Tokotreenit Kompassilla

Tänään treenailtiin Erican ja Jennyn kanssa Kompassissa. Varattiin tokotila, joka oli meille ihan uusi treenitila. Alokasluokan perusasioita on kyllä kieltämättä vähän tylsää hinkata, mutta onneksi aina löytyy jotain osia mitä kannattaa hioa, kun vain pilkkoo liikkeen pieniin osiin. En viitsi tehdä treenejä missä koira ei opi mitään uutta. Siinä itsensä lisäksi kyllästyttää koiran, jos hinkkaa niitä osia mitä koira jo hyvin osaa.

Tokotilassa oli peilit ja piti tottakai käyttää tämä tilaisuus hyväksi. Meille on ohjatussa tokotreenissä nyt nillitetty Elsan vinosta pa:sta. Elsan etujalat on kyllä oikealla kohdalla, mutta takapää elää ihan omaa elämäänsä ja tietenkään itse en tätä näe, koska näen ylhäältä vain sen etujalkojen suoruuden ja näin oletan koiran istuvan suorassa pa:ssa. Olen kotona muutamana iltana hinkannut suorempaa pa:ta kapean peilin edessä. Olihan se vino, mutta näemmä kotitreenit on tuottanut tulosta ja tänään pa oli mun mielestä tosi kiva.

Elsan seuruu on vähän lösähtänyt viime aikoina ja kontakti on meinannut tippua. Treenattiin sitten myös niitä liikkeelle lähtöjä. Naksuttelin kontaktista ja kyllä päästiin tässäkin kivasti taas etenemään.

Muutama tavisnouto puukapulalla tuli otettua. Vähän koitin saada enemmän vauhtia liikkeeseen. Noutoa on kiva treenata aina, koska Elsa pitää sitä niin hauskana! Ainoa miinus on Elsan mälvääminen. Puukapulassa onkin ihan kivasti niitä hampaanjälkiä. Täytyy tehdä pitotreenejä erikseen, koska sen mälväämisen takia sivulletulokin on hidasta ja jää herkästi vinoon, koska keskittyy oikean paikan sijaan siihen mälväämiseen.

Paikkamakuun lähtöjä treenasin. Eilen treeneissä piti sanoa tublakäsky jätöissä, että pää pysyi maassa. Nyt hinkkasin sitä pään pitämistä maassa. Seisoin Elsan vieressä ja vähän pidensin aikaa kun pää oli maassa ja otin vain parin askeleen siirtymisiä. Kyllä se pää alkoi taas pysymään maassa.

Kommentit

 1. Leimanin ja Leiviskän koulutuksessa ne neuvo noudossa reenaan sen sivulle tulon niin, että ensin koira on jossain takavasemmalla ja tulee siitä viereen ja sitten pikkuhiljaa enemmän ja enemmän sivulta ja vasemmalta eestä ja sitten vasta suoraan kohti. Eli että pikkuhiljaa tiukennetaan sitä käännöstä koiralle. Useammalla koiralla oli se ongelmana ja kyllä niillä se mälvääminen väheni heti, kun palautusta helpotettiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tota vois kokeilla Elsalla! Kiitti vinkistä.:)

   Poista
  2. Oon saanu teiltä niin paljon vinkkejä ja apuja omaan treenaamiseen, että kiva kun pääsee vuorostaan vinkkaan :)

   Poista
  3. Kokeilin eilen pikaisesti tuota, mutta en osaa vielä sanoa toimiiko. Pitää kokeilla joskus ihan ns ajan kanssa.:)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit