Rallyviikonloppu

Viikonloppu vietettiin rally-tokokisoissa, lauantaina Janakkalassa yksi startti ja sunnuntaina Ylöjärvellä kaksi starttia (tuplakisat).

Janakkalan kisan rata oli aika helppo, houkutus jännitti, kun ensimmäistä kertaa kisoissa oli houkutus. Houkutus oli sijoitettu niin, että pari liikettä oli lähellä houkutusta, mm takaa kiertäminen ja pelkäsin vähän, että jos Elsa meneekin selän takaa suoraan lelulle. Pelkäsin houkusta aivan turhaan sillä isompi ongelma olikin Elsan liiallinen into. Elsa oli kisapaikalla jo ihan into piukeena. Meille tulikin radalta kolme kympin virhettä ja pikkuvirheitä Elsan höseltämisen takia ja kyllä mä voin itseenikin syyttää, kun en tarpeeksi hidastellut kylteille. 56 pistettä tuli eli tulosta ei nyt tullut. Tuomarin kommentti oli "Iloinen rata!". Tuomarina oli Hannele Pirttimaa. Kylläpä hieman harmitti, mutta onneksi oli vielä kaksi rataa tiedossa Ylöjärvellä.

Mentiin kaverin porukoiden mökille yöksi. Käytiin jäällä lenkillä ja muuten vain lähinnä oltiin. Yö meni vähän huonosti, jostain syystä en saanut oikein nukuttua ja sunnuntain kisoissa sitten väsytti ihan kauheesti. Elsakin oli aika väsyneen oloinen. No eipä ainakaan ollut pelkoa, että koira höseltää radan.

Kaverin koira oli voittajaluokassa ja se aloitti heti aamusta. Oltiin kisapaikalla ihan koko päivän, koska taas AVO oli päivän viimeinen luokka! Molemmat radat oli suhteellisen helppoja. Mua väsytti ihan hulluna molemmilla radoilla. Varmistelin vähän liikaakin ja liikuin aika paljon hitaammin mitä eilen, että Elsa ehtii stopata perusasentoon kylteillä ym. Rata menikin ihan mukavasti ja pisteitä tuli 87 eli hyväksytty tulos! Tuomarina oli Krista Karhu.

Päivän viimeinen rata menikin sitten ihan suoraan päin persettä. Elsa oli jo tosi väsynyt ja pyörähdys ei meinannut mitenkään onnistua. Uusein sen kaksi kertaa. Yksi käännös meni viel huonosti joten uusein senkin ja kolmannesta uusimisesta tuli hylsy. Mä oon aina luullut, että se kolmas kerta meinaa, että uusii yhden kyltin kolme kertaa, mutta se näemmä se onkin koko radan kokonaissaldo. No tulipa tämäkin opittua ihan kantapään kautta. Tuomarina oli Kirsi Petäjä.

Harmittaa kyl tosi paljon. Oli tavoitteena saada koulari viikonlopun aikana, mutta nyt vielä uupuu yksi hyväksytty tulos avosta. Olen kyllä jo ilmonnut Elsan seuraavaan kisaan, että eiköhän se koulari tässä kevään aikana tuu.


Kommentit

  1. Oppia ikä kaikki... Mulla Pyry pääsi tokokokeessa livahtaan hypyn yli ennen ku koko liike oli edes alkanu ja olin ihan että "TÄH?!!" ku tuomari totes, että se sitten nollaantu siitä. Pitäis vissiin lukia ne säännöt joskus kunnolla... Jos siitä ois saatu ysi, niin ykköstulos ois räpsähtäny tauluun, ja hyppy vielä on meijän parhaita liikkeitä, kyllä harmitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rallyn säännöt oon lukenut moneen kertaan läpi, mutta siinä lajissa on miljoona uutta sääntöä ja hylsyjä tulee helpolla ihan huomaamatta.:D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit