Tokoharrastajille ei enää ulkokentät kelpaa?

Nyt on facen tokoryhmässä ollut paljon keskustelua siitä miksei kokeisiin ole tulijoita. En aio nyt siihen ottaa tässä kantaa, mutta joku otti esiin sen miten tokoharrastajille ei enää kelpaa muuta kuin hallitreenit. En nyt enää löytänyt sitä aloitusta, liekö sitten aloittaja poistanut kommentin. Tää asia on kuitenkin tullut ennenkin esiin ja ajattelin nyt ulkotreenaajana kertoa oman mielipiteen. En tiedä onko se yleinenki käsitys ettei kukaan enää treenaisi ulkona? Kyllä sitä pystyy tokoilemaan melkein ympäri vuoden ulkona, ehkä tää keskitalvi on huonoin ajankohta, koska kentät on jäädytetty ja itse en ainakaan näe järkeä treenata jäädytetyllä kentällä, koska siellä ei itsekään pysy pystyssä niin haluaako sitten kokeilla reväyttääkö koira jonkun paikan vauhtiliikkeissä.

Itse siis treenaan ulkokentillä ympäri vuoden. Satoi tai paistoi niin treenaamaan lähden, jos haluan treenata. Se on lähinnä vain pukeutumiskysymys.  Tietenkin on rotuja mitkä ei kestä kylmää tai sadetta yhtä hyvin kuin toiset, mutta jos ulkokokeisiin aikoo osallistua niin ei sielläkään sitä säätä voi etukäteen valita. Oikeastaan sehän on vain hyvä treenata ulkona säällä kuin säällä niin ulkokisoissa ei ainakaan sää pilaa liikkeitä. Yleensä mun ulkotreenit on kuitenkin vain lenkkitokoa eli tokoillaan lenkin yhteydessä paria liikettä, ei siis vietetä tuntitolkulla kentällä aikaa kerralla. Seuruutakin voi treenata vaikka lenkkipolulla, jos on lenkillä hiljasempaan aikaan eikä ole muita lenkkeilijöitä ohittamassa ihan vierestä.

Mä oon varmaan siitä onnekas, kun meillä on lähellä useampi kenttä minne voi mennä treenailemaan. Yleensä kyllä yritän treenata joko ihan iltamyöhään tai keskellä päivää, kun iltapäivästä saattaa kentällä olla jalkapallotreenit tai sitten mopoilijat valtaa kentän. Yleensä kuitenkin pääsee aina johonkin treenaamaan.

Tänä vuonna ei olla treenattu kuin kerran ulkona ja sekin erään koulun parkkipaikalla rally-tokoa. On ollut niin kovat pakkaset ettei ole pystynyt ja kentät jäädytetty. Uskoisin, että kohta voi korkata ulkotreenikauden ja siten varmaan saadaan vihdoin ruutuki kuntoon ja päästäis kesällä kokeisiin.

Musta tuntuu, että aika moni mun treenikavereistakin valitsee mieluummin ilmaisen ulkotreenin kuin maksaisi noin 20 - 30 e hallista. Hallivuokrat on pk-seudulla tosi korkeat ja jos meinaa 20 e päästä halliin niin pitäisi sitten myös löytyä aikaa keskellä päivää ennen prime timee. Musta ainakin tuntuu ihan liian kalliilta ja tänä talvena olen käynyt vain kerran hallissa treenaamassa ja sekin vuoro otettiin parin kaverin kanssa niin saatiin halvemmalla per naama.

Kimppatreeneis ulkotreenit on tosi kivat, kun ei tarvi kellon kanssa pelata vaan voi treenata vaikka koko päivän. Ainoa miinus on se, että treenejä sovittaessa ei etukäteen voi varmaksi sanoa onko kenttä vapaa. Yleensä ne hiljaisemmat kentät oppii tuntemaan, mutta ei kuitenkaan silti voi olla täysin varma onko kenttä vapaa.

Treenaako lukijat paljon ulkona?

Kommentit

 1. Oon huomannut saman ja kuulun myös ulkotreenaajiin! Nyt kun olen seuran jäsen, niin vapaaharkkavuoro hallilla on mulle 4€. Silloin paikalla on tosin muitakin, mutta aion hankkia vapaaharkkakortin, jolloin voin käydä tyhjälläkin hallilla. Mieluiten kuitenkin treenailen ulkona. Ainoa vain, että näin talvisella on vaikea löytää hyviä kenttiä ja seuraa ulkotreeneihin. Siispä meilläkin se on sellaista "ajen tokoa" lenkillä ja kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä halpaa, jos 4 e maksaa vapaavuoro! Talvella on kyllä huono just tuo ettei hyvii kenttiä kauheesti ole. Täällä etelässä onneksi ainakin loppuvuosi on hyvin leutoo niin kenttiä ei jäädytetä. Huonoin kenttätilanne on alkuvuodesta kun on jäädytetty kentät.

   Poista
 2. Asun "metsässä" joten täällä ei ole mitään kenttiä tai sellaisia, kaikkialle pitää ajaa. Hallille maksan aksan takia vapaavuoro-oikeutta jokatapauksessa, ja siellä pyörii omatoimiset tokotreenit viikottain minne voi mennä mukaan eurolla tai parilla. Kesäisin (tai siis silloin kun koulun kenttä ei ole jäässä) käyn siellä treenaamassa tokoa. Pääasiassa tokoa treenaataan kuitenkin omalla pihalla ja haetaan häiriötä muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin euron omatoimitreenit on ihan sikahalvat! Täällä ei taida missään olla noin halpaa..?:D

   Poista
 3. Kesällä treenataan aina ulkona, koska halli on niin kaukana ja erilaisia säitä on tosiaan hyvä treenata. Talvella taas ennemmin suuntaan hallille, koska en tykkää treenatessa pitää hanskoja enkä tykkää palella. :D Meillä ei myöskään ole erikseen maksuja hallilla itsekseen treenaukseen ja hallimaksu maksettava jos vedetyissä treeneissäkin käy. Ulkonakin kuitenkin käydään välillä kun hallissa ei mahdu treenata täysillä mitoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta että halleissa ei aina ole tilaa treenata täysillä mitoilla mitä taas ulkona on.

   Poista
 4. Kesällä treenataan aina ulkona, koska halli on niin kaukana ja erilaisia säitä on tosiaan hyvä treenata. Talvella taas ennemmin suuntaan hallille, koska en tykkää treenatessa pitää hanskoja enkä tykkää palella. :D Meillä ei myöskään ole erikseen maksuja hallilla itsekseen treenaukseen ja hallimaksu maksettava jos vedetyissä treeneissäkin käy. Ulkonakin kuitenkin käydään välillä kun hallissa ei mahdu treenata täysillä mitoilla.

  VastaaPoista
 5. Eipä tuu ulkona talvella reenattua, mutta taitaapi meillä olla luntakin enemmän/pidempään haitoilla. Tosin vuorotyöläisenä pääsen arkipäivisin kolmeen eri halliin reenaamaan, joten ei tarvi etes yrittää ulkona reenata :D Mutta ei nuo hallitkaan nyt aivan onnelliseksi tee, kovasti ootan, että pääsee ulkokentille tekemään esim ruutua, ei hallit/niiden osat riitä näihin ylempien luokkien liikkeisiin mitenkään päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kyllä talvi kestää varmasti pidempään! Täällä ei oo montaa kuukautta tää kentätön aika. Totta tuokin et hallit on monesti niin pienii ettei niissä mahdu täysil mitoin treenaa.

   Poista
  2. Tälläkin hetkellä tulee lunta vaan lisää, ja meinattiimpa paikallislehessä lumitilanteen olevan sellanen, että täällä vielä huhtikuussakin hiihdetään täysillä! Ei haittaa, ei oo mitään parempaa, kun puhtaat valkoset hanget ja pitkät aurinkoiset päivät <3 Paitsi ehkä syksyn aurinkoiset päivät, Lapin ruska ja riekot ;)

   Poista
 6. Sulan maan aikana treenataan pääsääntöisesti aina ulkona. Myönnän tosin olevani itse vähän neiti, enkä kovin mielelläni treenaa vesisateessa. ;) Mutta silloin jätetään treenaamatta, ei siihen kukaan kuole. Vesisateella tarkoitan siis kunnon vesisadetta. Pieni tihku ei niinkään haittaa. Mielummin treenaan ehkä ulkona kuin hallissa, koska paljon tilaa ja tosiaan ilmaista. Talvisin halli on aika ehdoton kun omaa kaksi reikäpäätreenikaveria. Melkeimpä kaikki kentät tai kenttää muistuttavat ovat aivan liian liukkaita, vaikka et vauhtiliikkeitä tekisikään niin riehuvat silti palkan kanssa.

  Täällä keski-suomessa on siitä mukava asua, että kylmän hallin vapaatreenioikeus on vain 30e/kk ja saa treenata juuri niin paljon kuin tahtoo. Ei miun mielestä paha ollenkaan, aina on sulaa maata tassujen alla ja valot päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkää ihan kaatosateella treenaa.:D No joskus on kimppatreenit olleet kunnon sateella, mut noin muuten en. Tihkusade ei haittaa. Jos täällä vois treenata 30 e/kk niin varmaan mäki treenaisin enemmän hallissa.:)

   Poista
 7. Mä oon aika neiti enkä ole käynyt joulukuun jälkeen kertaakaa treenaamassa ulkona, lenkeillä tulee joskus jotain tehtyä mutta sekin o aika harvaa. Hallin vuokrauksella saa itsensä kipeäksi niin yritän aina bongailla jos joku muu ei pääse ja myy halvemmalla ja kerran kahdessa viikossa meillä on hallivuoro pk porukalla. Ensi hallikaudeksi on kyllä pakko hommata vaparikortti koska tää treenaaminen tuntuu näin jäävät ja se tulee selkeästi halvemmaksi kun tää irtovuorojen makselu. Kun kentät sulaa niin sitten valitsen mielummin sen kuin halli koska halleissa tulee ainaniin kuuma ja tilaakin on rajoitetusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kyllä kalliiksi noi irtovuorotki vaik kuinka koittais bongailla niitä halvimpia.:/

   Poista
 8. Mä oon aika neiti enkä ole käynyt joulukuun jälkeen kertaakaa treenaamassa ulkona, lenkeillä tulee joskus jotain tehtyä mutta sekin o aika harvaa. Hallin vuokrauksella saa itsensä kipeäksi niin yritän aina bongailla jos joku muu ei pääse ja myy halvemmalla ja kerran kahdessa viikossa meillä on hallivuoro pk porukalla. Ensi hallikaudeksi on kyllä pakko hommata vaparikortti koska tää treenaaminen tuntuu näin jäävät ja se tulee selkeästi halvemmaksi kun tää irtovuorojen makselu. Kun kentät sulaa niin sitten valitsen mielummin sen kuin halli koska halleissa tulee ainaniin kuuma ja tilaakin on rajoitetusti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit