Rally-tokoilua

Elsa teki paikkamakuuta sen aikaa, kun rakensin ja purin radan. Rata oli köyhän naisen rata eli kylttitelineitä ei ollut vaan käytin kiviä pitämään kylttejä paikallaan ja kartioiden tilalla oli kukkaruukkuja ja pari halkoa :D
Elokuussa on pari rally-tokokisaa jotka kiinnostaisi tosi paljon. Alokkaassa lähinnä saksalainen täyskäännös, eteen tuleminen ja edestä takaa kiertäminen ovat liikkeitä jotka pitäisi Elsan opetella ennen kisoja. Tietenkin ihan ratatreeniä tarvitaan ennen kisoja myös paljon.

Elsa on nyt opetellut saksalaista täyskäännöstä ja se sujuu nyt ihan kivasti. Tiiviydestä en osaa yhtään sanoa, pitäisi videoida joku kerta. Maanantaina tein ratatreenin, katsoin mallia vähän valmiista kisaradasta, mutta paljon piti tehdä muutoksia. Vaihdoin kaikki kyltit toisiin missä koiran olisi pitänyt tulla eteen. En halunnut houkutella namilla Elsaa eteen, mieluummin opettaa ensin sen liikkeen erikseen jonka jälkeen vasta liittää ratatreeneihin.. Radasta tuli hieman suunniteltua lyhyempi, koska rataa tehdessä alkoi vähän satamaan, onneksi sade loppui treenien aikana.


Rata meni oikein kivasti. Itsellä on vähän epävarmuutta kylttien kanssa. Vielä en osaa ulkoa kaikkia kylttejä ja nytkin jäin pari kertaa miettimään tuliko kyltti suoritettua oikein. Onhan mulla noiden kylttien taakse kirjoitettuna oikea suoritustapa, mutta silti olen aika epävarma.. Pitää vain treenata enemmän.. Kokeissahan on rataan tutustuminen ja tuomari kertoo kylttien suoritustavat, mutta haluan silti tottakai opetella kyltit ennen kokeita, että voi kokeissa sitten olla edes vähän rennompi.

Elsa teki kaikki kyltit tosi kivasti ja oikein, välipalkkailin Elsaa. Muistin jopa kehua Elsaa kesken radan, tää on vaikeaa kun tokossa ei tule mitään kehuja annettua liikkeiden aikana.

Rallytreenin jälkeen Elsa teki vähän seuraamistreeniä sekä muutaman jäävän.

Keskiviikon ratakaavio yllä. Otin mallia jostain valmiista mölliradasta, mutta poistin taas kyltit missä oli eteen tuloa. Elsan kanssa ollaan treenattu eteen tulemista, mutta ei se vielä osaa sitä niin hyvin, että siirtäisin ratatreeneihin. Rata meni kivasti, mutta käännöksissä Elsa ei vielä tajua oikein jos pitää jäädä käännöksen sisäpuolelle (2. kyltti). Tätäkin pitää nyt treenata erikseen.

Kommentit

Suositut tekstit