Käännöstreeniä

Eilen käytiin eläinlääkärillä näyttämässä silmää ja rokotuskäynnin lykkäsin samalle kertaa niin ei tarvi enää uudestaan mennä pelkkien rokkareiden takia. Tulehdushan siellä silmässä on ja nyt on 10 päivän antibioottitippakuuri päällä. Katoin Kennelliiton sivuilta ja siitä tulee 7 vrk varoaika. Onneksi ei oo niitä kisoja ja ei mee möllitkään tuohon päälle. Voi sädekehä pään päällä mennä sit mölleilemään.

Nyt kun on myös treenitaukoa ollut (ei viitti kipeen silmän takia treenata) niin voisin taas lykätä luonnoksista yhden tekstin pois. Tuntuu kyl vähän tylsältä laittaa tämä video, koska ollaan tuostakin menty jo aika paljon eteenpäin! No tuleepa nyt kuitenkin ainakin itseä varten, jos joskus haluaa palata näihin tunnelmiin..

Elsan kanssa ollaan tehty targetin päällä pyörimistä jo todella pitkään. Perusasentokin on opetettu tuon pyörähtämisen kautta. Se vaan ei ole koskaan oikein yhdistynyt sitä seuraamisen käännöksiin enkä ole ennen sitä niin paljoa edes yrittänyt yhdistää, koska tokossa ei lähde pisteitä niin kauheesti vaikka käännöksissä rintamasuunta ei ihan just sama olekaan ohjaajan kanssa. Tottakai sitä on aina haaveillut paremmasta, mutta kun sitä muuta tärkeämpää treenattavaa on aina ollut tosi paljon niin en ole ehtinyt paneutumaan asiaan. Rally-tokossahan lähtee helposti -10 p., jos rintamasuunta vähänkään on vino käännöksissä.

Ollaan siis hinkattu pyörimistä sivulla ja alettiin tekemään käännöksiä targetin päällä. Alunperin mulla oli käytössä tasapainotyyny, koska sillä ollaan temppuiltu sisällä paljon. Huomasin kuitenkin, että tämä on liian haastava alusta näihin treeneihin ja vaihdoin pahvitargettiin.

Alkuun meno näytti tosi kankealta, aloin myös tekemään aiemmin fyssarilta saatuja venyttelyitä, kun näytti Elsan selkä olevan aika kyyryssä. En tiedä oliko tästä todellista hyötyä vai oliko hyöty vain ahkera treenaaminen, mutta se selkäkin alkoi sieltä suoristumaan. Jotenkin haluaisin uskoa näihin venyttelyihin, koska ollaan saatu ne juurikin Elsan selän kyyristymisen vuoksi. Elsallahan tätä on esiintynyt muutenkin arjessa välillä ja siksi meillä on ne ohjeet miten saada selkä taas rennoksi.Minusta tuo kehitys on aika huikee. Nykyään ollaan päästy alustasta kokonaan eroon ja Elsa tarjoaa takapäänkäyttöä automaattisesti aina käännöksissä. Nyt ollaan alettu tekemään samaa myös oikean puolen seuruuseen.

Musta on aina kiva opettaa asiat niin, että koira saa itse oivaltaa asioita (tässä kohtaa sheippaamalla) eikä houkuttelemalla mitä moni näissä treeneissä tuntuu vieläkin tekevän. Jokainen tietenkin omalla tyylillään ja koiralleen parhaalla tavalla kouluttaa. Elsa vaan ei oo mikään namin perässä oppija ollut koskaan. Saattaa seurata namin perässä jonkun tempun, mutta ei se sitä temppua sillä opi, kun ajatus on vain siinä namissa.

Kommentit

 1. On kyllä hieno kehitys :) Ja kiitos ideasta, mulla ei oo käyny mielessäkään (tyypillisesti) hyödyntää kosketusalustaa tuohon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ollut tosi tehokas treeni! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.:)

   Poista
 2. Vitsi toi näyttää kivalta, pitää itekkin kokeilla josko meillä tulis enemmän takapää messiin kanssa noissa sivun käänteissä :D Ehkä siitä on apua sitte tulevaisuudessaki ko päästään seuruussa niin piekälle että siinäki voidaan ottaa käännösiä :)!

  Tohon vikaan lauseeseen semmoi contributioni että musta olis ihanaa jos oma koira oppis samalla tavalla kun Elsa eli ite hoksaamalla ja tekemällä. Rakastaisin sheipata Atlaksen käytöstä mutta sillä on joku ihme "ujous" uusia juttuja kohtaan ja sen kanssa on pakko mennä treeneissä uutta opettaessa houkutelulla ja joskus saa ihan kädestä pitäen näyttää mitä halutaan ja sit vasta naksauttaa palkan ennen kun se hoksaa mistä se palkka tulee. Ja mä siis oon koittanu tota sheippausta ite useempaan otteeseen mut ei tunnu meillä mun harmikseni toimivan toi ollenkaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiria on niin monenlaisia, Killelle taas on opetettu varmaan kaikki temput houkuttelemalla ja se oppi silleen tosi nopeeta. Elsa taas tykkää tarjota eri juttuja niin sille on ollut helppo opettaa sitten sheippaamisen kautta asioita.:)

   Poista
 3. Hyvä että tulin katsoneeksi videon (harvoin nykyään katson, kun mun aataminaikainen kone ei oikein jaksa pyörittää niitä) - sain nyt vihdoin inspiraation tarttua samaan hommaan! Sieni osaa käyttää takapäätä näppärästi tasapainotyynyn tai pesuvadin päällä pyörien, mutta seuruun käännöksiin se ei todellakaan ole siirtynyt suoraan siitä. Askartelen jonkun pienen matalan alustan ja alan tehdä just noin, että seurautan sen alustalle ja se saa pyöriä siinä, niin varmasti tulee hyvä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit