Vesityöt tälle ja ensi kaudelle tehty + Nose Work

Tiistaina Jenny kävi treenaa Elsan kans Nose Workii. Elsa etenee tosi nopeasti tässä lajissa! Tietenkin nyt on ohjaaja joka on treenannut NW:ii useamman koiran kans ja sen kyllä huomaa. Ihan älytöntä et parin tunnin treenaamisen jälkeen Elsa etsi hajun jo kenkälaatikon kulmasta eteisestä.

Keskiviikkona suunnattiin kaverin kanssa Mäntsälään vesityökokeisiin. Tai no "kokeisiin", sehän nyt on yksi osa KAER-koetta joka suoritetaan kesällä ja muut osat sitten maastossa syksyllä/talvella. Mä olin kehitellyt ihan kauheet suorituspaineet tähän, koska pari viikkoa ennen koetta huomasin koiranetistä, että nykyään vesityöpisteet tulee julkisesti näkyviin! Mähän olin koko kesän vain ollut sillä mielellä et mennään kokeilemaan ja jos ei mee läpi niin lappu roskiin ja pois mielestä. Nythän on sellainenki uudistus, että vesityöpisteet tehdään kerralla kahdelle kaudelle, tosi hyvä juttu ettei tarvi joka kesä tehdä vesitöitä uusiksi. Uutena juttuna oli myös luokse päästävyys jonka tuomari suoritti. Eihän tässä mitään ongelmaa ollut Elsan kans, mut uusi juttu kuitenkin.

Mua jännitti aika paljon, koska olin ensimmäistä kertaa itse ohjaamassa Elsaa vesitöissä. Onneksi selvittiin hyvin kokeista ja Elsa sai 12 pistettä. Jouduin lähettämään Elsan uusiksi, koska Elsa ei selvästikään nähnyt kunnolla heittoa (oli heinikkoa edessä) ja ajattelin et otan koiran pois pyörimästä edestä ja kutsuin vierelle ja lähetin uusiksi. Pisteitä lähti myös, kun luovuttaessa Elsa ei istunut vaan tiputti sitten linnun mun jalkoihin.

Sain aika hyvin ohjattua Elsaa vedessä, huomasin kuitenkin et suoraan eteen ohjausta ei olla treenattu oikeastaan yhtään, vain sivuttaisia ohjauksia. Pitäis tuota linjaaki nyt alkaa treenaamaan. Onhan tässä onneksi aikaa, kun ensi kesänä ei tarvitse vesitöitä kisata ollenkaan.

Eilen kävin päiväseltä katsomassa PK:n SM-kisoja ja ostin sieltä pienen metallikapulan ja heräteostoksena uuden grippihihnan joka on pidempi mitä nykyinen. En kauaa niitä tottiksia katsellut. Ihan kiva oli käydä katsomassa.

Kisojen jälkeen käytiin vielä vesityötreenaa kaverin kans. Käytiin samassa paikkaa missä Elsalla oli viime viikolla ongelmaa mennä veteen, mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa. Elsa jopa hyppäs veteen. Homma meni lopulta kuntouimiseksi, kun pystyi tekemään yliuittoja vuorotellen. Hyvää liikuntaa Elsalle. Kuva on otettu treenitilanteesta. Kokeisiin otin kyllä kameranki mukaan, mutta eipä tullut kuvia otettua ja suorituspaikkakin oli niin kaukana ja pusikossa ettei olis saanut mitään kisakuviikaa.

Kommentit

  1. Kokeissa on kyllä niin paljon kaikki muut asiat mielessä, että siellä jää kamera ihan hetkessä taka-alalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenki nykyään se kuvaaminen ei oo enää niin iso juttu mitä pari vuotta sitten kisoissa. Olis ollut maailmanloppu, jos ei olis ollut koekuvii blogiin :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit