ALO3

Tänään tokokokeissa ei mennyt ihan nappiin. Arvatkaa mikä liike nollautui ja arvatkaa tulos? No tottakai se paikkamakuu meni nollille. Elsa jäi tosi rauhallisesti makaamaan ja pääkin pysyi hienosti maassa, kunnes viereinen kultsu nousi seisomaan. Elsa rupes pelokkaan näköisenä katsomaan sitä kultsua ja hetken sitä katsellessa Elsa nousi ja kipitti mun luo turvaan. Että sellaista. Eihän sille mitään voi jos alkaa ahistamaan. Mä en saanut mitenkään fiilistä nostettua yksilöliikkeisiin, fiilis oli sellainen "no vittu jeejee..". Elsa oli tosi haahuileva ja se oli ihan ymmärrettävää kun oma fiilis oli mitä oli. Elsa selvästi koitti rauhoitella haistelulla ja sillä että selvästi vältti mun lähellä olemista. Jos paikkamakuu olis mennyt nappiin niin uskoisin, että olis yksilöliikkeistäkin tullut parempia kun oltais menty paremmalla fiiliksellä kehään.

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 0
Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes viereinen kultsu nousi seisomaan ja Elsaa alkoi ahistamaan se. Onneksi kipitti suoraan mun luo niinku aina jos nousee.

Seuraaminen kytkettynä 7
Haahuilua. Ei ollut yhtään messissä.

Seuraaminen taluttimetta 7
Samaa settii kuin edellinen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Aika hidas maahanmeno ja vielä haisteli.

Luoksetulo 6,5
Tää oli ihan pohjanoteeraus. Elsa jäi hienosti istumaan. Kutsuessa meinas lähteä haahuilemaan joten jouduin uudelleen kutsumaan luokse. Ikinä ennen ei oo näin pohjia vedetty tälle liikkeelle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 5
Voi Elsa! Pysähtyi mutta haahuili vähän perään. Haistelua ja levottomuutta.

Estehyppy 10

Kokonaisvaikutus 8

yht. 125,5 p. ALO3
(tuomari Juha Kurtti)

Kehien loputtua mentiin tyhjään kehään tekemään kahden minsan paikkamakuu. Saatiin kaveriksi bortsu, joka on varma paikkamakoilija. Siinä olikin trafiikkia ihan riittävästi. Kehän laidalla oli joku rähinäkohtaus, kävin palkkaamassa Elsan siinä kohtaa. Sit se kehänauhoja pitävä keppi kaatui maahan ja takaa kuului jonkun oven kovaääninen paukaus. No pysyi se Elsa siinä maassa. Parit hömppäseuruut saatiin onnistuneella vireellä tehtyä. Ihan kivasti saatiin molemmat nollattua itsemme ja lähdettiin paremmalla fiiliksellä kotiin.

Nyt alkaa häiriöpaikkamakuukuuri, tiukka sellainen! On se vaan Elsan kohdalla niin paljon kiinni muista koirista mitä tulee. Pikkukoira paineistuu heti jos vieruskaveri nousee. Onhan se ymmärrettävää, jäi varmaan aikamoiset traumat silloin kun vieruskaveri kerran tuli päälle. Huoh.

Kommentit

 1. Voi itku! Paikkamakuuongelmat on niin ärsyttäviä! Eipä siihen muu auta, kuin paljon treeniä ja häiriön kasvattamista hiljalleen. :/ Elsalla meni jo niin hyvin, että eiköhän se vielä hoksaa, että paikkamakuu koetilanteessakin on ihan turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Elsa tietää, että mun luona on turva. Onneksi se on tähän asti tullut suoraan mun luo eikä koskaan mennyt häiritsemään muita niin uskaltaa vielä yrittää.:) Mut nyt vain erilaisia häiriötreenejä paljon. Onhan meidän yhteispaikkistreeneis aina jotain trafiikkia, mutta onhan se eri juttu sitten kun outo koira sekoilee vieressä.

   Poista
 2. Voi harmi. Meilläkin oli alkuun treenattavaa paikka istumisessa, jos viereinen koira menee maahan. Alemmissa luokissa noi paikkamakuut on aina vähän epävarmempia.

  Oon ottanut nollan jälkeen enemmän ilman paineita ja itse rennommin. Vaikka se harmittaakin. Ilmaisena treeninä. Selvästi rauhoittelee sua nuuskimalla ja haahuilemalla.

  Näinkin teidät kisapaikalla, mutten siinä saanut tilaisuutta tulla juttelemaan, kun oma numero oli joka kehässä loppupäässä.

  Luin tosta aiemmasta möllikokeesta, aika ihme. Vaikka olis ollutkin hylkäävä, kyllä mölleissä pitäisi saada treenata kaikki liikkeet loppuun. Ja Tiltullahan ei ole oikeita tuomarin oikeuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kyllä alkaa tuntua siltä, että en oo hakemassa sitä koularia tämän paikkamakuun takia. Kaikenlaisia häiriöpaikkiksia on tullut tehtyä, ongelmana lienee varmaan nyt enemmän se, että noussut koira oli Elsalle vieras. Elsa on vähän ujonpuolinen uusien koirien kanssa.. Mut tietenkin häiriötreenejä tehdään, mutta taitaa olla aika pitkä prosessi, että saa Elsan tajuamaan et siinä maassa on turvallista olla.

   Mun on tosi vaikee nollata itseni ton paikkamakuun nollan jälkeen vaikka kuinka koittaisi miettiä treeninä.:D Nyt Elsaki oli vähän poissaoleva, en tiedä olisko sillä jäänyt tuosta paikkiksesta niin epävarma olo? Koitin viritellä sitä ennen kehää, mutta ei se oikein ollut normaali itsensä. Olis pitänyt käydä jollain lenkillä tms, että koira nollaisi itsensä ennen yksilöliikkeitä..?

   Joo toi mölli nyt oli vähän kummallinen. Jäi kyllä vähän kökkö fiilis vaikka virheitä toki kaikille sattuu!

   Poista
 3. No jo kävi huono tuuri, kun kaveri sattu nousemaan. Meilläki Pyry ottaa ihan eri tavalla häiriötä tuntemattomista koirista kuin tutuista, ja mistäpä sitä loputtomiin löytää tuntemattomia reenikavereita, ei mistään.

  Kohti avointa luokkaa ja mukavampia liikkeitä vaan sanon minä :) Vaikka en tiiä pystysinkö ite vastustaan koularin himoa jos sinne asti päästäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä loputtomiin tuntemattomia koiria löydä.:D Tuuriahan se vaan on miten muut paikkamakuussa pysyy maassa. No ainakin yks alokaskisa on vielä tulossa, koska olen jo ehtinyt ilmomaan, sen tulos nyt ratkaisee yrittääkö sitä koularii vai jatkaako avoimeen. Kyl nyt hallikoeaikaan vois sitä koularia koittaa metsästää, mutta ulkokokeeseen alokasluokkaan en enää mee, niissä tuntuu olevan niin paljon villimpää se paikkamakuu et sit ulkokokeissa avoimeen jos haluaa mennä.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit