Kisamaiset Heurekalla

Tänään oli kisamaiset tokotreenit Heurekalla. Tehtiin kaikki avon liikkeet liikkuroituna ja muutama korjaussarja.

Seuraaminen oli yllättävän hyvää Elsaksi! Paikka ja kontakti ihan jees. Parannettavaa tottakai olisi, mutta kun miettii Elsan aiempia kisaharkkoja ja kokeita niin niissä se on aina pelleillyt seuruut. Nyt olin ihan tyytyväinen.

Jäävissä maahanmenossa nousikin ylös, kun palasin Elsan taa. Seisominenki piti ottaa uusiksi, kun ei keskittynyt kunnolla. Elsalla oli tänään vähän keskittymisessä ongelmaa. En tiedä mikä nyt oli. Olihan siel lintujakin aika paljon. Noudossa nousi seisomaan, kun heitin kapulan! Siis mitä ihmettä? Ei oo aiemmin tuollaista harrastanut. Hyppy tais olla ok. Luoksaris oli vauhtia liikaa ja valui, vein sen oikeeseen paikkaan seisomaan. Oli kyllä vähän pelleilypäivä Elsalla. Pitäis olla itse vähän tiukempi näissä kisamaisissa, jotenkaan sitä ei uskalla antaa koiralle palautetta, kun ei keskity kunnolla.

Alla videolla loppuviikon iltapuuhasteluja. Rallyn peruuttamista, tassun antoa ja pari tunnaria. Peruuttamisessa ollaan jotenkin jumahdettu tuohon vaiheeseen enkä saa matkaa pidennettyä. Jos jään odottamaan, että Elsa ottais viel pari askelta lisää niin sitten se tarjoaa maahanmenoa. Pitää vähän pohtia taas.. Turha hinkata tuota samaa vaihetta enää kauempaa. Tunnari on edennyt ihan kivasti eikä siinä enää esiinny sellaista epävarmuutta mitä joku aika sitten oli. Pitäisi nyt varmaan siirtää tunnari ulos ja treenata eri paikoissa.Vähän on treeni-into ollut hukassa, kun on näin tylsiä ilmoja. Ei vaan innosta tuolla jäätiköllä treenata mitään.

Uusia tokosääntöjä en ole vielä ehtinyt ajatuksella lukemaan läpi. Vaikuttaa ihan mielenkiintoisilta. Olen nyt miettinyt, että olisiko seuraava avo-koe vika koe nykyisillä säännöillä. Pitää funtsia. Olis noita rallykokeitakin tulossa ja tuntuu ettei aika riitä monen lajin samanaikaiseen hinkkaamiseen. Rallyn voittajan liikkeet ainakin vaatii ihan kunnolla paneutumista. Onneksi niissä on paljon myös niitä liikkeitä mitä voi tehdä olkkaritreeninä.

Nyt jatkan neulomista ja Jakke Lehtosen kaffepausseilla. Miten nuo Jaken ajatukset onkin aina olleet niin hyviä. Ainakin sanoo melko suoraan mitä ajattelee.

Kommentit

 1. Kiva, että kisamaiset meni ihan hyvin. :)

  Kivasti tarjoaa naksutellessa. Ihana into! Aiemmin pohdittua seurausta myös ajattelin. Tuota samaa innokkuutta, kun vielä saisi siihen seuraamiseen. Miten jos naksuttelee sivulletulojen tarjoaamista, ilman käskyä. Ja sitten ottaa askeleen ilman käskyä ja naksuttelee, kun pysyy mukana. Sitten myös, että kävelet ja ilman käskyä tai alkuun käsky apuna tulee seuraamaan naks ja nami maahan. Sen syötyä tarjoaa uusiksi. Ja eri pituisia pätkiä milloin naksaus tulee. Tai käsikosketus alkuun perusasennossa, sitten liikkeessä.

  Peruuttamisessa näyttäisi, että ennen namia ehtii aina seisahtaa sitä odottaessa. En kuunnellut äänillä, että olisin kuullut milloin kuuluu naks. Ehkä koittaa heittää namin vähän etutassujen taa, vielä kun on liikkeessä. Ehkä myös toi lähestyvä "seinä" häiritsee. Rupesin ihan miettimään, miten Ruuti ja Rasmus on peruuttamaan oppineet, varmaan oma liike kohti + käsimerkki ja ne häivyttänyt. Sekä molemmat helposti lelun kanssa lähtivät peruuttamaan, jos käskin poispäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla noita seuraamisjuttuja, en muista olenko joskus kokeilutkin.:) Ton innokkuuden kun sais seuraamiseen ja ihan kokeisiin asti niin olis tosi ihanaa. Saa nähdä miten onnistuis.:D

   Mulla ei tolla videolla edes ole ääniä, mutta kyllä mä naksautin, kun Elsa oli liikkeessä. Siinä vaiheessa stoppas, kun aloin heittämään namia. Sain tähän peruuttamiseen rally-tokoryhmästä pari vinkkiä mitä ajattelin seuraavaksi kokeilla.:) Joskus yritin tuota, että tulin koiraa kohti ja naks, mutta se ei tuottanut oikein tulosta joten nyt mulla on nami kädessä ja palkkaan, kun luopuu siitä eli pakittaa. Se näyttää toimivan ihan hyvin eikä sitten tarvi häivytellä kuin namikäden.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit