Canicross

Mul on ollut tässä jonkin aikaa juoksuprojekti menossa, tarkoitus olisi juosta 5 km yhteen pötköön viimeistään huhtikuussa. Olen aina aloittanut näitä 5 km juoksuprojekteja, mutta aina ne on sit tyssännyt joko mun kärsimättömyyteen tai sitten olen vain kyllästynyt.. Nyt ilmottauduttiin kaverin kanssa juoksutapahtumaan joka on huhtikuussa joten silloin sitten viimeistään on pakko juosta se 5 km.

Ajattelin aluksi etten kirjoita tästä ollenkaan blogiin, mutta Nina päivitti taas omia juoksulenkkejään blogiinsa niin ajattelin et no miksen minäkin. Ehkä sitä tulee käytyä vielä useammin juoksemassa, kun on julkisesti huutanut tätä 5 km projektiaan..

Ollaan Elsan kans käyty juoksemassa jo kesällä ja syksyllä jonkin verran, mutta nyt ajattelin aktivoitua. Yleensä juoksen mieluummin salilla kuin vetävän koiran kanssa.. varsinkin jos pitää kokoajan ohitella muita lenkkeilijöitä niin ei jaksa säätää vaan kuntosalin juoksumatolla voi rauhassa jolkotella tasaseen tahtiin. Onneksi illan hämärässä voi juosta aika rauhassa, tänäänki oli vain pari ohitustilannetta ja ne meni tosi hyvin.

Tällä viikolla ollaan käyty kaksi kertaa juoksemassa. Maanantaina juostiin 1,69 km (11:45 min) matka yhteen putkeen enkä sen kummemmin katsonut trackeriä kuin vasta pysähdyttyä. Kotona aloin tarkemmin miettimään et hitto kun 2 km jäi niin pienestä. Olo oli kuitenkin sellainen et olis jaksanut vähän pidempäänkin joten laitoin tavoitteeksi juosta vielä tällä viikolla sen 2 km. Sää oli kyllä ihan kamala, kun en halua tavallisilla juoksukengillä juosta jäällä. Kävin torstaina salilla ja juoksin siellä sitten 10 minsaa. Tänään pääsi oikein ulos juoksemaan. Asfaltti oli kyllä liukasta, mutta onneksi hiekkatietä piisaa. Juostiin sitten tänään 2 km (14:15 min) yhteen putkeen. Aika olis varmaan ollut parempi, mutta pari kertaa Elsa halus pysähtyä tarpeilleen ja osa matkasta oli ihan pimeetä, kun ei ollut katulamppuja joten juoksin vähän hitaammin, kun en tiennyt oliko liukasta tai kuoppia tms. Otsalamppu siis seuraavalle juoksulenkille tai sitten lenkkipolun vaihto..

Musta tuntuu, että nyt tämä juoksuprojekti on edennyt helpommin. Mä uskon että salitreenit tukee hyvin juoksemista. Ainakin hapenottokyky on parempi ja huomaan myös et on helpompi pitää ryhdikäs juoksuasento, kun on treenannut keskivartalon lihaksia. Ennen mulla tais just tuo ryhti lösähtää tosi nopeasti ja sitten oli hankalampaa juosta.

Kommentit

 1. Onko sulla ihan kunnon canicross-välineet? Siis juoksuvyö ym.? :) Oon välillä miettinyt, että pitäisi hankkia itsellekin, kun se remmin pitely kädessä on vähän ärsyttävää... Tosiaalta Susu on melkein aina irti eikä kiinni ollessaan vedä niin ehkä se hyöty ei kuitenkaan olisi niin suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on vaan Topcaniksen talutusvyö. On kyllä kätevä, kun saa kädet vapaaksi. Elsa ei ihan koko matkaa edes vedä joten en koe tarpeelliseksi ostaa tukevampaa vyötä. Hihnana on joku XXL:stä ostettu joustohihna. Siin on kyl kätevästi käsilenksu pistolukolla kiinni eli saa nopeasti vyön lenkkeihin kiinni. Valjaat on ihan tavalliset Happy Dogin valjaat. Oon miettinyt pitäiskö ostaa kunnon vetovaljaat, koska Elsa vetää kyllä osan lenkistä.. Ehkä jos tää juoksuinnostus viel jatkuu kevään.

   Poista
 2. Mekin käyään Pyryn kanssa juoksemassa ja ite en kyllä muuten halua juostakkaan, ku oon sillon niin hias ja se on niin raskasta! Pyryn kanssa mennään myös potkurilla ja suksilla, vetäminen on sen juttu, eikä oo tarvinnu ollenkaan opettaa siihen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään enemmän juosta yksin, koska silloin voi keskittyä siihen juoksemiseen pelkästään ja voi kuunnella musiikkia samalla. Me mennään kans kickbikella välillä.:D Elsa kans rakastaa vetämistä enkä oo sitä siihen opettanut, taitaa olla seisojilla aika hyvin veressä tää meno.:D

   Poista
 3. Hieno homma, tsemppiä projektiin! Meillä on nyt juoksuhommat jäissä, kun mulla on kylkilihas revähtänyt tai ehkä jopa kylkiluu poikki. (Koirat veti mut täysillä päin puuta kylki edellä yhtenä päivänä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kuulostaa hurjalta.:O Toivottavasti ei oo luita poikki.:O

   Poista
 4. Toi on niin inhottavaa ko joku 2km tai 3km tavote jää muutamasta sadasta metristä kiinni ja vielä sillain että sen olis ihan helposti jaksanu juosta :D Mut tsemiä harjotteluun, kyl se 5km sielt aika nopee tulee, itellä ainaki siin vaihees ko sain kiinni 3-4km tavotteen ni se 5km juoksu ei tuntunu enää missää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tästä lähin kyl katon matkan ennen kuin lopetan juoksemisen.:D Tai sit otan jonkun tavoitteen ennen juoksun aloittamista vaikka on se välillä kiva juosta vaan fiilispohjalta joku pätkä. Lohduttavaa kuulla, että se vitonen tulee suht helposti ku pääsee tuonne 3 - 4 kilsaan. Välillä meinaa usko loppua et pääsenkö sinne vitoseen koskaan.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit