HSKP toko2 5/6

Kuvat viime viikon PiskiPajan treeneistä

Tänään oli HSKP:n tokotunti. Oli kyllä tosi onnistuneet treenit! Elsan kans tehtiin ensin jääviä. Muut teki istumista, mutta me tehtiin ihan vain alokkaan jääviä, koska en halua nyt ennen kokeita sotkea istumista ettei Elsa sitten tarjoa kokeissa pelkkää istumista. Mä en ymmärrä miten seisominen on nyt unohtunut ihan täysin. Tälleen kävi viimeksikin juuri ennen kokeita. Elsa oli ihan niinkuin ei olisi koskaan osannutkaan seistä. Tein sitten todella helpotetusti seisomista ja pysäyttelin namilla seisomaan. Alkoi se vähitellen taas muistumaan mieleen. Maahanmeno meni hyvin.

Kokeiltiin näyttöruutua. Elsa hakeutui hyvin ruutuun ja vauhtia saatiin mukavasti kun itse juoksin puolesta välistä mukana ruutuun. Elsa oli ihan kikseissä tästä vauhdikkaasta liikkeestä. Taidan kuitenkin jatkossa treenata sitä paikkaa ja vauhtia erikseen. Nyt tein vain kouluttajan ohjeiden mukaan. En usko, että Elsan paikka ruudussa varmistuu jos se on heti vauhdikasta, mieluummin ensin opetan hakeutumaan oikeaan paikkaan seisomaan ja sitten otetaan vauhtia. Uskon vauhdin tulevan nopeasti mukaan.

Väliajalla tein jonkun tipsun omistajan kanssa yhteispaikkiksen. Elsa makasi hienosti maassa ja kävin palkkaamassa usein. Kävin erityisesti silloin palkkaamassa, kun yksi herkästi haukkuva koira haukkui. Toisen koiran haukkuminen saa Elsan epävarmaksi. Toivottavasti Elsa alkaa yhdistämään, että kun toinen koira haukkuu niin se tietää namia. En tiedä auttaako tämä tähän, mutta rauhallisena Elsa siinä maassa makasi. Aikaa ei otettu.

Seuraamista tehtiin vähän ja se meni ilman hihnaa paljon paremmin kuin hihnassa. Tuolla kurssilla on yhteensä kymmenen koirakkoa ja voitte kuvitella, että Agimestassa on jokaisella tilaa tyyliin postimerkin kokoinen alue niin tulee sitten pidettyä koira hihnassa suurimman osan ajasta. Mielestäni noin suuri ryhmäkoko tarvitsisi vähän isomman tilan. Välillä tuntuu ettei saa Elsaa kunnolla viriteltyä, koska siellä ei todellakaan voi alkaa heittelemään palloa palkaksi, koska pallohan lentäis heti jonkun päähän.

Lopuksi oli ryhmäpaikkamakuu, kolme minuuttia. Kävin taas palkkaamassa jos oli jotain trafiikkia kuten toisen koiran haukkumista tai jonkun koiran levottomuutta.. Elsa pysyi hienosti maassa. Ihanaa kun sai hyvän ryhmäpaikkamakuun ennen kokeita.

Tämä oli sitten tokavika kerta ko kurssia enkä tiedä olenko jatkamassa HSKP:n tokokursseilla. Noin iso ryhmäkoko on ainakin mun mielestä ihan liian iso. Lähinnä häiriötreenejä tuolta kurssilta lähdettiin hakemaan ja sitä kyllä saatiin. Saatiin kyllä paljon hyviä neuvojakin ja onhan se hyvä kun on joku sanomassa vinoista perusasennoista tai muista virheistä. Tulipahan samalla myös Juvanmalmin ja Askiston aluekin tutuksi, kun yleensä menin bussilla Askistoon ja kävelin siitä Agimestaan. Säästi seutulipun hinnan ja tuli tehtyä päivän lenkit samalla.

Kommentit

Suositut tekstit