Tokoleiri 18. - 19.6.

Meillä oli mahtava viikonloppu Koirakoutsin tokoleirillä. Olen näitä Koirakoutsin leirejä (myös rally-tokoleiriä) kattellut aiemminkin, mutta aina on ollut joko huono ajankohta tai sitten joku muu este, nyt kuitenkin pääsin vihdoin tokoleirille! Kyllä vähän kirpasi lompakossa, mutta näin jälkikäteen pakko myöntää, että oli kyllä joka sentin arvoinen leiri. Ihan mahtava viikonloppu siis takana!

Leiri oli tiivis paketti. Lauantai alkoi Mika Jalosen häiriöiden treenaaminen tokon näkökulmasta -luennolla jonka jälkeen mentiin treenaamaan eri pisteille kuuden koirakon ryhmissä.

Ensimmäisellä pisteellä oli teemana sosiaalinen palkka ja kisamaisuus (Mika Jalonen), toisella pisteellä seuraaminen ja kontakti (Sari Ruotsalainen) ja vikalla pisteellä kaukokäskyt ja asennot (Maria Paasto).

Sunnuntaina taas oli aamusta Krista Karhun tokokoiran perustaidot -luento ja ekalla pisteellä teemana nouto / tunnari (Sari Ruotsalainen), toisella pisteellä ruutu ja merkki (Mika Jalonen) ja vikalla pisteellä kiertoliike ja hyppy (Krista Karhu).

Muistiinpanoja tuli tehtyä paljon siitä mitä nyt aletaan treenaamaan Elsan kanssa. Näin lyhyenä koosteena voisin tänne näpytellä, että ainakin kontaktia pitää edelleen vahvistaa. Miten se onki niin helkatin vaikeeta tälle koiralle? Palkattomuus oli onneksi ihan jees näissä palkattomuustreeneissä. Ketjuttamistreenissä teki innokkaasti kaikki liikkeet.

Seuraamisessa palkka läheltä jalkaa eikä suoraan suuhun. Näin saatiin vielä tiivistettyä seuruupaikkaa.

Kaukoissa tän avoluokan jälkeen siirryn etujalkapainotteiseen. Kouluttaja oli sitä mieltä, että Elsalla voisi toimia paremmin, että etujalat pysyy paikoillaan eikä takajalat. Tämä oli oikeastaan mulle helpottavaa kuulla, koska Elsan takajalat ei muutenkaan oikein toimi symmetrisesti (varmaan polvileikkausten / PL takia) joten mielellään nyt alan rakentamaan kaukoja uusiksi etujalkapainotteiseksi. Saatiin tähän hyviä vinkkejä. Onneksi sain nää vinkit videolle niin varmaan tulee niiden ohjeiden pohjalta lähdettyä liikkeelle.

Tunnarissa pitää tehdä mieluummin pitkää riviä kuin laajaa "kasaa". Rivissä sen on helpompi tarkistaa kaikki läpi. Sit siitä lähteä laittamaan riviä kaarelle ym pikkuhiljaa. Muuten tunnarissa toi aina oman.

Ruutu oli hyvä, mutta ei pysähtynyt napakasti seisomaan. Oon iloinen, että se hakeutui hyvin ruutuun joka kerta vaikka oli eri värisiä nauhoja ruudussa.

Merkin kierto oli vähän hakusessa, mutta Elsa oli selvästi jo tosi väsynyt et ehkä johtui siitä. Saatiin tähän kuitenkin vinkiksi hauska temppu, että kierretään ja sitten tullaan jalkojen välistä ja sillä sai taas Elsan heräämään ja kiertäminen alkoi sujumaan. Täytyy muistaa tää vaikka ihan virittelyleikkinä, jos treeneissä meinaa olla lösähtänyt. Elsa tykkäs tästä tosi paljon.

Elsalla oli viikonloppuna koiraseuraakin. Yövyttiin kaverin vanhempien mökillä ja Elsa pääsi leikkimään tollereiden ja bretonin kanssa. Sunnuntaina leirin jälkeen nähtiin Jennyä ja Vilkkua. Mun piti ostaa Jennyltä fleecehaalari, mutta se oli Elsalle väärän kokoinen. Käytiin kuitenkin lenkillä Koirakoutsin läheisissä metsissä. Oli tosi kivat lenkkimaastot ja Elsa ja Vilkku tuli hyvin toimeen. Ei ne kyl leikkinyt, kun molemmat juoksenteli omia menojaa.n

Oli kyllä tosi mukava viikonloppu ja nyt onkin tullut treenattua tokoa joka päivä. Onhan meillä tässä nyt muutenkin ollut aika tokopainotteinen kesä, mutta nyt on taas pari niksiä takataskussa treeneihin. 


Kommentit

Suositut tekstit