Keskiviikon tokotreeni

Päätin ryhdistäytyä tokon suhteen, haluan samanlaisen treeni-innon mitä oli alkuvuodesta! Varasin Kompassista kaverivuoron ja menin Elsan kanssa hinkkaamaan tokoa. Ei olla ennen käyty ko paikassa joten päätin pitää treenit aika helppoina. Ihan hyvä niin, koska melkein kokoajan kuului jonkun toisen koiran haukuntaa johon Elsa vähän reagoi.

Alkuun seuraamista lyhyissä pätkissä. Oon tosi tyytyväinen sillä kontakti pysyi tosi hyvin! Tästä uudestaan opetetusta seuruusta tulee kyllä varmasti tosi kiva.

Kolmen minuutin paikkamakuu, kävin palkkaamassa 30 s välein. Kuului ääniä ja Elsa oli välillä vähän jännittyneen oloinen. Pysyi kuitenkin hyvin maassa. Tästä se taas lähtee!

Hyppynoutoa tehtiin. Pakkohan sitä hyppytreeniä tehdä, koska harvoin pääsee treenaamaan hypyllä. Alkoi sujumaan tosi kivasti. Hypyytin tosi matalalla esteellä, koska lattia oli liukas. Oli kiva muuten kun oli erilainen hyppyeste mitä yleensä, sai harjoitusta sellaisesta.

Ruutua treenattiin kanssa. Elsa meinaa jäädä aika eteen ruudussa, mutta on kuitenkin reilusti ruudun sisällä. En tiedä lähdenkö kuinka paljon paikkaa korjaamaan keskemmälle. Säännöissä ei kuitenkaan tainnut olla mainintaa siitä, että missä kohtaa tarkalleen koiran pitää ruudussa olla. Pitää miettiä tätä..

Elsa väsähti aika nopeasti. Takana on sunnuntainen metsästysreissu ja eilen Elsa pääsi riehumaan bretonipennun kanssa. Tänään vieläpä käveltiin Kompassiin joten siinäkin tuli nuuskuteltua uusia lenkkimaastoja. Leikittiin sitten lopputunti haisunäätälelulla ja tennispallolla. Huominen ainakin on vapaata, pitää pienen ranskalaisneidin ladata nyt vähän akkuja.

Loppuun hyppyvideon lisäksi video maalta. Elsa joutui taas kotiapulaisen hommiin. Siskon pojan lelut oli pitkin lattiaa ja Elsa pääsi joka ilta ne noutamaan. Juustopalkalla tottakai.:) Ensi kerralla aion opettaa Elsan laittamaan lelut lelukoppaan asti. Pientä puuhastelua koiralle eikä tarvinnut itse kyykkiä lattialla.;)

Kommentit

 1. Koira saa olla missä vain ruudun sisällä, kunhan se on siellä kokonaan (poislukien häntä, jonka meno ulkopuolelle ei haittaa). Etureunalle jäämisessä on tietysti se riski, että maahan-käskyllä koira käy osittain nauhan päälle makuulle. Niin ja pidemmän matkan päästä on aika hankala hahmottaa onko se riittävän sisällä vai ei :D Jäynä siis jää tosi eteen, mutta en ole jaksanut sitä korjata. Laiskana opetin sille vain "paniikkikäskyn", jolla se korjaa itsensä paremmin ruutuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää katsoa jos saisin vaikka takapalkalla tms sitä vähän siirtymään taaksepäin. Mitään kosketusalustoja en halua tähän hommaan sotkea, koska se häivyttäminen on niin järkyttävän hidasta.:) Elsa kuitenkin jäi sen verran siitä nauhan reunasta, että tuskin tulee nauhalle asti jos laittaa siitä maahan.:)

   Poista
 2. Meilläki on ollut pitkään aikeissa opettaa tuo lelujen keräys laatikkoon, mutta en oo saanu aikaseksi. Lisäksi ois hyvä opettaa viemään pyykit pyykkikoriin, sillä nyt Pyry vaan tuo meille likasia pyykkejä korista :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo temppu olisi varmasti tosi hyödyllinen monessakin asiassa.:) Mulla on onneksi pyykkikorissa kansi, muuten toi varmaan söis kaikki sukat.:D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit