Bretonikerhon maastokoulutus

Viikonloppu vierähti Kauhajoen Kainastolla Bretonikerhon maastokoulutuksessa. Ajeltiin jo perjantaina Kauhajoelle ja lauantaina aamusta lähdettiin maastoihin. Elsan sukulaisia oli ihan kivasti paikalla ja lauantain ryhmässä oli myös Elsan sisko, Haipakan Emma. Elsa ei lauantaina lintuja löytänyt, lintuja oli tosi nihkeesti löydettävissä huonon sään vuoksi. Pupun perään Elsa meni ja ajoi pupua haukkuen aika pitkään.. Yllä oleva kuva on tilanteesta, kun Elsa palasi pupujahdista takaisin.

Illalla oli vielä illanviettoa yhdessä bretoniväen kanssa. Kävimme läpi Raija Tammelin ajatuksia bretoneista ja bretonikasvatuksesta. Juhlistettiin tuoretta käyttövaliota, Suivakon Åulaa. Saunottiin ja vietettiin rentoa iltaa yhdessä.

Elsan sisko, Haipakan Emma
Sunnuntaina aamulla oli noutotreenit. Kaikkien kanssa käytiin yksitellen noutoa läpi. Elsa pääsi tekemään pari markkeerausta, Elsa suoriutui niistä tosi hyvin.

Elsan isä, Suivakon Åula
Elsan siskonpoika, Atomi
Sunnuntaina käytiin vielä maastoissa. Tällä kertaa oli vähän eri ryhmä ja päästiin samaan ryhmään Elsan isän kanssa. Oli hienoa katseltavaa, kun tuore käyttövalio oli haussa. Elsakin löysi lintuja. Muutaman fasaanin seisoi, otin ihan vain treeninä eikä edes yritetty niitä pudottaa. Elsa kyllä stoppas hienosti, sen puolesta olisi kyllä voinutkin pudottaa. No eipä se nyt jäänyt harmittamaan, pääasia että pääsi Elsan kanssa kokeilemaan ja oppimaan.

Molempina päivinä sai vähän erilaista treeniä. Lauantaina keskityttiin enemmän jokivarren haravoimiseen. Sai paljon ohjata Elsaa sinne jokivarteen ja hienostihan Elsa teki töitä vaikka onhan tuollainen aina vaikeampaa, kun ei sinne pusikkoon tuuli ota kovinkaan paljoa. Sunnuntaina ohjeistettiin enemmän koiraa hakemaan oma-aloitteisesti. Huomasin kyllä, että sunnuntaina Elsa ei ollut yhtään niin lapasessa mitä lauantaina. Kun antaa enemmän vapauksia niin alkaa sitten kuunteleminenkin olemaan enemmän valikoivaa.

Kaikin puolin oli kyllä tosi mukava viikonloppu!

Kommentit

Suositut tekstit