Viime viikkojen juoksukatsaus

Koska aiemmat juoksuun liittyvät postaukset ovat saaneet ihan hyvin kommentteja niin uskallan jatkaa näitä canicross-postauksia. En kyl ajatellut jokaista juoksulenkkiä erikseen tänne kirjata, mut jos vaikka kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa kertois missä mennään.

Tää viikko on jotenki mennyt niin nopeasti ettei ole ehtinyt blogia päivittää. Tää postaus on roikkunut luonnoksissa osittain siksiki, kun ostin icebug-juoksukengät ja halusin päivittää niistä vasta testaamisen jälkeen. Tänään käytiin juoksemassa, kun oli sen verran vähemmän pakkasta. Alkuviikko meni niin kovissa pakkaslukemissa ettei todellakaan olisi pystynyt mihinkään juoksulenkkeihin.

Pari viikkoa siis kului maalla, mutta jatkoin siellä juoksulenkkejä. Olin joskus aiemmin dumpannut vanhat juoksukengät sinne joten kaivoin ne esiin ja juokseminen sai jatkoa.. Tosin ei ihan canicross-tyyppisesti, koska Elsa oli juoksulenkit vapaana. Kerran Kille-pappa joutui uhriksi ja sai tulla fleksissä mun juoksulenkille mukaan. Tosin se oli vika kerta kun alan Killen kans säätämään juoksulenkkejä.  Kävi nimittäin niin, että kompastuin kiveen ja kaaduin, kun en keskityin juoksun sijaan Killeen, kun se olisi joka puskan halunnut merkata.. Sen seurauksena käsi ja polvi ihan kunnon haavoilla ja mustelmilla. Tuli sitten pieni tauko juoksenteluun, kun polvi oli niin kipeä.

Juoksin noin kolme kertaa viikossa ja ennen vuoden vaihtumista pääsin jo 2,5 km lenkkejä. Se olikin sellainen hyvä välitavoite päästä vielä viime vuoden puolella puoleen väliin tätä vitosen tavoitetta. Työpäivien jälkeen menin lyhyempiä lenkkejä, kun otsalampun kanssa juokseminen ei ollutkaan kovin mukavaa, pelkäsin et kompastun taas johonki kiveen tms.

Näissä maisemissa oli hyvä juosta
Tilasin aleista nastalliset juoksukengät mitkä odotti pakettiautomaatissa noutoa, kun palasin takaisin Vantaalle. Tänään pääsin vihdoin niitä kokeilemaan. Juostiin vain 2 km lenkki, kun en halunnut uusilla kengillä mennä heti pidempää kokeilemaan ettei ole jalat täynnä rakkoja. Tuntui tosi hyviltä juosta eikä kertaakaan edes meinannut liukastua. Elsalla riitti virtaa, kun on koko viikon tehnyt minilenkkejä pakkasten takia. Tästä on hyvä taas jatkaa. 2 km meni nyt tosi iisisti eli on varmaan ihan hyvä alkaa tehdä jo pidempiä lenkkejä. Polvikaan ei ole enää kipeä.


Kommentit

 1. Onko sulla jonkinlainen juoksuvyö? Kiinnostaisi itsekin aloittaa keväällä juokseminen hurtan kanssa ja haluaisin jonkinlaisen vyön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla vyö mihin laitan hihnan kiinni. Se on ihan vain topcaniksen talutusvyö, mutta ihan toimiva tähän, kun on pieni koira mikä ei ihan kokoaikaa vedä.

   Poista
 2. Näitä on kiva lukea!

  Mä ostin viime vuonna Salomonin Snowcrossit – ne on nastalenkkarit, joissa on lisäksi ohut lämmittävä vuori ja vähän vartta. Näyttävät siis ihan monoilta :D Mutta ne on niin ykköset! Vuosi sitten oli jotenkin erityisen paljon sellaisia superliukkaita kelejä ja lenkkireitit olivat ihan peilijäässä ja sitten taas paikoin oli paksumpia kinoksia. Snowcrossit pelastivat ihan täysin (tähän tulisi sydänsilmäemoji :D) ja varren ansiosta niillä pystyi menemään lumisilla poluillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näistä juoksupostauksista tykätään.:)

   Korkeampaa vartta jäin kyl kaipaamaan näissä mun kengissä, mut ehkä näillä täällä etelässä pärjää. Ostin vain niin kiireellä, kun oli hyvä ale ja mun koko enää jäljellä. Siinä ei paljon katseltu muita vaihtoehtoja.:D Laitoin nyt villaset korkeavartiset vaellussukat jalkaan niin pärjäsi ihan hyvin. Säärystimetkin kyllä just neuloin kans lämmittämään. Täytyy muistaa snowcrossit sitten kun pitää hankkia uudet talvijuoksukengät.:)

   Poista
  2. Apua, mulle iski kamala Snowcross -kuume! Nyt oon menny Speedcrosseilla, mut ei nuo kalvottomat kesäkengät ihan parhaat oo talvikeleillä :D

   Poista
  3. Auts, ootko sä mennyt talvet ihan normijuoksukengil?:D Mä en oo uskaltanut edes yrittää ilman nastoja, kun Elsa tekee välillä aikamoisii äkkisyöksyjä. Näyttää muuten ihan hyvin pitävän kosteuden nää icebugit, ei oo tullut mitään läpi.:)

   Poista
  4. Joo, nuo pitää aivan hyvin, ehkä ku on maastoon suunniteltu, mutta tossua saa laittaa toisen eteen, ettei varpaat palele :D Tuuli ja vesi menee läpi, että heilahtaa, ostin nuo alun perin sisähalleihin agitossuiksi. Täytyy jatkaa nastahaaveilua, on ne vaan tyyriitä aleista huolimatta!

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Heh, mä viime vuonna juoksin ihan vaan tavallisilla lenkkareilla... No kuten arvata saattaa niin sehän ei hyvin päättynyt :) Vielä en oo saanut nastallisia ostettua mutta pitäis kyllä, nyt kun pakkaset on vähän lauhtunut himottais kauheesti jatkaa syksyllä hyvin alkanutta juoksukautta :)

  Hyvä ettei sun polvelle käynyt pahemmin! Polvivammat on toooosi kurjia, joten varovasti nyt! t. Yhden rikkinäisen polven omistaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin vain kuvitella miten liukkaat tavalliset lenkkarit on talvella.:O Ja varmaan menee kosteus heti läpi kans. Kannattaa tsekata nyt nastallisten lenkkareiden valikoima, varmaan on viel jotain alessa!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit