Alkuviikon treenit

Tällä viikolla ollaan tehty iltalenkkien yhteydessä seuruupätkiä. Tiistaina kentälle pelkän lelun kans. Alkuun meni tosi kivasti ja pelkkä lelupalkka piisas oikein hyvin. Kivoja seuruupätkiä. Sitten Elsa otti häiriöö jostain kauempana rääkyvästä lapsesta joten lopetettiin treenit siihen. Tiistaina oli onnistuneempi seuruutreeni ja oli namipalkka. Lähinnä palkkailin seuraamisen tarjoamisesta. Vois kyllä videoida vähän enemmän seuraamisia, ostin Clasulta jalustan mihin saa kännykän.

Tänään käytiin Eveliinan ja Rambon kanssa PiskiPajalla treenaamassa. Oltiin varattu tunniksi A-puoli. Alkuun leikkimistä ja seurausta. Ihan ok. Sitten imuuttamalla vähän enemmän seuraamista, sain paikan paremmaksi.

Kaukoja tehtiin yhtä aikaa, Rambo teki Elsan takana evl-vaihtoja ja Elsan kans tehtiin avon kaukoja. Kerran meni hämyyn, muuten kuunteli vain mun antamia käskyjä! Tosi hienosti meni, ei olla tällaista kauhean monesti edes treenattu. Pitäis enemmän.

Kolmen minsan piilopaikkis yhdessä, näin oven pienestä raosta Elsan ja se makasi rauhallisesti koko ajan. Lopuksi otettiin erikseen käskytettynä istumista ja maahanmenoa. Alkuun Elsa meni Eveliinan käskyjen mukaan, mutta loppuun saatiin jo onnistumisia.

Tehtiin myös kolmen liikkeen kisamainen. Rambo teki samaan aikaan paikkaistumista. Liikkeinä nouto, avohyppy ja avokaukot. Nouto oli vähän hidas, mutta muuten hyvä. Kaukoissa muuten ok, mutta toisen istumisen piti helpottaa, kun ei noussut istumaan. Lyhensin välimatkaa ja saatiin loppuun onnistumaan. Hyppy ok.

Treenien jälkeen käytiin yhteislenkillä. Olipa mukavaa pitkästä aikaa päästä keskellä päivää metsälenkille ja pystyi pitämään Elsaakin irti.

Viikonloppuna on viel mahdollisesti kahdet rallykimppatreenit. Nyt oon taas ryhdistäytynyt kimppatreenien suhteen. Jos ottais tavoitteeksi vähintään yhdet kimppatreenit viikkoon. Kisamaisten treenaamisenki suhteen päätin ottaa ryhtiliikkeen ja nyt joka treenikerralla on muutaman liikkeen kisamainen.

Kommentit

 1. Elsa on kyllä tosi näpsäkän näkönen koira :) Joskus on käyny mielessä tälläsen hankkiminen harrastuksiin mutta oon pitäny tätä jotenki niin truu metsäkoirana että en uskonu että tälläsen kanssa edes pystyy mitään metsästystä kummempaa harrastaan :D Miten tälläsen kanssa onnistuu vapaana pito? Karkaako herkästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä helpoin harrastuskoira kuitenkaan, mutta kyllä näistä muuhunkin on kuin metsästykseen.:) Ehkä eniten koiranetin mukaan agilitya harrastetaan metsästyksen lisäksi, siitä lajista mulla ei olekaan kokemusta Elsan kanssa.

   Pidän Elsaa aika paljon vapaana. Elsa kyllä kulkee aika laajalti, ei karkaa, mutta ei pyöri jaloissakaan. Pitää olla hyvä pilliluoksetulo, kun koira saattaa mennä toisella puolen peltoa mitä itse.;) Tietty koulutuksella vois saada kulkemaan lähempänäkin, mutta en ole kauheasti rajoittanut Elsan menoa, koska metsästystilanteissa sen taas pitäisi tehdä laajaa hakua. Mielellään nämä kuitenkin tutkii paikkoja metsissä ja pelloilla, senkään takia en halua sitä jalkoihin pyörimään, koska se niin nauttii kaahottaa pitkin poikin tutkimusretkillään.:) Kaikenlaisen pienriistan peräänhän nämä kyllä menee, sen takia pitääkin olla tarkkana missä riistaviettistä koiraa pitää irti.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit