Treenejä, seisojapentu ja hoitokoira

Pientä hiljaisuutta meinaa blogissa olla, koska on ollut niin kiireistä koirien kanssa. Kyllä, monikossa! Mulla on nyt täällä hoitokoira ja se on pitänyt minut kiireisenä. Nytkin meinaan hautautua kahden bretonin alle.:D

Maanantaina treenattiin Hanna-Marin kanssa rally-tokoa. Elsa teki lähinnä eteentuloa joka onnistuu nykyään tosi hyvin! Kokeiltiin myös takaa kiertämistä ja se onnistuu samalla käskyllä mitä saksalaisessa täyskäännöksessäkin, eli sakulla. Kokeiltiin myös lopulta ottaa pätkä seuraamista, siitä suoraan eteen ja takaa kiertäen sivulle istumaan. Onnistuu tosi näppärästi! Pitää nyt alkaa tosiaan katsomaan tarkemmin niitä alon kylttejä, että puuttuuko mitään liikettä enää mitä Elsa ei osaisi. Möllit on parin viikon päästä joten aikaa on vielä treenata jos joku puuttuu.

Tiistaina Elsa näki tulevan jahtikaverinsa, karkeakarvainen saksanseisoja Ape. Pitääkin nyt tutustuttaa näitä kahta ahkerasti sillä Elsa vähän pelkää isompia koiria ja Apestahan on tulossa aika iso aikuisena. Aika rohkea Ape on, yritti moneen kertaan nousta Elsan selkään, mutta Elsa sanoi kyllä takaisin ettei ranskalaisneitiä tuolleen lähestytä.;) Apen koulutusjuttuja voi lukea Apen blogista.

Illemmalla sain sitten Hiljan hoitoon. Hilja on reilun viikon ajan minulla hoidossa. Vähän kyllä alkuun jänskätti miten yhteiselo tulee sujumaan. Tosi kivastihan se lähti ja Elsa ja Hilja ovat olleet ihan bestiksiä alusta asti. Toki Elsa on Hiljaa nähnyt viime vuoden syksystä asti enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Nyt tuleekin ihan hirveen monta kuvaa Hiljasta ja Elsasta.

Hiljaan on ollut vaikea saada kontaktia hihnalenkeillä ja mieteinkin, että uskallanko pitää sitä irti lenkeillä ollenkaan. Käytiin vähän koirapuistossa kokeilemassa miten Hilja kuuntelee pillillä stoppeja ja luoksareita. Ihan hyvin se siellä oli kuulolla joten uskallettiin eilen ja tänään pellolle lenkille. On ollut aivan ihania kesäilmoja, kyllä kelpaa ulkoilla näillä keleillä!

Rapa vaan lensi, kun tytöt juoksi kuraojaa pitkin menemään. Elsan turkki on nykyään (sterkin tuotosta?) sen verran pehmeää, että tuo kura kuivuu tosi tiukasti kiinni eikä se lähde irti kuin pesemällä. Tänään vähän lyhensin mahanaluskarvoja, housukarvoja ja häntäkarvoja. Toivottavasti toisi helpotusta tähän eikä tarvitsisi ihan joka päivä pestä koiraa. Uimalenkin jälkeenkin jokiveden muta vain jämähtää tiukasti kiinni turkkiin. Tänäänkin olisi voinut tehdä vielä iltalenkin rannalle, mutta en halua kahta kertaa koiraa pestä, kun näyttää tuo turkki myös kuivuvan hitaasti. Muistaisin että ennen Elsa kuivui nopeasti ja samalla kura varisi vain pois eikä tarvinnut pestä Elsaa juuri koskaan.

Lenkin jälkeen mentiin vielä treenaamaan läheiselle kentälle. Elsa teki lähinnä liikkeiden ketjuttamista. 

Ekassa setissä oli avon jäävä maahan, avon luoksari ja sitten loppuun se rally-tokon kyltti missä on pätkä seuraamista, eteentulo ja siitä takaa kiertäen sivulle. Kaikki meni muuten kivasti, mutta stoppi valui mun mieleen liikaa.

Toisessa setissä oli rally-tokoliikkeitä. En muista tarkalleen mitä kylttejä tehtiin, ei ollut edes mitään suunnitelmaa. Seuraamista, siitä koira maahan tai istumaan ja koiran kiertäminen ympäri ja seuraamaan, eri käännöksiä (sakusta Elsa tykkää ihan hirveesti ja jotenki sen vire nousi joka sakun jälkeen!). Hyvin kesti palkattomuuden vaikka tehtiin aika pitkä pätkä näitä ja lopuksi vasta sai narupallon palkaksi.

Loppuun tehtiin vielä seuraamista imutuksella. Avon kaukoja tehtiin kans, kokeilin ensimmäistä kertaa sen kokeen viiden metrin matkalta ja onnistui alkuvirittelyn jälkeen hyvin.

Hilja pääsi välillä tekemään jotain simppeliä, mutta se ei oikein innostunut mun kanssa työskentelystä joten pääasiassa Elsa teki hommia.

Kotona on ollut välillä kauheeta rallia, kun Elsa ja Hilja leikkii. Ulkonahan ne ei tälleen edes leiki, koska molemmilla on kokoajan joku työmoodi päällä. Olen nyt antanut sisällä vähän painia, mut liikaa ei saa rällästää. Ihanaa kun Elsalla on nyt leikkikaveri joka puhuu samaa kieltä Elsan kanssa. Elsa on todella valikoiva leikkikavereiden suhteen, esimerkiksi paimenten paimenleikeistä Elsa ei tykkää yhtään.

Kommentit

  1. Oi ihana Ape!! :') Tosi kiva, että Hilja ja Elsa tulevat hyvin juttuun. Munkin koiran turkki pehmeni ihan selvästi sterkkaamisen jälkeen, joutuu just pesemään kun ennen kurat tippui ja ne jotka ei niin sai pyyhkimällä pois..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kurjaa, että pitää koiraa pestä monta kertaa viikossa. Viime talvena, kun ei ollut lunta niin sai pari kertaa päivässä olla pesemässä jalkoja ja mahaa. Pyyhkimällä kura vain leviää nykyään.:(

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit