Mejätreeni

Jälkivälineet
Elsa pääsi tiistaina kokeilemaan verijälkeä. Hanna-Marin opastuksella tehtiin ensimmäinen jälki metsään, en nyt osaa yhtään arvioida kuinka pitkästä jäljestä oli kysymys, ehkä noin 100 - 200 metriä ja makauksia jäljellä oli yksi (+ tietenkin alku-ja loppumakaus). Jäljellä oli myös yksi käännös ja loppumatka oli hieman loivaa kaarrosta loppua kohden.

Jälki sai vanhentua jonkin aikaa. Käytiin välissä tekemässä pellolla treeniä Hilja-bretonille jonka jälkeen käytiin ajamassa jälki Elsan kanssa.

Alkumakauksella
Aluksi Elsa vähän pyöri ihmetellen, mutta vähän ennen ensimmäistä makausta Elsa pääsi selvästi jyvälle hommaan. Sitten alkoikin kunnon kaahottaminen jäljellä. Makauksen kohdalla Elsa olisi vain jatkanut suoraan matkaa, mutta kutsuin sen sitten ihmettelemään vähäksi aikaa makausta. Jos kokeisiin mielii niin olisi kyllä hyvä, jos koira merkkaisi makauksen tavalla tai toisella.

Loppumakaus
Kaadolla purkki kissanruokaa ja sorkka
Kaadolla Elsa oli tosi kiinnostunut sorkasta ja kissanruokakin kelpasi nirsolle tosi hyvin. Elsa kyllä selvästi tykkäsi jäljestämisestä, kun pääsi siihen hommaan kiinni. Ilmavainullahan Elsa eteni, mutta hyvä vain että on ilmavainunen koira, jos lintuhommia ajattelee enkä aiokaan siihen puuttua mitenkään. Makauksia pitäisi varmaan treenata ihan erikseen, että ymmärtäisi pysähtyä niihin kohtiin vähän paremmin.

Lopuksi käytiin vielä koirapuistossa, Elsalla ja Hiljalla ainakin on yhteiset intsessit, nokka maassa taisivat mennä suurimman osan ajasta tutkiessaan paikkoja.

Kommentit

  1. Kerran olen verijälkeä kokeillut, en tosin oman koiran kanssa, mutta kuitenkin. Vaikutti tosi kivalta lajilta! Varmasti tuo minun Emmikin tykkäisi kun rakastaa niin paljon käyttää nenäänsä :) Harmi vain kun täällä metsissä liikutaan niin paljon, että jälki pääsisi sekoittumaan eikä siitä sitten oikein tulisi mitään. Joskus maalla täytyy kuitenkin päästa kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tääkin jälki tehtiin ihan vain tonne yleisen ulkoilualueen metsään. Kyllähän ne sekoittuu, mutta toisaalta kyllähän sitä luonnossa eläimetkin sekoittaa. Suosittelen ainakin koittamaan.:) Ja jos tykkää nenää kovasti käyttää niin voihan sitä jotain makkarajälkeekin tehdä.:)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit