Tokokoe Tuusula

Tänään oli tokokoe Tuusulassa, tuomarina Riikka Pulliainen. Meillä alku meni aika kehnosti. Luoksepäästävyydessä jo kuuntelin, että kaksi koiraa meidän ryhmästä haukkui. Elsa oli jo ihan hämillään siitä haukkumisesta. Arvasin ettei tästä hyvää seuraa, jos ne koirat ei hiljene. No ei hiljentynyt ja Elsa nousi paikkamakuussa ylös ja kävin kytkemässä Elsan. Ne kaksi koiraa haukkui koko paikkamakuun ja loppupäässä ne molemmat hiippaili omistajiensa luo. Että vitutti, siinä meni ykkönen. Eipä tähän auta kuin mennä treenaamaan johonkin koirapuiston viereen enemmän paikkamakuuta. Välillä ollaankin käyty, kun tuossa lähipuistossa käy paljon haukkuvia koiria.

Ennen paikkamakuun loppupalkkaa tein auton vieressä minipaikkamakuun ja sitten vasta palkkasin Elsan kun teki onnistuneen minipaikkiksen. Jostain olen lukenut, että huonosti menneen kehän jälkeen kannattaa tehdä palautteluna heti huonosti mennyt liike ja sitten vasta palkata.. En tiedä johtuiko tästä pienestä onnistumisesta vai narupallon heittelystä, mutta Elsa palautui siitä hämmästyneestä tilasta tosi hyvin. Ennen se on tollaisen jälkeen jäänyt lukkoon eikä ole mitenkään palautunut normaaliksi Elsaksi. Eteenpäin siis ollaan menty tässäkin asiassa.

Hyvillä mielin virittelin Elsan yksilöliikkeisiin. Otin narupallon ja käytiin tekemässä koulun takana muutamat liikkeet ja paljon pallopalkkaa. Kisapaikka oli kyllä hyvä, kun pystyi mennä tekemään kunnon virittelyt pallon kanssa ilman että häiritsi kehässä olijaa.

Kehään tulikin vähän kiire ja juoksin lopulta kehään.:D Elsa oli ihan into piukeena, jee juostaan! Suoritusjärkkä oli sekoitettu ja luoksetulolla aloitettiin. Elsalla oli kierroksia aika paljon tuon juoksemisen ja pallovirittelyn jäljiltä joten sehän tuli vauhdilla ja oikein hyppäsi mun reittä vasten.:D Onneksi tuomari ei tästä vähentänyt pisteitä, mutta sanoi kyllä ettei ylemmissä luokissa saa hypätä reiteen (tiesin tämän kyllä jo ennestään..).

Seuraaminen oli ihan karseeta, Elsa haisteli ja jätätti, ihan kamalaa. Jäävissä kans seuraaminen oli ihan kauheeta, mutta stopit ihan kivoja. Hypyssä hyppäs ja seisomisessa taas haisteli ja jopa eteni vähän niiden hajujen mukana. Se ei oo koskaan tehnyt hyppyä noin huonosti..

Mutta Elsa tuntui kestävän palkattomuuden paremmin kuin ennen ja palkkaantui sosiaalisesta palkasta tosi kivasti. Yhdet hepulirallitkin mahtui johonki väliin. En tiedä mistä toi haistelu nyt tuli noin voimakkaana, viime aikoina se ei ole kokeissa noin paljoa haistellut.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 0
Seuraaminen kytkettynä 7,5
Seuraaminen taluttimetta 6,5
Jäävä maahan 8
Luoksetulo 9,5
Jäävä seiso 8
Estehyppy 6
Kokonaisvaikutus 9
yht. 132,5 p. ALO3
Tuomari: Riikka Pulliainen

Nyt kokeet jää kesätauolle, katsotaan syksyllä mihin luokkaan ollaan menossa.;)

Kuvatonta merkintää ei näemmä pysty tekemään joten laitan todistusaineistokuvan, että eilen treenattiin taas tunnaria! Aluksi Elsa merkkasi omaansa ritilän läpi ja sitten muutaman kerran piilotin omaa kapulaa eteiseen jonka Elsa nuuskutti esiin. Tosi kivalla innolla Elsa etsi kapulaa eikä pureskellut kapulaa yhtään. Ehkä nyt voisi piilotella omaa kapulaa tokotreeneissä ulkonakin.

Mulla on nyt ihan hirveesti suunnitelmia tokoon ja pitäisi varmaan laittaa ihan ylös kaikki ajatukset mitä voisi tehdä. Nyt koetauon aikana ainakin haluan tehdä paljon kaikkea uutta!

Kommentit

Suositut tekstit