpesin värjätä vain hikipyyhe joka on mulla aina spinningissä mukana, mutta sitten mopo lähti keulimaan. Halusin kulahtaneelle hikipyyhkeelle jotain freesausta ja samalla sitten päätin värjätä Elsan tassupyyhkeenkin. Samaan syssyyn laitoin sitten vielä kulahtaneen raitapaidankin samaan koneeseen ja sekin sai sitten vielä vähän elinaikaa lisää.

Homma oli tosi helppo. Ostin väriaineen Tokmannilta ja laitoin kumilenkkejä niihin kohtiin mihin en halunnut värin tarttuvan. Sitten vain suolan kanssa ohjeen mukaan koneeseen. Tein hikipyyhkeeseen vain raitoja ja Elsan pyyhkeeseen ympyröitä. Oikeastaan en ole kauhean tyytyväinen noihin rinkuloihin. Olis voinut suunnitella vähän paremmin.
Mä oon ollut tosi tyytyväinen siihen miten hyvin noi värit ovat pysyneet. Ei ole haalistunut pesuissa. Tekisi mieli värjätä jotain lisää. Joku freese oranssi vois olla kiva. Ehkä kumilenkeillä olis voinut saada jonkinlaisen tassukuvion Elsan pyyhkeeseen?


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit