Kesän ekat vesinoutotreenit

Helatorstaina Elsa pääsi tollerityttöjen nometreeneihin mukaan. Mukana oli myös toinen bretoni, mutta se ei vielä päässyt tekemään isojen tyttöjen noutoharjoituksia. Paikkana oli Elsalle (ja myös minulle) uusi ranta. Oli hyvä treeniranta, pääsi tekemään noutoja vastarannalta helposti ja toinen pääsi avustamaan vastarannalle. Uintimatkaa oli noin 35 - 45 metriä.

Aluksi tehtiin pari markkeerausta veteen, koska Elsa ei ole montaa kertaa noutanut vastarannalta maalta. Nämä meni tosi hienosti. Maahan heitettyä damia se koitti ensin etsiä vedestä, mutta jossain vaiheessa lamppu syttyi ja Elsa tajusi, että se dami saattaa olla myös rannalla eikä vedessä. Meinasi lähteä palauttamaan rantaa pitkin, mutta pillitin niin toi sitten damit uimalla takaisin niinkuin oli suunniteltukin.

Elsa on rohkaistunut tosi paljon viime kesästä. Tänä vuonna ei ole ollut mitään ongelmaa uusien rantojen suhteen. Elsa on mennyt heti veteen eikä veteenmeno dami suussakaan ollut mikään ongelma. Viime kesänä aina uusien rantojen kanssa veteenmeno kesti ja kesti, kun Elsa etsi kauan sopivaa kohtaa lähteä uimaan. Koirarannalla ollaan käyty ahkerasti ja siellä ei haittaa muut koirat Elsan uimista. Elsa uskaltaa mennä uimaan vaikka vedessä olisi muita koiria yhtä aikaa, tämä ei olisi viime kesänä onnistunut mitenkään.

Tänään peltolenkillä Elsa oli vapaana ja sain tosi hyviä pillitreenihäiriöitä. Elsa oli kokoajan tosi hyvin kuulolla vaikka oltiin ensimmäistä kertaa tuolla pellolla silleen, että Elsa oli irti. Elsa antaumuksella haisteli ilmaa ja jotain pusikkoa, käytin tilanteen hyväksi ja puhalsin pilliin, tyyppi istui samantien! Olin ihan varma ettei se olisi kuulolla, mutta onneksi olin väärässä. Hyviä luoksetulojaki sain tehtyä vaikka Elsa oli kiinnostuneen oloinen ihan muusta kuin minusta. Tulipahan nyt kuvattua myös keväällä ostamani pinkki Acmen noutajapilli, on se söpö!

Peltolenkin jälkeen Elsalla oli kierrokset aika korkeella. Kävin tekemässä seuruutreenit viereisellä kentällä. Oli aika kiva vire, voisikin kokeilla jatkossa vaikka ennen tokokehää käyttää Elsaa jossain vapaana nostamassa kierroksia ja siitä suoraan kehään, mahtaiskohan onnistua? Ainakin narupalloa voisi heitellä ennen kehää jossain lähistöllä jos sillä saisi kierrokset korkeelle. Tehtiin ihan hömppäseuruuta, paljon kaarroksia ja rally-tokomaisia kiemuroita. Elsalla oli paljon tekemistä, että pysyi mukana eikä ehtinyt haaveilemaan maisemista, kun piti olla tarkkana minne mamma liikkuu. Näitä voisi tehdä paljon enemmän vaikka eihän se kovin tiiviltä seuraamiselta vaikuttanut. Pitäisi vain saada seuraamisesta hauskaa ja yllätyksellistä.

Ihana yhteiskuva tytöistä. Elsalla pieni hajurako. Tollereiden viereen se ei halunnut millään mennä, liekö pelkäsi että saa jotain noutajabakteereja itseensä?:D Näyttääpä Elsa aikuiselta tuon penturetkun vieressä! Koska mun pennusta on kasvanut aikuinen?

Kommentit

Suositut tekstit