Kyyhkytreeniä Vehniällä

Eilen Elsa pääsi treenaamaan kyyhkyillä, viime kerrasta onkin aikaa pari vuotta! Siis pari vuotta, tuntuu niin älyttömän kaukaiselta!

Meitä oli kahdeksan koirakon porukka treenaamassa ja treenatessa meni mukavasti koko päivä. Treenit alkoi kymmeneltä aamulla ja loppui joskus viiden aikoihin. Oltiin lähdetty reissuun aamulla puoli seitsemän aikoihin joten tuli aika pitkä päivä Vehniällä. Oli kyllä tosi mukava päivä bretoniporukalla ja aika meni tosi nopeasti!

Ensin katsottiin koirien yleistä kuuliaisuutta ja tasoa. Annettiin koiran olla vapaana ja tehtiin pillistoppeja. Elsalla meni ihan ok:sti. Sillä on usein tapana vähän valua ennen lopullista pysähtymistä. Tämä ärsyttää mua aina tosi paljon, vois olla napakampi istuminen. Tähän ohjeeksi vahvistaa istumista myös käsimerkillä. Pitää kyllä muistaa treeneissä!

Niin ja Timo muuten muisti Elsan UKH:n kesäpäiviltä (vuodelta 2011!) ja kysyi että onko tämä sama koira ollenkaan.:D Kuulemma rohkaistunut ihan älyttömästi. Elsahan oli tuolla UKH:n kesäpäivillä tosi reppana.

Toisessa setissä oli noutoa. Mulla ei ollut omaa noutolintua mukana niin Elsa sai noutaa jotain pikkulintua. Tää ei mennyt niinkuin Strömsössä. Elsa ei olis millään halunnut ottaa tipua suuhun. Sama lintu ällötti myös muutamaa muutakin koiraa ja yksi meinasi jopa pyöriä sen linnun päällä. Mitä lie vikaa siinä yksilössä sitten oli.

Sitten olikin se jännittävin osuus. Nimittäin itse kyyhkytreeni. Ajattelin, että Elsa syöksyy perään ja olin ihan jännänä kun tuli meidän vuoro. Elsa yllätti mut täysin, se EI mennyt perään! Vielä ei uskalla älyttömästi suitsutella, mutta kyllä tuli hyvä mieli, kun olen tehnyt vuoden aikana ihan törkeesti töitä näiden pillitysten eteen. Oikeastaan olen ottanut rutiiniksi, että aina kun Elsa on vapaana niin tulee pilliluoksareita ja stoppeja tehtyä. Pysäytyksiä olen yrittänyt tehdä hyvinkin vaikeissa ja vaihtelevissa tilanteissa ja on tullut onnistumisia. Nyt ahkera työ palkittiin.:) Tuota samaa valumista näkyi nytkin, että vähän piti koittaa valua ennen kuin malttoi asettaa tapamuksensa alas.

Olin kahden vaiheilla laitanko videoo vai en. Mulla on ihan törkee turvotus päällä näiden helteiden ja helteiden aiheuttaman liikkumattomuuden takia (eipä houkuttele mitkään juoksulenkit, kun koira on saamassa lämpöhalvausta). Ihan hirveetä kun tuntuu, että sormet ja varpaatkin on vaan kauheat nakit. No laitan kuitenkin, koirahan siinä on pääroolissa, en minä.:DTämä päivä on mennyt ihan koomassa. Oltiin kotona vasta puolilta öin, Elsakin vaikuttaa siltä, että on saanut aktiviteettia.;) Nyt jäänkin jännäämään miten syksyn metsästyspuoli menee. Elsalle onkin suunniteltu ihan kivasti taas metsästysreissuja.

Kommentit

  1. Hieno juttu! Meidänkin pitäis varmaan treenata vähän kaikenlaista ennen kauden alkua... Muuten Kärsä saa huonoa esimerkkiä Urpolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin kyllä pitäisi ryhdistäytyä treenaamisessa.:D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit