Vuosi 2013

Nyt on aika tehdä jonkinlainen kooste kuluneesta vuodesta. Vuoteen on mahtunut taas paljon kaikenlaista. Hyviä ja huonoja hetkiä.Talvella ja keväällä tokoiltiin paljon. Oli ohjattuja tunteja sekä paljon kimppatreenejä erilaisilla kokoonpanoilla. Kisainto kasvoi treenatessa ja keväällä käytiinkin neljässä möllitokossa ja parissa kisaharkassa. Viralliset kisat startattiin toukokuussa.

Keväällä Elsa kävi sydänultrassa ja pääsiäisen jälkeen Elsa sterkattiin. Näiden takia kevään näyttelysuunnitelmat siirtyivät kesään.Kesällä tuli Elsan elämään paljon muutoksia. Tuli avoero ja muutin heinäkuussa omaan yksiöön. Loppukesästä Elsalla oli enää yksi omistaja. Elsa on nyt virallisesti kokonaan minun.

Eläinlääkärikäynneiltä ei kokonaan vältytty kesälläkään. Vesityötreenien ohessa Elsa astui rantavedessä lasiin ja anturaa paranneltiin viikkotolkulla vaikka anturassa olikin tikit. Vesityötreenit jatkuivat kuitenkin loppukesästä. Vesityökokeissakin käytiin hakemassa nolla.

Tokotreenit oli aika vähillä kesällä. Rally-tokossa kisattiin mölleissä kerran. Keskityttiin treenaamisen sijaan enemmän pitkiin lenkkeihin sekä uimiseen.
Syksyyn mahtui paljon kaikenlaista. Näyttelyissä käytiin kerran tuloksella EH. Kerran käytiin myös tokokokeissa tuloksella ALO3.

Elsalla oli luustokuvaus jossa todettiin koira terveeksi (terve selkä, lonkat B/A ja kyynärät 0/0). Elsalla oli syksyllä fyssarikäynti sekä kävi myös osteopaatilla. Itse kävin koiran kehonhuolto -kurssin ja olen hieronut Elsaa syksyllä ahkerasti, opeteltavaa on vielä paljon tälläkin saralla.

Elsa oli kolme viikkoa Lapissa metsästysreissussa. Pari kertaa taisi käydä sen jälkeenkin metsästämässä. Itsekin kerran kävin ohjaamassa Elsaa metsästyksessä.

Tokoa alettiin taas treenaamaan vähän ahkerammin. Käytiin yhdessä kisaharkassa. Muuten ollaan treenailtu lähinnä vaihtelevissa kimppatreeneissä.

Minä innostuin syksyllä geokätköilystä ja Elsan kanssa ollaankin käyty erilaisissa paikoissa lenkeillä. Ajatuksena on vielä kouluttaa Elsasta geokoira, joka etsii kätköt. Hauska harrastus ja on tämän(kin) myötä tullut pidennettyä lenkkejä.

Talveen on mahtunut näyttelytreeniä, yksi mätsäri sekä perinteinen voittajanäyttely. Elsa kävi hakemassa Pohjoismaiden voittajasta H:n ja Voittajasta ERI:n!

Talvella on tokoiltu taas paljon. Kokeiltiin myös uutta lajia joulukuussa, laahausjälki tuli vedettyä pari päivää sitten. Siitä onkin tulossa ihan oma postauksensa. Keväällä jatkamme jäljen parissa aivan varmasti.

Kommentit

  1. Te olette Elsan kanssa niin ahkeria harrastamaan kaikkea, että tässä tulee ihan laiska olo ja tuntuu, ettei Urpo tee juuri koskaan juuri mitään... Jatkakaa samaan malliin, niin ehkä mekin innostutaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä vuosi tiivistettynä kuulostaa, että oltaisiin muka kauheasti puuhasteltu vaikka onhan meillä ollut välillä viikkojakin ettei olla tehty muuta kuin lenkkeilty ja vain oltu.:)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit