Treenejä ja treeninameja

Perjantaina tokoilin lenkin yhteydessä noin 15 minsan setin. Kenttä suht uus, pari kertaa treenattu siellä. Seuraaminen meni tosi hyvin, pidin namia oikeassa kädessä. En tiedä vaikuttiko asiaan mitenkään. Avon luoksarin stoppi tosi hyvä. Kaukot meni hyvin. Kokeenomainen setti sisälsi koepituisen seuraamisen ja kaukot. Seuraaminen meni hyvin, mutta kaukoissa piti antaa tuplakäskyjä.

Lauantaina oli rally-tokon kimppatreenit. Tehtiin ALO-rataa, en muista minkä kisan koerata oli kyseessä. Ekalla kerralla välipalkkailin muutaman kerran ja sitten toisen kerran tehtiin ilman välipalkkoja koko rata, meni ihan hyvin. Kesken kokeenomaisen radan joku mies käveli kentän poikki labbiksen kanssa ja sitä vähän Elsa vilkuili, mutta pystyi silti hyvin keskittymään tekemiseen.

Seuraamista tehtiin samalla, kun bc Lucky teki rataa. Tosi kivasti Elsa seuras vaikka oli pientä häiriöö samalla.

Loppuun tein vielä kokeenomaisen tokosetin. Tehtiin siirtyminen "kehään". Käytin hyväksi tuota aitaa, mentiin aidan viereen odottamaan vuoroaan ja siitä sitten siirtyminen aloituspaikalle. Setissä oli seuraaminen, kauko ja luoksari. Huomas kyllä heti, että mentiin koskemattomalle alueelle ja tuli samantyylisiä ongelmia mitä kokeessa, ei voi muka keskittyä täysiä, kun ei ole tutkinut paikkaa ensin. Saatiin kuitenkin setti tehtyä, mutta piti antaa tuplakäskyjä taas kaukoihin. Hitto noita kaukoja! Pitää nyt vain kehittää näitä vaikeampia kokeenomaisia treenejä. Selvästi vaikeampaa, kun siirrytään treenialueelta uudelle alueelle tekemään "koe".

Treenin lopuksi Elsa pääsi leikkimään Luckyn kanssa ja oli ihan innoissaan!

Tämän hetken projekti, uusia treeninameja
Tiistaina tokoiltiin Tiian kanssa. Elsan treenit alkoi pienen virittelyn jälkeen kokeenomaisena. Liikkeinä seuraaminen, luoksari ja kaukot. Seuraaminen oli aivan kauheeta. Näin jälkikäteen mietein, että olikohan tässäkin syynä uusi paikka mihin ei etukäteen päässyt tutustumaan. Luoksetulo oli sentään ihan kiva ja kaukot teki oikein ja sai pallon kaukojen toisesta istumaan noususta.

Tauon jälkeen Elsa pääsi tekemään seuraamista ja siirtymiä. Meinaa helposti lähteä kikkailemaan, jos ei ole kokoajan käskyn alla. Rallyn pyörähdys välillä nostattaa Elsaa ihan kivasti. Olin tyytyväinen miten kivasti Elsa lopulta teki vaikka paikka oli sille uusi eikä se oli nähnyt kuin kerran aikaisemmin Gavan ja Ruutin.

Nyt mulla on tekeillä broilerin kivipiiraasta treeninameja. Olen joskus aiemmin ostanut valmiiksi keitettyjä kivipiiraita ja niistä Elsa on tykännyt tosi paljon. Toivottavasti myös itse tehdyt kelpaa. Vähän vaihtelua nakeille, alkaa nakit näkymään aika nopeasti Elsan vyötäröllä..

Kommentit

 1. Miten mä oon aina tätä blogia vilkaistessa katsonut, että jaa, bortsu, ei kiinnosta, mutta nyt hoksasin tuosta sivusta, että ei se vissiin ollutkaan bortsu vaan bretoni... :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos treeniseurasta! Elsalle tekee varmasti hyvää siirtyä uudelle alueelle tekemään jotain. Tarvittaessa juoksette tehtävän jälkeen "kehän ulkopuolelle" eli aidan luokse tms, pois uudelta alueelta ja palkka voi odottaa ulkopuolellakin. Ja välillä palkka suoraan "kehässä". Meidän kisamaiseen selkeä ero oli juuri toi namitasku mukana, vois olla pari salaa mukana taskussa.

  Kaukoissa muistaa laskea se 5s tarvittaessa joskus vähän pidempi aika, jos se vaikeuttaa. Ja tehdä, myös niin että sanot tahallaan käskyn, kun vilkaisee muualle. :) Uusilla säännöillä helpottuu kaikki luokat 3s.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin nyt tuota namien jättämistä kehän ulkopuolelle, pitää varmaan kans tehdä siitä selvä rutiini näihin kisamaisiin treeneihin.:) Käytiin hakee loppupalkkakin kehän ulkopuolelta.:) Kiitos vinkeistä, nämä kaikki menee kokeiluun.:)

   Poista
 3. Heh kuikuilin itseni tänne puikkonokan kommenttiboxista. Juuri ehdin siellä kysäistä, että kauanko noita kivipiiraita keitetään? Meillä on ollut natural menua ja ruoka syödään raakana, joten ei kokemusta kypsennyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisinkohan keittänyt noin 10 minsaa sitten kun olivat sulia. Mähän laitoin ton jäisen pötkön vaan kiehumaan ja sitten kun kaikki oli irronnut erilleen niin taisin laskea tuota aikaa. En usko, että niitä liikaa voi keittää ja taas jos jää vähän punertaviksi sisältä niin ei sekään varmasti haittaa.:)

   Poista
  2. Ou okei :) Pitääpi kokeilla. Pikkuvilloille voi olla, että joutuu vähän saksimaan pienemmäksi noita kun muuten tulee turhan suuria herkkupaloja kerralla :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit