Osteopaatilla

Elsa kävi tänään ensimmäistä kertaa osteopaatilla. Mulla on ollut jonkin aikaa epäily, että Elsalla olisi jotain kipua takapäässä, selässä tai polvissa. Elsan käytös ja liikkuminen on herättänyt nämä epäilyt.. Pyörittelin mielessä, että varaanko kenelle aikaa ja ajattelin nyt ensimmäistä kertaa "kokeilla" osteopaattia, Elsahan on käynyt vain fyssarilla aiemmin.

Hanna oli tosi rauhallinen ja Elsa rentoutui tosi nopeasti Hannan käsittelylle. Mä niin arvasin, Elsan SI-nivel oli tosi ärtynyt, ei liikkunut toiselta puolelta ollenkaan. Elsa antoi onneksi hyvin hoitaa SI-nivelen taas liikkuvaksi. Elsalla oli myös selässä yksi nikama kallellaan, se hoidettiin kuntoon myös. Elsa arkaili tätä selvästi.

Polvet on aina sellainen asia missä itse vain pidättelen hengitystä ja odotan tuomiota niistä. Elsa ei onneksi ollenkaan aristellut polviaan vaikka vasen polvi luksoituu väännettäessä ihan ääriasentoon. Jotain ritinää (?) vasemmassa polvessa tuntui ja sitä voisi mennä näyttämään vielä ortopedille halutessaan.

Jännä juttu, Hanna palpoi myös Elsan mahan ja Elsan sterkkikohdassa oli aristusta. Taisin jo unohtaa mikä siinä leikkauksen jälkeen on jäänyt aristelemaan, mutta tätäkin Hanna hieroi.  Elsahan sterkattiin keväällä ja ei ole edes tullut mieleen, että sekin saattaisi olla vieläkin kipeä vaikka laparoskooppisesti sterilisoitiin.

Toivottavasti Elsalla olisi nyt helpompi olla ja toivottavasti nuo jumit eivät ihan heti uusiudu. Olen viime aikoina juoksuttanut Elsaa enemmän vapaana kuin aikaisemmin, mutta olen kyllä huolehtinut riittävästä lämppäilystä ja jäähdyttelystä. Taitaa emännän kuntokuuri näkyä myös koirassa.. Voisi ostaa taas tötsän palautusjuomajauhetta jota voi tarjota pidempien lenkkien jälkeen.

Uutta käyntiä suositeltiin parin kuukauden päähän. Ilmeisesti aika hyvin sitä oppii lukemaan omaa koiraansa ja huomaa jos kaikki ei ole kunnossa.

Kommentit

 1. Vapaa liikunta on varmasti parasta mitä koiralle voi tarjota :) Me harmillisen vähän juoksutetaan Pyryä vapaana, kun se vaatii todellisen metän siihen ympärilleen ja se vaatis taas aina autolla aika kauas ajoa... Onneksi se saa rällätä tuossa omassa pihassa kuitenkin, sille on muuton jälkeen kasvanut selkälihakset ja liikkeet parantuneet huomattavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin saa mennä aika kauaksi ennen kuin uskaltaa Elsaa pitää vapaana. Citykaneja piisaa ja sit täs ihan vieressä on kaksi isoa ajotietä. Saa useamman kilsan tarmoa ennen vapaaksi päästämistä. Pyrin silti pitämään Elsaa vapaana vähintään pari kertaa viikossa, se nauttii siitä niin paljon, että kyllä sen matkan jaksaa kävellä (mulla ei oo autoa)..:)

   Poista
  2. Meillä Pyry karkas tällä viikolla omasta pihasta rusakon perään, joka oltiin nähty noin puoli tuntia aijemmin lenkillä. Onneksi se ei saanut jäljistä vissiin selvää, kun oli tulossa kovaa kyytiä jo takasin päin kun lähdettiin sen perään. Mutta onkohan sen ennätys joku pari kilsaa jänön perässä, ei hyvä kaupunkiolosuhteissa.

   Poista
  3. Oho, onpa Pyry lähtenyt pitkälle perään! Mä en ole Elsan ajoa (vielä) nähnyt, mutta kuulemma lintumetsällä on haukkumalla ajanut jänistä, matkasta en tiedä kuinka paljon on pinkonut perään. Ei ole kaupunkiolosuhteissa ollenkaan hyvä juttu.:(

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit