Rally-tokomölli

Kisarata oli aika pitkä, 15 kylttiä. Kuva suurenee klikkaamalla..
Eilen oli rally-tokon möllikisat, Elsa osallistui ALO-radalle missä sai palkata koiraa, mutta palkkauksesta lähti -5 pistettä kokonaisvaikutuksesta. Päivä oli todella kuuma, yli +30 astetta ja odoteltiin Elsan kanssa vuoroa varjossa. Varjossa oli ihan hyvä olla, mutta Elsa jahtaili ampiaisia sun muita pörriäisiä. Vähän mietein, että kuluttaakohan Elsa energiansa jo odotellessa, kehäkin oli tunnin myöhässä. Ennen kehää Elsa ei kauheasti innostunut virityksistä, mutta onneksi juuri ennen kehään menoa oli kehätoimitsijalla joku pieni tauko niin tein muutaman namijahtausleikin ennen kehää ja sain Elsan kivasti mukaan.:) Rata oli tosi pitkä, 15 kyltti, mutta onneksi pysähdystehtäviä ei ollut montaa. Olihan siellä tietenkin se edessä peruutus -kylttikin mitä Elsa ei osaa. Päätin namihoukutella Elsan sen kyltin kohdalla, muuten mentiin ilman palkkaa. Elsa teki radan tosi innokkaasti enkä keksinyt mitään virhettä radalta. Radan jälkeen juostiin repulle hakemaan loppupalkkaa, Elsa sai ottaa koppeja kokonaisilla lihapullilla.:D

Odoteltaessa tuloksia olin aika toiveikas, en tosiaankaan keksinyt mitään virhettä mitä olisi radalta tullut. Siinä sitten tuomari alkoi jakamaan tuloslappuja ja alkoi pino vähentyä, huomasin jossain vaiheessa että Elsa pääsee kolmen parhaan joukkoon. Lopulta Elsalle tuli 93 pistettä joista -5 pistettä palkasta ja kaksi taluttimen kiristymistä. Muuten puhdas rata! Tuomarin kommentti lapussa: Upea koira! Kisoihin!:)

Tuomarin antaessa kommentteja tajusin myöskin, että hitto Elsahan ei haistellut kertaakaan radalla! Aikamoinen voitto jo tämäkin, haistelun lopettamisen eteen onkin tullut tehtyä töitä ihan hirveen paljon. Jännä ettei sitä tajua ennen kuin tuomari sanoo jollekin muulle sen koiran haistelleen. Pitäisi varmaan lukea treenipäiväkirjaa joskus niin tajuaisi miten paljon sitä on menty eteenpäin joissakin asioissa.

Tuli ihan yllätyksenä tuo sijoittuminen sillä taso oli kyllä kova ja koiria luokassa yhteensä 11. Laskin muuten, että jos en olisi palkannut niin Elsa olisi saattanut olla paras, paras sai muistaakseni pisteitä 97 tai 98 pistettä. Mutta ei pidä jossitella, mielestäni oli hyvä palkita Elsa tossa peruutustehtävässä, koska se ei sitä torstain treeneissä osannut. Ei me kilpailemaan menty vaan tsekkaamaan tilanne mitä pitää treenata ennen virallisia kisoja.

Palkinnot
Apekin oli tullut katsomaan rally-tokomöllejä ja kisan jälkeen Elsa ja Ape pääsi uimaan. Aika karu kuva tuo yhteiskuva, mutta oli ihan mahdotonta saada näitä kahta samaan kuvaan!

Koska uimareissu ei ollut mitenkään suunniteltu niin damit jäi kotiin, Elsa saikin noutaa vähän isompaa keppiä! Hyvin pikkukoira jaksoi tuota raahata rannalle asti.

Ilmiselvä hymypoika!

Kommentit

Suositut tekstit