Aku Ankka -päivä

Draamapostaukset ovat tämän blogin luetuimpia, Ongelmia Elsan BB-talossa -postauskin nousi muutamassa päivässä koko Viphy-blogihistorian kolmanneksi luetuimmaksi! Selvästikin kaikki vastoinkäymiset kiinnostavat lukijoita. Täältä siis pesee nyt postaus tästä päivästä, varsinaisesta Aku Ankka -päivästä, miten yhteen päivään voikaan mahtua niin paljon huonoa onnea.

Oikeastaan tämä kaikki sai alkunsa maanantain tokotreeneistä. Sovittiin kaverin kanssa tokotreenit ja Elsan osalta se päättyi parin askeleen seuruuseen. Elsalla nimittäin vääntyi polvi. En ole koskaan ennen kuullut niin kauhean kuuloista huutoa koiralta. Elsallahan on patellaluksaatio, toinen polvi on jäänyt aavistuksen löysäksi leikkauksista huolimatta, tämä siis niille jotka jostain syystä on missannut patellaluksaatio-avautumiseni.

Varasin ajan Elsan leikanneelle ortopedille, koska halusin tietää onko siellä polvessa nyt pettänyt jotain lisää tms. Tämä päivä on ollut niin tuhoon tuomittu jo heti aamusta. Hirveellä kiireellä lähdin junalla eläinlääkäriin. Jonkin aikaa siinä odottelin ja ihmettelin kun se lääkäri ei tuu hakemaan. No selkishän se, olin nimittäin tunnin etuajassa! Mitä ihmettä? Miten tämä voi edes olla mahdollista, no ei ihmekään, että junassakin oli väljää.

Sitten vastaanotolle. Ei sieltä polvesta mitään uutta onneksi löytynyt, Elsa rauhoitettiin ja otettiin vielä röntgenkuva polvesta. Sitten vetelän koiran kanssa kotiin. Elsa hoiperteli eläinlääkäristä ihan ok:sti ulos, ajattelin että meneehän se sit junassa kotiinkin. No sitten se lyyhistyi kesken matkan asemalle. Otin Elsan syliin ja kannoin asemalle. Huhhuh, 16-kiloinen vetelä koira ei ollutkaan ihan helppo homma kantaa. Sinnittelin kuitenkin, Pasilassa vaihto ja kotiin. Elsa pissas junassa minun syliin. Oli ihan töttöröö. Olis kyllä pitänyt tilata vaikka taksi kotiin, minulla kun ei ole autoakaan.

Kotona Elsa meni sänkyyn nukkumaan, laitoin Elsan päälle peiton. Hengailin kotona pari tuntia ja Elsa oli jo aika tolpillaan. Lähdin sitten lounaalle ja näin nopeasti siskoa. Kotiin tullessa jo heti ovesta sisään tullessa haistoin, Elsa oli vääntänyt paskat matolle. Kolme isoa kasaa. Haju oli karmea, tiedätte kyllä varmaan jos syötätte raakaluita koirillenne.. Konsistenssi vaihteli kiinteästä ihan vetelään. Ei mitään mahista saada siivottua. Mattopyykille siis. Hirvee urakka ja matto painoi ihan törkeen paljon. Sain sen kuitenkin vaivoin parvekkeelle kuivumaan. Samalla sitten imuroin koko asunnon ja pesin vielä eteisenki maton kun kerta olin aloittanut mattopyykin.

Sitten olinki jo ihan poikka, sänkyyn lepäämään. Ihmettelin miten sänky tuntui käsiin niin kostealta. No kustahan siinä! Valtava lammikko oli imeytynyt kaksinkertaisen peiton läpi petariin asti. Kaikki pesuun ja kaivoin kaapista varapeiton ja petasin sängyn ja aloin pesemään petaria.

Urakka ohi ja sohvalle makoilemaan ja soitin äidille. Tuntui taas kovin kostealta, Elsa oli kussut sohvallekin, istuin kusilammikon päällä! Mistä tätä kusta oikein piisaa?

Nyt on siivottu ja jynssätty. Vessassa haisee koiran pissa, koska pyykkikoneen vieressä on kasa pissasia petivaatteita. Sohvan päällinen on revitty kuivumaan, onneksi itse sohva vaikutti kuivalta. Ehkä se on pelastettavissa. Petari on odottamassa pääsyä pesulaan.

Voi Elsa raasua. Ei ole varmasti ollut mukavaa pissata alleen tokkurassa. Se olikin omituisen vaisu kun tulin kotiin. Pääsi Elsakin takapääkylpyyn.

Elsa nyt elää parin viikon ajan rauhallisemmin. Vain hihnalenkkejä eikä mitään riehumisia. Toivottavasti tämä polven vääntyminen olisi vain yksittäistapaus eikä toistu sillä sitten kutsuisi taas leikkauspöytä.

Mutta nyt raskaan päivän päätteeksi kipaisen siivouksesta kipeytyneen selkäni kanssa petarittomalle sängylle nukkumaan.;) Että sellainen päivä. Toivottavasti huominen on parempi. 

Kommentit

 1. Voi ei! Lemmikit on ihania. Mutta ei ihan aina.
  Toivottavasti polvi paranee itsekseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä ovat suurimmaksi osaksi ihania.:)

   Poista
 2. No on teillä kyllä ollut varsinainen päivä! Paranemista Elsalle! Meillä
  Pico jo pinkoi tänään treeneissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ollut kyllä mikään rentoutumisen päivä, tulipahan ainakin siivottua perusteellisesti ja vihdoin pestyä matotkin.:D Kiva kuulla, että Pico on taas vauhdissa.:)

   Poista
 3. Voi ei, ku teillä on ollut kamala päivä.
  Toivottavasti polvi ei aiheuta jatkotoimenpiteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei nyt ala uudestaan luksoitumaan. Toivottavasti oli vain yksittäinen kerta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit