Jääötökät

Tänään kävin jouluostoksilla ja sieltä tarttui mukaan jotain mitä voisin täällä blogissakin esitellä. Ensinnäkin ne kauan odotetut Icebugit! Oli muuten vähissä noi kengät, ensimmäisessä kaupassa oli vain lyhytvartisia ja halusin nimenomaan pitkävartiset, koska tulee Elsan kanssa käveltyä pitkin peltoja ym lumisia reittejä. No toisessa kaupassa oli jo pitkävartisiakin, mutta vain yhdessä mallissa minun kokoa jäljellä. Ei ole mitkään kauneuskilpailun valttikortit, mutta ei se kipsattu jalkakaan ole mikään kovin nätti taikka se, että on lihakset ihan juntturassa jos joutuu viikkotolkulla töpöttelemään lenkeillä kun ei uskalla normaalia vauhtia kävellä! Että sellaista!;) Villasukkakin mahtui hyvin kenkään joten kassalle..

Kävin jo noin kolmen kilometrin lenkin nämä jalassa ja hyvin pysyi pystyssä! Jännitystä lisäsi se, että Elsa bongasi ison rusakon ja sinkoili siihen malliin sen takia, että normaalisti olisi heitetty jo kuperkeikat. Typerä pitkäkorva jäi vielä näkyville hengailemaan, ihan kuin suoraan vittuillakseen kiinni olevalle Elsalle.

Elsan yksinolo onnistuu jo tosi hienosti. Mulla on ollut vain yksi Kongi käytössä ja tuntuu, että tarvitsee kyllä lisää. En voinut vastustaa pentukongia söpön värin vuoksi, oli aivan pakko ostaa! Sitten näin tuon järkyttävän ison! Siinäpä Elsalle tekemistä! Toi pentukongi on sen kokoinen mikä on Elsalla ollut tähänkin asti käytössä joten toi iso on valtava! Elsa ei ole oikein tajunnut kongin ideaa, että sieltä voisi sisältöä nuolla, se aina vain heittelee sitä, oli sitten sisällä mitä vain. Käy se niinkin.;) En vielä tiedä mitä tuonne isoon laittaisi, jos jäädyttäisi ihan lihaa? Hmm.. Kongin täyttövinkkejä saa laittaa. Nakeilla sullottu kongi kestää aika hyvin, varsinkin jos jäädyttää ensin. Heittelyn takia mitään kovin pientä pupenoa en viitsi laittaa kun lattia on jo muutenkin täynnä luunsiruja niin tähän miinakenttään en kaipaa mitään enempää.

Kommentit

 1. Minä en ole oikein perustanut aiemmin kongeista, mutta en ole koskaan tajunnut että niitä voi jäädyttää! :D Miten jos jäädyttää nakit sinne kongiin niin tuleeko siitä sulaessaan miten paljon vettä lattioille? Tuota voisi nimittäin kokeilla. Kylminä talvipäivinä koirat tarvitsee aktivointia ihan muutenkin niin voisi tehdä jotain uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan mä en ole huomannut mitään vettä, siis laitan vain sisään nakit ja pakkaseen, en lisää vettä, kyllä ne nakit keskenään sinne jäätyy ilman nestettäkin.:) Joskus myös sulatan juustoa nakkien sekaan ja annan hyytyä, aika jyty paketti sekin (sen voi vielä jäädyttää jos siltä tuntuu :D).

   Poista
 2. Meillä suosikki on maksalaatikko-Kongo, mutta täyttelen milloin milläkin ja aina menee pakastimen kautta kun on muuten läpihuutojuttu. Olen huomannut, että meillä ideaali-aika pakastimessa on pari tuntia, näin koira saa sieltä pikkuhiljaa jotain palkitsevaa uloskin kun ei ole ihan syväjäässä.

  Mukavia herkutteluhetkiä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä tuon pakastuksen ajan kanssa! Mä olen ollut niin kaheli, että olen illalla täyttänyt aamun Kongin valmiiksi ja heittänyt yöksi pakastimeen. Pitää kokeilla seuraavalla kerralla vain paria tuntia.. Viime aikoina olen jättänyt pakastuksen väliin, nakeilla sullottu Kongi kestää kuitenkin yllättävän hyvin kun voi vähän asetella niitä nakkeja poikittain.

   Poista
 3. Meillä kestosuosikki on laittaa ensin kongin pohjalle juustoa, seuraavaksi jotain namia, taas juustoa, namia ja tulpata toinenkin pää juustolla. Sen jälkeen mikroon siksi aikaa, että juusto sulaa, jäähtymään ja koiralle! Se sulanut juusto sitoo aika hyvin ne namit sun muut sinne kongin sisälle ja siinä on ollut kivasti puuhaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinjoo juustokerros! Näitä harrastin joskus, mutta nyt yksin asuessaan tulee harvoin ostettua juustoa. Pitää nyt muistaa ostaa Elsalle oma juusto.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit