Liebster award


Iso kiitos Länsigöötanmaanpystykorva Aslak ja Pieni koti maalla tästä! Liebster awardin ideana on tuoda näkyville uusia ja tuoreempiakin blogeja ja se annetaan aina eteenpäin bloggaajalta toisille.

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.
Jasminin kysymykset:

1. Millä perusteella ja miten olet päätynyt valitsemaan sen rotuisen/rotuisia koiria, joita sinulla nyt on?
Sekä Elsa että Kille ovat kompromissirotuja mulle. Isä halusi hirvikoiran joten sellainen sitten tuli ja Elsan rotua miettiessä silloinen miesystävä halusi kanakoiran ja noh sellainen sitten tuli.. Seuraava on kyllä sitten 100 % mun tarpeisiin oleva rotu!

2. Mitkä ovat sellaisia koirarotuja, joita et ikinä haluaisi edes harkita itsellesi ja miksi?
Jotkut sairaaksi jalostetut rodut. En voisi ikinä koskaan katsoa vierestä, kun koira ei voi edes hengittää kunnolla tai olisi muuten niin sairas että se vaikuttaa kokoajan sen elämänlaatuun.

3. Onko jokin koiraharrastuslaji (tai kenties jokin, mikä ei liity koiriin), jota haluaisit vielä joskus harrastaa tai joka olisi haaveissa, mutta jota et pysty jostain syystä harrastamaan vaikka haluaisitkin?
Koiraharrastuksista agility kiinnostaisi kovasti, mutta Elsan patellaluksaation vuoksi sitä ei voida harrastaa. Sellainen toinen mikä ei liity koiriin on ratsastus. Olen joskus nuorempana harrastanut ratsastusta ja tykkäsin siitä kovasti, mutta tässä elämäntilanteessa se olisi liian kallis harrastus eikä kyllä olisi aikaakaan siihen.

4. Onko omassa rodussasi jotakin, mistä et pidä tai mikä on jopa saanut sinut harkitsemaan rodun vaihtamista?
No bretoneilla ei nyt mitään suurempia asioita tule mieleen mistä en pidä. No periaatteessa noin suuresta riistavietistä en pidä, mutta se ei oo yhtään huono taas metsästyksessä. Rotu menee kyllä vaihtoon, koska seuraavan koiran kanssa tulen harrastamaan ihan muita lajeja mihin bretonilla ei ole edes osallistumisoikeutta kokeisiin.

5. Mitkä ovat hyvät sekä huonot puolet koirien omistamisessa?
Näitä on varmasti paljon molempia. Tosi vaikea alkaa sanomaan vain jotain yhtä asiaa.

6. Voisitko kuvitella itsellesi vain ulkotarhassa eläviä koiria ja mitä mieltä olet ''pihakoirien'' pidosta?
Mä uskon, että kaikki mun koirat tulee olemaan sisäkoiria suurimmaksi osaksi. Ulkotarha on ihan hyvä vaihtoehto niille ajoille, kun ihmiset on poissa kotoa, mutta emmä pystyisi koiraa pitämään ihan koko aikaa tarhassa. Kyllä mä haluan että koira on mahdollisimman paljon läsnä arjessa. En ota kantaa muiden pihakoirien pitoon, jokainen päättäkööt itse miten koiransa pitää.

7. Täytyykö koirasi olla rotukoira vai voisitko ottaa myös sekarotuisen karvakorvan? Miksi?
Haluan pitää koiraluvun mahdollisimman pienenä ja koska haluan myös harrastaa koirieni kanssa niiden rodunomaisia lajeja niin ei seropeilla voi niitä lajeja harrastaa. Eli siis en ottaisi sekarotuista koiraa ellei sitten olisi tyyliin perus toko/rally/aksakoiran paikka vapaana.

8. Mikä on paras elokuva(t), jossa on pää- tai sivuroolissa koira?
Ei tuu kauheasti mieleen mitään koirallisia leffoja.

9. Mitä muita rotuja olet harkinnut/aiot vielä ottaa?
Noutajaa olen eniten nyt harkinnut, koska niiden lajit kiinnostaa tällä hetkellä tosi paljon.

10. Mikä on mielestäsi sopiva ja toimiva koiralauman koko, onko jokin maximi määrä?
Max kaksi koiraa. Tykkään pienestä pääluvusta. Yksi koira on nyt hyvä määrä, mutta katsoo tuleeko lähivuosina toinen.

11. Mitä/millaista koiranruokaa suosit ja millaista ruokaa tai ruokintatapaa et koskaan antaisi koirillesi?
Suosin 50/50 mallia, mutta välillä Elsalla menee pelkkää nappulaaki pidemmän aikaa. Elsalle tulee annettua vähän kaikenlaista, nappula on yleensä eläinkauppakamaa, mutta sitten laitan sekaan lihaa ja välillä kananmunaa ym.Lauran kysymykset:

1. Millaista elämäsi olisi, jos sinulla ei olisi nykyisiä lemmikkejäsi?
Varmaan olisin menevämpi. Tulis vietettyä aikaa kotona varmaan aika vähän. Tai sitten vaan neuloisin kaikki illat..

2. Miten olet valinnut juuri ne yksilöt, jotka sinulla nyt on, miksei esim. sisarusta?
Killen tais valita kasvattaja. Siellä oli jäljellä vain muutama pentu, kun haettiin Kille ja yksi oli selvästi pienempi kuin muut niin sitä ei haluttu. Elsan kohdalla oli sama, että melkein kaikki oli jo varattu, kun käytiin katsomassa pentuja. Sanottiin omat suosikit ja niistä kasvattaja teki lopullisen päätöksen.

3. Mikä vuodenaika on parhain ja miksi?
Mä tykkään kaikista tosi paljon, jokaisessa on paljon hyvää. Ennen olin ehdottomasti talvi-ihminen, mutta jotenkin nykyään tykkään kesästä yhtä paljon. Toisaalta syksy on aina sellainen "uuden alun aikaa" joten tykkään siitäki tosi paljon, silloin tulee yleensä aloitettua uusia harrastuksia. Keväällä on ihanaa, kun luonto alkaa heräämään.

4. Jos elämäsi olisi tv-sarja tai elokuva, mikä olisit?
Mä oon tosi huono näissä! En oikeesti osaa sanoa..

5. Mikä on haastavinta blogin pitämisessä?
Ehkä se, että ottaisi oikeesti niitä järkkärikuvia. Ei vaan jaksa raahata järkkäriä joka paikkaan enää. Onneksi mun puhelimessa on ihan ok kamera, mutta on järkkärikuvat silti aina parempia.

6. Paljon bloggaus vie aikaasi?
Riippuu kuinka ahkeraan päivitän. Kyllä ihan peruspostaukseenki menee helposti joku tunti tai pari, jos oikeesti miettii kunnolla aiheen sisällön.

7. Millainen normaali päiväsi yleensä on?
Normaali arkipäivä jos teen aamuvuoron: aamulla pieni lenkki Elsan kanssa, sitten työt, töiden jälkeen lenkkiä, salia, ruuanlaittoa, pientä treeniä, telkkarin katselua.. Ei mitään kovin ihmeellistä. Iltavuoropäivänä oikeastaan samaa, mutta tietenkin ensin sitä salia, treeniä, lenkkiä, ruokaa ym ja sit työt päälle. Eli erittäin tavallisia mun päivät ovat.

8. Kuinka paljon lemmikkisi vievät aikaasi, oletko koskaan väsynyt ja miettinyt lemmikeistä luopumista?
Kyllähän se vie aikaa, mutta kun on tietyt rutiinit niin ei sitä edes ajattele, että olisi erityisen aikaa vievää. En oo koskaan miettinyt lemmikeistä luopumista.

9. Mitä teet työksesi ja miksi juuri sitä työtä?
Toimistohommia, mutta en halua siitä täällä blogissa tarkemmin kertoa. Satuin saamaan tämän työn ja tälle tielle jäin.

10. Mikä on mielestäsi onnistunein hetki lemmikkiesi parissa?
En osaa sanoa mitään yhtä erityistä hetkeä.

11. Onnistunein kuva lemmikistäsi, miksi juuri se kuva?
Apua.:D Niitä on niin monia. Elsasta ehkä sellainen sykyinen kuva missä se haistelee omenapuussa olevaa omenaa ja Killestä sellainen missä istuu pellolla ja nuolaisee, siinä näyttää siltä niinku puris kieleen.


En kyllä nyt haasta ketään, koska tää on pyörinyt nyt niin monella jo.

Kommentit

Suositut tekstit