Kimppatreenit

Keskiviikkona oli pitkästä aikaa kimppatreenit, tällä kertaa Tuulin ja Raikun kanssa. Elsalla piisas virtaa, ollaan nyt oltu aika vähillä tekemisillä about viikon ajan. Elsa oli ihan innoissaan, kun kerrankin pääsi tekemään jotain! En ollut oikein etukäteen suunnitellut treenejä joten tehtiin vain seuraamista. Ajattelin, että kontaktin kanssa tulee olemaan enemmän ongelmia, mutta Elsa ei ottanutkaan häiriötä Raikusta, koska oli jo kovin tuttu koira. No tehtiin sitten kuitenkin vain sitä seuruuta lelupalkalla. Oli sen verran hämärää, että Elsa kadotti aina pallon.:D Voi raasua! Ja sitten sohelsi innoissaan niin paljon, että sinkoili välillä ihan eri suuntaan mitä heitin pallon. Täytyy nyt alkaa opettamaan Elsaa frisbeelle, multa löytyy pimeässä näkyvä frisbee joten siitä voisi olla ihan hyötyä hämärätreeneissä.;) Elsa vaan ei ole vielä oikein lämmennyt kyseiselle kapistukselle vaikka pari kertaa ollaan sitä lähikentällä kokeiltukin.

Perjantaina otin ekaa kertaa avon hyppyä. En ottanut kokonaisena liikkeenä, pelkästään lähetin sen esteen yli ja käskytin istumaan. Onnistui tosi hienosti, vain ohjaajalla oli välillä vaikeuksia sanoa istu eikä seis.:D Luulen, että takaisin hyppykin onnistuu tuosta vain, koska ollaan kuitenkin tehty hyppynoutoa jo tosi paljon. Ensi kerralla voisi kokeilla jo kokonaisena liikkeenä. Jostain pitäisi jonkinlainen hyppyeste taikoa, perjantaina tehtiin läheisen kentän katsomon istuimilla (sellaiset puiset penkit..).:D Välillä Elsa hyppäsi kaksi peräkkäin ja sitten vasta istui. Palkkasin silti, koska oli niin hassua. Vois joskus pomputtaa niitä enemmänkin.

Nyt hävettää laittaa joku tammikuinen PiskiPajan kuva, koska ulkona olisi niin mahtava ilma kuvata..

Kommentit

  1. Kyselit tuolla meidän blogin puolella nuista seuruu vinkeistä. Eli ei saatu mitään ns. "vippas konsteja" , mutta siis treeniohjeeksi tuli tehdä monia lyhyitä seuruu pätkiä sekä ihan esim. liikkeelle lähtöjä jolloin vapautus tulee heti seuraa- käskyn jälkeen. Gloria alkaa tällöin innostua jo seuraa käskyn kuullessaan. Samaa pitää tehdä myös käännösten kanssa eli heti käännöksestä tulee palkka ja vapautus. Näillä tähdätään siis siihen, että koiruus innostuu liikkeelle lähdöistä ja käännöksistä sen verran, että jaksaa seuruukaavion loppuun, kun odottaa palkkaa jokaisen käännöksen ja liikkeelle lähdön jälkeen. Ainakin näin itse ymmärsin homman. Ja tietysti saatiin myös tämä "perus" ohje eli pidentää kaaviota pikkuhiljaa. Itse tuppaan olemaan niin kärsimätön ettei kärsivällisyys riitä pikkuhiljaa etenemiseen mikä olisi tässä hommassa tärkeää... Tänään kokeilin jo lyhyillä pätkillä vinkkiä ja Gloria veti kyllä todella hienot seuruu treenit. Tietysti matka oli radikaalisti lyhempi mutta alkoi jo innostua käskyn kuullessaan ja käännöksetkin menivät paljon paremmin! Pahimmin tämä ongelma näkyy meillä pitkillä suorilla mutta itse luulen, että kun käännöksiä ja pysäytyksiä on koekaavioissa aika paljon, Gloria jaksaa seurata tuon hyvin loppuun. Toivottavasti tästä sekavasta selityksestä sai jotain irti...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti näistä vinkeistä.:D Eli Elsallekin vain superkivaksi lähdöt ja käännökset, ehkä sitten koko seuruusta saattaa tulla superkiva.:D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit