torstai 14. toukokuuta 2015

Rally-tokomölli

Tänään oli vihdoin rally-tokomöllit mis käytiin kokeilemassa voittajaluokkaa. Ratapiirrosta en muistanut ottaa ollenkaan. Elsa oli taas into piukeena ja tämän takia muutama kyltti meni ihan hirveen huonosti, koska Elsa ei keskittynyt täysillä. Kämmäsin käytösruudus ja tuli hylsy. Ilman tätä pisteitä olis ollut 81 eli hyväksytyn verran. Tosin Elsa kehäs meni nauhojen yli joten virallisis olis hylsynnyt jo tällä.

Mulla oli tavoitteena, että mennään pitämään hauskaa ja et Elsa keskittyy vain muhun, mutta tämä ei kyllä täyttynyt. Taas oli sitä hiton häseltämistä kylteillä ja mul meni hermot. Treenit siis jatkuu..

Käveltiin kisapaikalta kotiin, kun oli niin hieno ilma. Nameina toimi kisoissa valmislihapullat ja kyl taas ällötti niitä syöttää Elsalle joten tein heti kotiin päästyä ekaa kertaa pellillisen tonnikalanameja. Oli yllättävän helppoa ja nopeaa. Paljon vähemmän hommaa mitä jauhelihanameissa. Lopputulos oli sopivan pintakuiva, mutta sisältä pehmeä ja sai hyvin leikattua saksilla namit. Pari rasiallista meni suoraan pakastimeen ja yksi jäi jääkaappiin odottamaan ulkotreenejä.


6 kommenttia:

  1. Reseptiä tonnikalanameihin? No ja jauhelihanamehin myös? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein Tiian blogin ohjeen mukaan vähän mukailen: http://tollerwichit.blogspot.fi/2014/07/leivo-tonnikala-namit-ja-tokovideo.html

      Vehnäjauhot oli mulla loppu joten korvasin ne 2 dl perunajauhoja. Juuston tilalla pari-kolme ruokalusikallista raejuustoa, koska sitä löytyi jääkaapista.

      Jauhelihanameihin on paljon eri variaatioita, kun googlettaa. Itse oon käyttänyt vähärasvaista naudan jauhelihaa (ihan kaupasta, ne koirien pötköt ei vissiin oikein sovellu tähän), pari kananmunaa ja perunajauhoja. Ne sit sekaisin ja uuniin levynä. Jotkut kuivattaa noita jauhelihanameja viel, mut mul jotenkin aina jäänyt veteläksi ja helposti hajoo. En tiedä tulisko tasaisempaa, jos käyttäis blenderii tms. Joka tapauksessa vaikka olis vähärasvaista jauhelihaa niin aika tahmaisia ja hajoavia niistä on silti tullut.

      Nyt tykästyin enemmän noihin tonnikalanameihin, koska ne pysyy hyvin kasassa ja sai hyvin leikattua pieniä paloja. Elsakin tykkäs. Joskus oon myös laittanut valkosipulijauhetta mausteeksi, mutta en oo huomannut eroa käytössä kummat maistuu paremmin. Jatkossa siis tonnikalassa pysyttelen.:D

      Poista
  2. Tylsäähän se oliskin, jos koira toimis aina täydellisesti... :)

    VastaaPoista
  3. Tein tänään koirille jauhelihanameja ihan allennuksessa olleesta sika-naudasta. 1-2 kananmunaa, kaurahiutaleita, muutama lusikallinen perunajauhoja, sekaisin ja painelin pellille. Paistoin kypsäksi, palottelin saksilla ja paistelin vielä paloiteltuna kuivaksi ajoittain pellillä hämmennellen. Tulee kiinteitä :) tuossa voi siis käyttää myös jauhettua maksaa.
    Tonnikalanamit menee testaukseen!
    terkuin HeidiU (seonkiva.blogspot..) töistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mul on aina jäänyt jauhelihanamit hajoavaksi mössöksi.:/ Oon monta kertaa kokeillut, kai mä teen jotain väärin ku ei onnistu kiinteät namit.:D

      Poista