Rallytreenit


Käytiin torstaina kimppatreeneis Kompassilla. Olin suunnitellut voittajan radan missä painopiste oli oikealla seuraamisessa ja asennonvaihdoissa vierellä. Oli hyvä tehdä pitkästä aikaa ratatreeniä, nyt tietää mitä treenata lisää. Ollaan kotona treenailtu viime aikoina paljon oikealla seuraamista ja se onnistui aika hyvin radalla. Vaikeuksia tuotti pysähtymiset missä Elsa ei istunut automaattisesti vaan ehti mennä eteenpäin minun pysähtyessä. Kotona ollaan myös tehty asennonvaihtoja oikealla ja ne on sujunut tosi hienosti, mutta radalla suuri osa vaihdoista oli vinoja. Pitäisi nipottaa näistä enemmän ja vaatia sitä suoruutta. Ratatreeniä siis enemmän niin pääsee puuttumaan näihin vinoihin. Kyllähän rallyssa saa olla vähän vinoja nuo asennot, mutta mä haluan, että Elsa tekee ne suoraan.

Mun pitäisi enemmän treenata kylteillä. Koiran ollessa oikealla puolella on vaikea pysähtyä oikeaan kohtaan ne kyltit missä pitää lähteä kiertämään koiraa ympäri. Jää aivan liian vähän tilaa koiran ja kyltin väliin mistä kävellä. Näihin ei auta kuin treenaaminen ja kokeileminen mikä on sopiva suorituskohta, että koira on vielä suoritusalueella.

Radalla oli häiriöesineitä laitettuna houkutukseksi, nämä tuotti yllättävän paljon häiriöö Elsalle vaikka ollaan treenattu tällaisia juttuja paljon. Ehkä liikaa taukoa viimeisestä kerrasta. Pitää ottaa useammin.

Ratapiirroksen piirsin ennen treenejä ja todellisuudessa ei kyltit mennyt ihan tälleen. Ensimmäisen täyskäännöksen jälkeen rata jatkui tietenkin toisella puolen ja pujottelukun sijoittui eri kohtaan, mutta ehkä pääasia on, että tuosta näkee mitä kylttejä treenattiin.

Kommentit

  1. Mun pitäisi myös käyttää jotain kylttejä treeneissä, koska en meinaa muistaa mihin pitäisi sijoittua kylttiin nähden :D

    VastaaPoista
  2. Se vaatii kyllä treenaamista.:D Yllättävän vaikeeta jossain kiertoliikkeissä ym.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit