Rally-tokokisat

Elsa kävi jälleen pelleilemässä rallykisoissa. Mentiin paikalle hyvissä ajoin. Koirapuistossa oli pari mukavan oloista koiraa joten annoin Elsan ensin juoksennella puistossa melkein tunnin ajatellen, että josko pahimmat virrat sais sillä pois. Ei kyl ollut vaikutusta vireeseen.

Rataan tutustumisen aikaan kävi vähän ikävästi. Jätin Elsan aitaan kiinni, koska koirapuiston puolella ei silloin ollut mitään kummempaa. No huomaan sit sieltä kehästä, että Elsa yrittää rimpuilla pannasta irti ja sit nään et siin aidan toisel puolel on joku iso koira. Tuskin oli vihainen tms (ei ollut aikaa selvittää asiaa kummemmin), mutta Elsa oli ihan paniikis siit. Juoksin sit kehästä pelastamaan Elsaa ja otin sen irti aidasta ja olin vähän paniikis et mitä mä teen, kun pitäis olla tutustumas rataan enkä saa koiraa mihinkään. Onneksi siinä oli työntekijänä Susa jolle sit nopeesti annoin Elsan ja menin takas kehään tutustumaan. Vasta myöhemmin tajusin et ehkä oli typerää vaan tolleen äkkii laittaa Elsa jolleki sille oudolle ihmiselle, mutta itse asiassa Elsa ei ollut asiasta moksiskaan. Oon ihan yllättynyt. Ennen Elsan koe olis ollut tyyliin pilalla tollasen tapahtuneen jälkeen. Nyt se oli niin kuumana muutenkin, että näemmä palautuu sit tollasesta tilanteesta samantien. Ihan hyvä kyllä, että ei oo niitä pehmeen koiran ongelmia korkeessa vireessä.


Itse rata oli helppo. Ei mitään vaikeita kylttejä. Radan vieressä oli lämppäalue mihin sai seuraava koira aina mennä treenaa ennen kehää. Otin siinä alueella kokeenomaisia pätkiä. Oon nyt iltalenkeillä tehnyt sellaista settiä, että esim 10 liikettä putkeen ja palkka, sitten 5 liikettä jne. Ilman kylttejä, päästä vetäen ne liikkeet. Tein nyt lämppäalueella samaa settiä ennen kehää ja musta tuntui et tää auttoi hyvin. Treeneissäki aina pari ekaa settii on mennyt huonosti ja kolmas tosi hyvin. Elsa oli aika kuuma kehässä, mutta paremmin mukana mitä ennen. Seuras aika hyvin ja teki kyl hyvin tehtävät.

Pujottelussa Elsa oli vähän omituinen. Alkuun meni hyvin, mutta tuntui et sil oli joku kiintopiste minne mennä ja sit se kiersi mut ympäri kesken pujottelun. Tiesin heti, että -10 tvä tuli. En uskaltanut uusia, koska pelkäsin, että se sinkoo sinne mikälie kiintopisteelle tai tekee jotain muuta peruuttamatonta. Tuntuu et uusiminen muutenkin helposti vaan kuumentaa sitä entisestään ja sitten on vaarassa mennä koko loppurata pieleen joten jatkoin vain matkaa.

Koira eteen - oikealta sivulle, istu Elsa ehti tehdä ylimääräisen istumisen ennen eteentuloa joten uusein sitten, kun oli ihan ok:lta tuntuva. Sohelsiin siin peruuttaessa ja samalla kaadoin edellisen kylttitelineen.:D Näemmä ne metallitelineetki kaatuu, kun tarpeeksi soheltaa. Luulin et tästä tulee hylsy, mut olikin vain -3 ov.

Istu - koira eteen - oikealta sivulle, istu oli taas vaikee ja Elsa teki siin jonkun ylimääräisen pyörähdyksen. Tätä en uskaltanut uusii ku Elsa höselsi jonkin verran ja ennen kehää se sörssi tätä paljon ja teki vain vinoja asentoja. Ajattelin et parempi olla uusimatta, kun tuskin sen paremmin tulee onnistumaan.

Näillä olis vielä tullut hyväksytty, mutta hitaassa seuruussa pelasin varman päälle ja menin ihan oikeesti hitaasti (olin koko radan mennyt muutenkin suht. hitaasti niin ajattelin et pitää olla iso kontrasti, kun oon joskus taas saanut kymppivirheen, kun ei ollut tarpeeksi isoa eroa nopeuksissa) ja Elsa oli ehtinyt istumaan siin jossain vaihees nopsaa. En huomannut tätä itse joten en uusinut.:/ Harmittaa kyl tosi paljon, että näin typerä kymppivirhe tuli ja Elsa nyt tuli hitaasti mun vierellä joten olis voinut uusia.

Kokonaissaldo siis 64 pistettä. Lähelle koularia päästiin, mutta ei sitten kuitenkaan..

Huomaatteko jotain uutta tossa lapussa? Ekaa kertaa tuomari oli kirjoittanut auki noi virheet! Mahtava juttu! Videoo en nyt ottanut, kun en halunnut ketään randomii seisomaan kehän laidalle kännykkäni kanssa ettei Elsa innostu siitä. Tosi kiva ettei jää epäselväksi virheet, olis voinut meinaan jäädä mysteeriksi tuo hitaassa istuminen.

Tällä kertaa pysyin itse tyynenä, ei mennyt pinna. Elsan kans ollaan kyl menty eteenpäin, mut viel on työsarkaa tämän kuumumisen kanssa. Oon suht. tyytyväinen siihen mitä Elsa teki. Nyt se keskittyi mielestäni paremmin mitä muutamassa aiemmassa kisassa vaikka oli niin täpinöissään.

Mä en jaksa oikolukea. Heräsin kuudelta ja tein työpäivän ja olin ihan hullun väsynyt jo kisoihin mennessä. Nyt vihdoin nukkumaan. Onneksi huomenna on perjantai!

Kommentit

Suositut tekstit