Seuraamista

Olen nyt ottanut härkää sarvista kiinni ihan kunnolla ja ryhdistäytynyt seuraamisen suhteen. Sillä aikaa kun Elsa oli Lapissa metsästämässä niin laitoin seuraamis-suunnitelmat uusiksi. Ensinnäkin ostin Pipan seuraamis-vihkon. Tätä olin suunnitellut jo pidemmän aikaan ja kun tilasin Elsalle uutta hakuliiviä niin laitoin samoihin postimaksuihin vihdoin tuon vihkonkin.

Aika perusteellinen tuo vihko on. On paljon erilaisia variaatioita miten lähteä treenaamaan seuraamista, on oikeastaan varmaan vähän joka koulukuntaan sopivia juttuja. Itseä eniten kiinnosti kaikki missä koiraa ei houkutella seuraamiseen. Parhaitenhan se koira oppii, kun itse oivaltaa mistä se palkka tulee. No kuitenkin, löysin paljon kivoja juttuja mitä laittelin ylös. Seuraamisen voi pilkkoa niin moneen osaan ja osia voi treenata niin monella tavalla, että tein ihan listan näistä itselle. Lisäsin listan treenipäiväkirjaan ja laitan aina päivämäärän perään, kun olen ko kohtaa treenannut. Tämä on nyt kohta parin viikon ajan ollut kokeilussa ja toimii tosi hyvin. Tulee treenattua monipuolisemmin seuraamista, ei itse tai koira kyllästy. Helposti sitä jämähtää hinkkaamaan askel kerrallaan eteenpäin eikä tällä saa kuin tapettua treeni-innon.

Nyt ollaan treenattu sisällä ja myös aika paljon ulkona. Mitään älyttömiä vauhtijuttuja en ole tehnyt, koska olen koittanut pitää Elsaa pumpuleissa huomiseen asti jolloin Elsan metsästyskertomukset saa taas jatkoa.

Eniten nyt olen yrittänyt vahvistaa kontaktia, sitten kun on vahva kontakti niin voi alkaa enemmän vaatia oikeaa paikkaa seuraamisessa. Aika hyvän paikan Elsa kyllä pitää, jos on kontaktissa. Uutena juttuna on tullut se, että voin ulkona vaatia siltä enemmän näissä kontaktitreeneissä. Jos Elsa alkaa tuijottamaan jotain niin voin nykyään pyytää sitä lopettamaan ko toiminnan ja pääsen sitten palkkaamaan kontaktista. Ennen Elsa on tästä mennyt vähän hämilleen vaikka luopumiskäsky on ihan tuttu muusta arjesta. Hienot säät on kivasti saanut ihmiset liikkeelle eikä häiriön löytäminen ole ollenkaan vaikeaa. Tosi kivoja onnistumisia on tullut ja alkaa Elsalle tulla selväksi kriteerit, kun on päässyt huomauttamaan virheistä. Jännä miten koira voi muuttua tai sitten jotain mun koulutuksessa on muuttunut, kun Elsa reagoi asioihin vähän eri tavoin.

Aika hyvin nyt on muutenkin tokoilu maistunut. Tänään oli tosi kivat treenit kentällä. Elsa teki innokkaasti hommia. Makas tosi nätisti maassa käskyn alla, kun tosi läheltä käveli joku pariskunta fleksiräksyn kanssa ohi. Olin kyllä ihan Elsan lähellä, koska pelkäsin vähän, että ne päästää sen räksyn Elsan iholle. No kaikki meni onneksi hyvin ja sain palkattua maassa makaavan Elsan hienosta suorituksesta. Ruutu meni oikein kivasti, varmaan parin kuukauden tauko ruututreeneistä eikä se ole mihinkään unohtunut. Lapsia pelasi jalkapalloa samalla kentällä ja seuraamisessa kontakti pysyi jo tosi kivasti. Kehääntulotreenit meni hyvin ja kokeenomainen pätkäkin onnistui. Ehkä sitä kehtaa lähteä kokeilemaan avoa loppuvuodesta johonkin kokeeseen.

Elsa ei ole nyt ontunut sen fyssarikäynnin jälkeen. Alkuviikosta kokeilin itse Elsan varvasta ja se tuntui mun mielestä samanlaiselta mitä muutkin varpaat. Ehkä yksi laserhoito riitti. Huomenna lähdetään metsästysreissulle, toivottavasti jalka kestää ja lintuja löytyy.:)

Kommentit

Suositut tekstit