Vappu Alatalo: motivointi- ja vireenhallinta luentoVoisin palata Vappu Alatalon motivointi- ja vireenhallintaluennon muistiinpanoihin ja kirjoittaa jotain niistä blogiinkin. Lähinnä taas mitä Elsaa ajatellen olen laittanut ylös, en siis ala kirjoittamaan pitkästi koko luennosta, koska neljän tunnin luentoa on aika työlästä alkaa avaamaan blogitekstiin kokonaisuudessaan vaikka saatiinkin kopio PP:sta. Luennon järkkäsi HSKP.

Paljon oli juttua ihan pikkupennun motivoinnista ja miten sitä aletaan rakentamaan. Meillähän ei ole ongelma nyt siinä etteikö Elsa motivoituisi tekemään hommia, ennemmin on ongelma koiran kuumumisesta joten en nyt näistä asioista kauheasti laittanutkaan asioita ylös. Elsahan palkkautuu tosi hyvin leluilla, nameilla ja kehuistakin. Voisin kyllä leikkiin tuoda enemmän vaihtelevuutta, muuttaa leikin sisältöä usein. Ensin vaikka vetoleikkiä, sitten jahtaamista ja sitten taas jotain muuta, näin ne koirat keskenäänkin leikkii, leikkimuoto vaihtuu usein leikin aikana. Palkoista pitäisi tehdä lista missä olisi lueteltu parhuusjärkäs palkat. Näiden järjestystä pystyy muuttamaan ja nostamaan joku ei-niin-kiva palkka ylemmäksi.
Kriteereistä pitäisi pitää tiukasti kiinni eikä lipsua. Tässä olen ainakin tosi huono. Nyt olen tämän luennon jälkeen yrittänyt tsempata tässä. Ihan arkisissakin asioissa yritän pitää paremmin kriteereistä kiinni, hihnakäytöksen suhteen ainakin olen nyt tsempannut erityisen paljon ja on tuottanut tulosta sen yleistämisen suhteen. Pitäisi muistaa myös pitää kriteereistä kiinni vaikka olisi menossa johonkin koulutukseen. Itse lipsun näissä ihan liikaa, varsinkin jos on maksanut jonkun kalliin koulutuksen niin harmittaahan se jos ei pääsis siellä mitään tekemään, kun vääntää jotain perusjuttuu koiralle.

Puhetta oli myös siitä miten ilmaista ruokaa ei ole. Tässä pitäisi tsempata, mutta välillä tuntuu ettei ihan oikeesti ole aikaa treenata kaikkia ruokia. Olen kuitenkin yrittänyt tehdä sitten edes kuppipalkalla tai ihan vaan laittamalla aktivointileluun kaikki ruuat. Eihän se aktivointilelukaan nyt ole sama asia kuin et treenais kaikki ruuat, mutta kaikkeen nyt ei vaan kerkeä. Paljon enemmän kyllä ollaan treenailtu ruualla, jos ei muuta niin sitten sitä hihnakäytöstä vahvistettu entisestään. Nyt vaan pakkasella taitaa sekin vähentyä aika reippaasti, kun ei lapaset kädessä kauheasti palkkailla.

Kommentit

  1. Mun on pitkään pitänyt mennä Vapun virehallintasemmaan. Hakemaan vinkkejä Kiiran leikkimisen kehittämiseen. Tai en siis ole mitään tehnyt sen eteen, että olisin paikkaa varannut, mutta ajatustasolla on ollut. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä.:) Enemmän tosta luennosta hyötyy just ne joiden koirat ei leiki.:) Tai sitten varaat vaikka yksärin Vapulta niin saa täsmäopetusta Kiiran leikkimiseen?

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit