Kuulumisia

Näemmä tullut jonkinlainen tauko ihan huomaamatta. No eipä se niin justiinsa ole.. Saatte nyt jotain kuulumisia viime viikoilta, pari videoo ja niitä kaikkien inhoamia kännykkäkuvia. En ole kameraa kuljettanut missään mukana. Helteiden jälkeen tuli joku sadekausi ja sitten minulle kauhea flunssa joten ei ole houkutellut lenkeillä tai treeneissä kuvailla. Nyt on kyllä flunssa loppumassa ja sääkin aivan ihanan syksyinen.

Muutamat kimppatreenit on tullut käytyä läpi. Yksi ihan järkyttävässä vesisateessa ja toinen vähän vähemmällä sateella. Pitäis nyt käydä vähän useammin kimppatreeneissä, koska olisi se avon korkkaus varmaan pikkuhiljaa ajankohtaista.

Piilopaikkis outojen koirien vieressä on sujunut ongelmitta. Tosin ne muutkin koirat ovat pysyneet nätisti paikoillaan mikä yleensä auttaa Elsalla paikkamakuussa. Pitäisi saada jotain häiriöö nyt kuitenkin myös siihen piilopaikkikseen.

Seuraaminen menee ihan hyvin jos ei ole isompia häiriöitä. Auttanut ihan hirveästi, kun yritän itse kävellä ihan suoraan, jotenkin sitä lähtee helposti seilaamaan ja sitten Elsalla alkaa tulla väljyyttä. Pitää siis keskittyä siihen omaankin kävelyyn. Ihan hyvin kontakti pysyy vaikka olen treeneissä yrittänyt nyt ottaa ihan kokeenomaisesti etten katso koiraan ollenkaan. Näihin olisi pitänyt kiinnittää huomiota heti alusta asti, mutta mistäs sitä aloittelija tietää eikä kouluttajatkaan ole pahemmin asiasta huomauttaneet. Jossain vaiheessa itse ymmärsin kuinka vituilleen kävelen, vinoon ja epävarman oloisesti.

Jäävissä ei ongelmaa mennä Elsan taa. Vähän alkoi jossain välissä tulemaan löysiä pysähdyksiä, mutta homma parani takapalkalla ja nyt ne on taas kivan nopeat.Luoksetulon stoppi ihan jees yleensä, mutta häiriössä tulee tollainen yllä olevan videon mukainen setti. Parantamisen varaahan tuossa on. Liian nopea alkupätkä, eihän tuosta vauhdista edes voi stopata nopsaa, fysiikka tulee vastaan. Lopussa joku ihmeellinen banaani sivulle. Pitää nyt treeneis enemmän katsoa, että tekeekö se tota banaania aina. Kai tollaki pari pistettä kokeista sais avosta, mutta jos nyt kuitenkin treenattais vielä vähän.. Niin ja pienemmästä vauhdista stoppaa nopeasti eikä valu.

Nouto kuten aiemmin. Ihan jees, mutta perusasentoon tuleminen yleensä vino kapula suussa. Pitää tehdä tätä osaa erikseen, että hahmottaa sen tulemisen oikein vaikka suussa olisi kapula.

Kaukot menee ihan kivasti treeneissä. Elsa tuntuu tajuavan virittelysanan hyvin. Täydeltä matkalta välillä saattaa olla vaikeaa nousta ensimmäistä istumista. Treenattavaa siis...

Hyppy on aika huonolla pohjalla, koska en omista hyppyä enkä käy nyt missään ohjatuissa treeneissä tällä hetkellä.

Elsa vietti yhden viikonlopun Apen luona tutustuen lisää jahtikaveriinsa. Alkuun Elsan mielestä pentu oli vähän turhanki tunkeileva, mutta kuulemma sunnuntaina oli jo jotain leikkiäkin tullut. Elsa oli ollut hyvin kuulolla ja tehnyt pikkulinnuille hyvät riistatyötreenit. On se kuuliaisuus vain parantunut, kun olen ottanut tänä vuonna vähän eri otteen treeneihin. Pillitreenejä on ollut joka ikisellä irtiololenkillä, alkaa olemaan aikamoinen määrä pillityksiä takana ja se näyttää tuottavan hedelmää.

Elsa kävi myös fysioterapeutilla hoidettavana. Halusin käyttää Elsan fyssarilla ennen metsästyskautta, ihan vain tarkistaakseen tämän hetken tilanteen, myös polvien osalta. Onneksi sain ajan Niinalle Aistiin. Voi että tuntui oikealta viedä Elsa taas fyssarille, pari kertaa talven aikana erehdyin viemään Elsan osteopaatille ja kyllä nyt voin sanoa, että on se fyssari vaan niin paljon parempi. Ainakin Elsaa ajatellen, jokainen tietty itse päättää kenelle rahansa lykkää. No kuitenkin mitään jumeja ei onneksi löytynyt. Olen tosi tyytyväinen, koska olen Elsaa nyt lenkittänyt huomattavasti enemmän mitä aiemmin. Pitäähän sitä metsästyskautta ajatellen nostaa kuntoa. Polvien tilanne oli paljon parempi mitä vuosi sitten. Ilmeisesti lisääntynyt liikunnan määrä on auttanut tähän. Nyt päätinkin ettei enää ole mitään "kunnonkohotusta metsästyskautta varten", vaan Elsa saa pitää nämä lenkkimäärät kyllä ympäri vuoden, jos Elsan polvi siitä noin paljon tykkää. Ei tee pahaa itsellekään lisätä liikuntaa..

Ilmoitin Elsan myös Leena Välimäen nettikurssille. Aiheena kisavalmius. Toivottavasti tästä saisi paljon uutta kisatilanteisiin. Elsa on kyllä nyt kesän ajan tehnyt aina pienen kokeenomaisen setin treeneissä, mutta tuntuu että omat ideat loppuu tähän kisamaisuuden työstämiseen. Oma jännittäminen, Elsan häiriöherkkyys, sekalainen kokonaisuus ja mitä kaikkea. Mielenkiinnolla jään odottamaan kurssin alkua. Parin viikon välein tulee videomatskut ja sit vaan treenaamaan. Alku menee metsästysreissun kanssa päällekkäin, mutta eiköhän me "mukaan" päästä viikon myöhässäkin..

Meillä on ollut tunnaritreenit nyt pinnalla. Ehkä eniten treenattu  tunnaria viime aikoina (sopivan helppoa myös flunssaiselle ohjaajalle). Luovuin siitä ritilätreenistä, koska ritilän häivyttäminen oli ihan mahdotonta. Tuntui, että Elsa ilmaisi hyvin oikean kapulan ritilän läpi, mutta aina sen ritilän poistaminen aiheutti ongelmia. Elsalla on niin vahvassa tuo noutaminen, että se tarjoaa sitä aina ensimmäisenä. Elsa kahmaisi kasan kapuloita suuhun heti, kun ritilän poistin. Tätä pohdittiin Jennyn kanssa yksi ilta oikein huolella, että mitä me Elsan kaa tehdään. Laitettiin treenisuunnitelmat ihan uusiksi ja lopulta pääsin siihen pisteeseen, että yksi kapula sai olla rauhassa lattialla ilman, että sitä otettiin suuhun. Sitten toinen ja hajuerottelua.. Nyt ollaan siinä pisteessä, että uskalsin tänään laittaa jo kuusi kapulaa maahan ja palkkailla oikean kapulan ilmaisemisesta. Pitää nyt vähitellen saada pidennettyä tuota aikaa mitä Elsa pysähtyy oikealle kapulalle. Otin videolta äänet pois, koska taustalla soi radio enkä halua rikkoa tekijänoikeuksia..Nyt pitääkin alkaa kantamaan kapuloita mukaan kimppatreeneihin, että saa vieraan ihmisen hajun kapuloihin. En yhtään tiedä koska tuohon uskaltaa noutoa lisätä, mutta ei tässä kiire ole mihinkään, pitää rämpiä ensin se avokin läpi.


Syksy on kyllä todella tullut, yllä oleva kuva tämän päivän iltalenkiltä, etsi kuvasta yksi bretoni.;) Nenäpunkkilääkkeetkin hain Elsalle. Alkoi "työskentely" pellolla muuttumaan niin radikaalisti, että aloin epäilemään hakeeko Elsa nyt lintuja nenällä vai näöllä. Lenkilläkin haistelu loppui miltein kokonaan ja kyllä toi tunnaritreenikin vähän oli tahmeaa. Tiistaina annoin ensimmäisen tabun ja nyt kyllä huomasi peltolenkillä Elsan muuttuneen entiselleen ja tunnaritreenikin sai kunnon harppauksen eteenpäin.

Huhhuh tulipa pitkä postaus, virtuaalisuklaata sille joka jaksoi loppuun asti. Huomenna menen katsomaan tokokokeita, vähän kartoittamaan avon tasoa, millä suorituksella ropisee mitäkin pisteitä.. Samalla tarkoitus katsoa ylempiäki luokkia. Elsa jää kotiin, koska tuo nenäpunkkikuuri on kesken. Ensi viikolla Elsa lähteekin kahdeksi viikoksi Lappiin metsästämään. Saa nähdä miten sitä itse pärjää kaksi viikkoa ilman Elsaa.;)

Kommentit

Suositut tekstit