Kisaharkka ja mätsäri

Juuri mietein, että maaliskuu tais mennä täysin ilman minkäänlaista koiratapahtumaa Elsalla, yksi luento oli ja muuten vain kimppatokoiltiin.. Aika harvinaista, mutta nyt huhtikuussa tilanne korjataan. Torstaina oli Koirapalvelu Virikkeen kisanomainen toko-tunti ja tänään käytiin Kirkkonummella mätsäreissä. Jennylle kiitos kuvista!Tokotunnilla tehtiin ensimmäistä kertaa avo läpi. Ei olla edes treeneissä vielä tehty koko settiä läpi kokeenomaisesti ja sen kyllä huomasi Elsassa. Raasu tietenkin oli vähän hämillään joissain liikkeissä, koska oli tekevinään aloa. Minun mielestä koiran pitää kuunnella mitä sille sanotaan eikä tehdä sen mukaan mitä hän itse olettaa, päätin palkata vain ne oikeesti hyvät liikkeet nameilla ja säätämiseksi menneet sitten vain pienillä kehuilla.

Ennen kehää vähän virittelynä pieni paikkamakuu, seuraaminen ja jäävät. Elsa oli taas unohtanut jäävän seisomisen täysin. Tää on se liike mikä unohtuu, jos joku unohtuu. Sain kuitenkin pienellä hinkkaamisella sitä seisomista taas kaivettua esiin.

Paikalla makaaminen
Paikkamakuussa oli yhteensä kolme koiraa ja paikkis tehtiin sisällä. Yksi koirista piti kovaa vikinää koko paikkiksen ajan ja noin minuutin kohdalla Elsalle riitti ja se nousi. Menin sitten laittamaan Elsan takaisin makuuseen ja menin takaisin piiloon. Sitten toinen koira nousi ja siinä samalla tais Elsa nousta istumaan ja istui loppuajan. Otettiin sitten vielä uudestaan pienempi paikkamakuu ohjaajat näkyvissä ja tämä onnistui.  Oli kyllä hyvä, kun sai kisanomaisessa tilanteessa mennä laittamaan koiran takaisin paikkamakuuseen, jos Elsa vaikka oppisi ettei lähtemällä pääse tilanteesta livahtamaan vaan on vain kestettävä ja oltava siinä. Elsalle on vain ihan liikaa ääntelevä koira paikkamakuussa, voi kumpa saiski nyt paljon erilaisia äänteleviä koiria treeneihin tekemään paikkamakuuta.

Seuraaminen taluttimetta
Seuruu oli vähän väljää ja Elsa tais aika paljon edistää eteenpäin jolloin käännökset vasempaa olivat vaikeita. Ärsyttää kun Elsa aina kisoissa ja mölleissä sikailee seuruut. Pitäisi jotenkin tehdä sille selväksi ettei kisatilanteissa lipsuta tässä vaan pitää oikeesti keskittyä siihen seuraamiseen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Elsa teki istumisen. Jännä kun ei oo tainnut koskaan tehdä näin. Kaukokäskyllä sitten koira maahan. Muuten ok.

Luoksetulo
Stopissa valui aika paljon, mutta pysähtyi. Tais luulla tekevänsä alon luoksaria. Treeneissäkään ei ole koskaan valunut näin paljoa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä
Arvostelupaperissa lukee, että meni pitkäksi. Itsellä ei muistikuvaa eikä ole edes videoo tästä.

Noutaminen
Loppu-pa vino, muuten mun mielestä hyvä.

Kauko-ohjaus
En tiedä missä maailmassa Elsa oli, mutta joka kerta teki vasta toisella käskyllä. Haahuili ja haaveili.

Estehyppy
Jäi seisomaan, toisella käskyllä istui, muuten hyvä.

Eli ei siis mikään kauhean onnistunut harkka, pitää siis ketjuttaa näitä liikkeitä nyt ahkeraan, että Elsa tietää varmasti mitä ollaan tekemässä. Liikkeet yksittäisinä onnistuu tosi kivasti treeneissä. Luoksarin stoppi on omaan silmään tosi kiva ja kaukotkin onnistuu kivasti kerrasta. Noutamisen loppu-pa on aina ollut vino, pitää sitä jotenkin hinkata, että tulee kapula suussa tiiviisti pa:oon. Paikkamakuu on syynissä ja koitan tehdä sitä vähän joka paikassa erilaisilla häiriöillä ja eri koirien kanssa. Kyllä siitäkin vielä hyvä tulee.

Elsa, Neira, Kiira ja Laika

Tänään oli mätsärit. En oo messarin jälkeen Elsaa missään kehässä käyttänytkään joten olihan se kehäkäytös tosi ruosteessa. Ei olla edes treenattu sitä. Tuloksena sininen nauha ilman sijoitusta. Tulipahan tokoiltua sielläkin. Sisällä muutama pieni seuruu joka meni tosi kivasti. Oli tiivistä ja kontakti pysyi. Avon kaukot oli kans tosi kivat. Ulkona tokoiltiin Jennyn ja Kiiran kanssa. Paikkamakuu missä Kiira teki vieressä rally-tokon käytösruutua. Häiriöö oli kivasti, hallista kuului haukkumista ja oli siellä ulkonakin koiria ja ihmisiä jonkun verran. Elsa makasi maassa tosi kivasti ja menin piiloon. Vähän ennen kolmea minuuttia Elsa nousi. Huoh. Vein takaisin makaamaan ja uudestaan piiloon. Taidettiin tehdä minuutin paikkis ja se onnistui. Sitten seuruuta vähän, oli väljää, mutta paikka pysyi samassa kohtaa kuitenkin. Videolta näytti ihan ok:lta. Uusi minsan paikkis vielä piilossa ja pysyi maassa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit