Jessica Svanljungin koulutuksessa

Tiistaina käytiin Tiian ja bortsu-Gavan kanssa Jessicalla. Oltiin varattu tunti puoliksi joten 30 minsaa tuli molemmille treeniaikaa. Otin oman ajan yhteen pötköön, koska ajattelin, että näihin liikkeiden väleihin voi mennä aikaa. Ja menihän siinä, jäi sitten kolmisen minuuttia aikaa ja katsottiin siinä sitten nopsaa Elsan tunnaritilanne.

Alkuun näytettiin parin liikkeen kisamainen, Elsa oli tässä tosi kiltisti ja teki hienot liikkeiden välit. Oli jopa liiankin kiltti ja saatiin vasta myöhemmin esiin meidän ongelma, eli rallattelu/kehästä karkaaminen, kun oli pidempi siirtymä reppua kohti. Reppu näyttää vetävän kovasti puoleensa.

- Jessica sanoi, että Elsa on sellainen koira jonka kanssa kannattaa tulla kisapaikalle hyvissä ajoin ja kehän pitää suunnitella hyvin ettei jää mitään luppoaikaa. Jos ei ole ensimmäisenä suoritusvuorossa niin kannattaa katsoa etukäteen mistä mikäkin liike alkaa tai jos on ekana niin odottaa rauhassa liikkurin ohjausta ettei tule mitään turhia pyörimisiä kehässä. Treenitkin kannattaa suunnitella etukäteen tosi tarkkaan, että on kokoajan tiedossa mitä tekee seuraavaksi.

- Liikkeiden väleissä esim käy siihen -käskyn alle, jos tuomari antaa palautetta liikkeiden jälkeen. Jos käyttää maahan-käskyä niin se kuluttaa samalla paikkamakuun käskyä. Paljon treeniä tähän missä esim avustaja yrittää houkutella Elsan käskyn alta eikä Elsa saa lähteä.

- Liikkeiden väliin voi opettaa jonkun pienen tempun esim käden tökkiminen pari kertaa. Tämä ei kisoissa näytä edes tempulta.

- Namikippojen/ihmisten/lelujen ohi seuruuttamista ja vapautus häiriön vieressä. Ei saa karata kipolle vaikka liike loppuu. Elsa seurasi ihan kivasti namikipon ohi, mutta vapautuksesta meinasi karata kipolle.

- Liikkeiden väleissä, jos koira karkaa esim repulle, kielto + pannasta hakeminen takaisin ja otetaan siirtymä uusiksi alusta. Jos koiran vain kutsuu takaisin niin siitä ei voi kieltää.

- Eri viretiloja kannattaa testata mikä on Elsalle sopiva. Jos on korkeessa vireessä kehässä niin ei välttämättä huomaa kaikkea mitä on kehässä. En ole ennen kauheesti uskaltanut Elsaa nostattaa kehään, koska olen pelännyt, että se helposti provosoi niihin rallatteluihin. Pitää nyt kokeilla treeneissä eri vaihtoehtoja kunhan saan ensin pohjalle noita treenejä missä ei saa karata häiriöjuttuihin.

- Tunnareita uusissa paikoissa niin, että Elsa makaa ja laitetaan pari namia sen eteen. Sit lupa namien syömiseen ja siitä sit käskystä tunnareille. Tunnareissa ei väärää kapulaa samaan kohtaan missä oli aiemmin oma. Paljon kapuloita kerralla.

Paljon tuli taas treenattavaa ja treeni-intoa. Näissä piisaa puuhasteltavaa taas vähäksi aikaa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit