Möllitoko

Eilen oli PiskiPajan järjestämä möllitoko Veikkolassa. Elsa osallistui ALO-luokkaan, joka tehtiin kisanomaisesti ilman palkkauksia. Oltiin julkisilla liikenteessä ja Elsalla meni matkat tosi kivasti. Lähdettiin vähän etuajassa, koska luulin aamutoimituksiin menevän enemmän aikaa joten kerettiin sitten aiempaan junaan ja Kampissa taidettiin odottaa tunti bussia. Elsalla on ilmiselvästi joku asia naksahtanut herneessä kohilleen, Elsa odotteli bussia tosi rauhallisesti, makoili vaan siellä Kampin asemalla vaikka oli aika paljon hälinää. Bussissakin Elsa otti pienet torkut, itsekin kerkesin vetämään pienet tirsat matkalla vaikkei se matka edes kestänyt kauaa.

Hallilla oltiin noin tuntia ennen kehän alkua. Tässä ajassa keskityin vain rauhoittumiseen. Yritin olla mahdollisimman rauhallinen ja kehuin Elsaa kun se oli rauhallinen. Näin sain varmaankin aika hyvät virittelyt Elsalle paikkamakuuseen, jossa Elsa makoili tosi rauhassa pää maassa. Jotain siis tarttui mukaan sieltä Tomin luennolta.;) Yllätyin itsekin kuinka rauhallisena itse pystyin olemaan ja kuinka paljon se vaikutti Elsaan. Tosin en vielä uskalla kauheasti bilettää onnistuneesta paikkamakuusta, mutta luulen että hajonnut paikkamakuu on ainakin taas tulossa luotettavammaksi.Luoksepäästävyys 10
Paikalla makuu 10
Elsa makasi rauhallisena pää maassa koko kaksi minuuttia! Huh mikä helpotus!
Seuraaminen kytkettynä 8
Alkuun Elsa haisteli paljonkin, meinasi mennä hermot tähän haisteluun. Juoksuosuuteen lähtiessä toistin sitten käskyn napakasti ja ranskalaisneiti heräs ja seuraaminen parani loppua kohden. En tiedä pitäisikö heti alkuun olla tosi napakka tuon käskyn kanssa. En vain ole vielä uskaltanut kokeilla, koska Elsa on tosi pehmeä niin ainakin koetilanteissa yritän vain tehdä kaiken mukavaksi ettei tulisi mitään takapakkia. Pitäisi jo kehääntulossa ottaa napakasti Elsa seuraamaan, nyt se keskittyi niin paljon imppaamiseen jo heti alusta asti, tais löytää ennen kehää namin tekonurmikosta niin kai se sitten jäi haaveilemaan niistä nameista. Ainiin, kuulemma mä pidin hihnaa liian kireellä seuruussa, pitäis treenata kyllä tuota hihnaseuruuta enemmän. En ole tiennyt, että hihnan lukko pitäisi olla reilusti alaspäin.
Seuraaminen taluttimetta 7
Voi apua, joku kovaääninen ilmastointi alkoi hurisemaan kesken seuruun. Elsa meni tästä tietenkin hämilleen. Otin Elsan kuitenkin takaisin seuruuseen ja palkkasin sitten kesken seuruun Elsaa kun se tsemppasi aika hyvin. Liikkeen lopuksikin palkkasin reilusti vaikka seuruu meni ilmastoinnin takia tosi huonoksi. Tässä toisessa seuruussa liikkuri ei edes käskyttänyt juoksuun, koska ajatteli helpottaa tuon äänihomman takia. Hyvä juttu. No näitä kovia yllättäviä ääniä voi tulla kokeissakin, pitäisi vaan treenata näitäkin, mutta mistäs sitä sais kesken seuruun jonkun kovan äänen lavastettua?:D
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9
Elsa teki jonkinlaisen kaaren ja haaveili hyppyesteestä. Seisoin ihan hiljaa ja annoin Elsan itse keksiä tulla sivulle. + mikä imppaaminen tossa jätössä, videosta vasta huomasin että nokka meni maahan!
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
Muuten ihan kiva, mutta piti ottaa kaksoiskäsky lähdössä..
Estehyppy 8,5
Este kuulemma kolahti hyppäämisessä. Itse en oo satavarma osuiko Elsa lautoihin vai ei.
Kokonaisvaikutus 8,5


yht. 173,5 p sij. 2./4
Mietein kaksi kertaa viittinkö laittaa videota tänne, mutta menkööt. On toi meno paljon parempaa mitä esim viime kesänä. Paljon on vielä hommaa, että koetilanne olisi sellaista mihin olisin täysin tyytyväinen eikä varmaan koskaan voi olla tarpeeksi tyytyväinen omaan suoritukseen.;) Tottakai ensimmäisen tokokoiran kanssa tekee kaikki virheet ja vasta niistä oppii. Seuraavan koiran kanssa onkin sitten jo monta ässää hihassa mikäli on yhtään Elsan tyyppinen sesse.

Loppukesällä kokeessa Elsan seuruu oli sellaista, että välillä vain kuulin jonkun kaukaisen läähätyksen eli oli erittäin edistävää seuruuta. Päätin opettaa Elsalle seuruun täysin uusiksi ja myös paikkamakuussa opettaa laittamaan pään maahan. Treeneissä seuruu on tosi kivaa, iloista ja kontakti pysyy, pitäisi nyt vain saada sama koetilanteeseen. Liikkeiden väleissä kehuin nyt Elsaa vain rauhallisesti enkä tehnyt mitään numeroo palkitsemisesta. Toimii tosi kivasti. Tottakai haluaisin pyrkiä innokkaampaan palkitsemiseen, mutta silloin Elsalla keittää helposti yli ja alkaa rallattamaan pitkin kenttää ja sitten pettyy kun ei tulekaan namia. Tämä asia on mietintämyssyssä, treeneissä innokas sosiaalinen palkka toimii, mutta koetilanteessa ei. Nyt Elsa sai namia kehässä vain tuon toisen seuruun jälkeen, muuten meillä oli iso loppupalkka repulla odottamassa.

Kommentit

 1. Hienosti te ootte menny :)

  Miten opetit paikkamakuun pää alhaalla? Naksuttimella? Pitäis varmaan Pyryllekkin opettaa, sillä alkaa pää pyöriä heti, jos ihan pientäkään ääntä tms tulee selän takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:)

   Elsalle opetin pään laittamisen maahan siten, että käskin Elsan maahan ja ite istuin edessä, sitten se jossain välissä itse tarjos pään laittamista maahan ja namia siitä. Rauhallisessa mielentilassa kannattaa tuota opettaa. Elsa hoksas samana iltana idean ja nimesin sitten sen pään laiton maahan (samaa sanaa voi sitten käyttää jätössä..). Elsa alkoi itse tarjoamaan tuota pään laittoa maahan joten nykyään kun sanon maahan niin se laittaa sen pään automaattisesti maahan.:D Paikkiksessa palkka tulee vain kun se pää on maassa, ei koskaan ylhäällä.;)

   Poista
  2. No ihan oli niin yksinkertasta mitä ajattelinkin, kiitos :) Taijetaan alkaa jo tänään kokeileen.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit