Miniloma maalla


Viikko sitten mulla oli parin päivän loma, tarkemmin siis pidennetty viikonloppu. Suunnattiin Elsan kanssa maalle kivimiesten kyydillä. Elsa ei olekaan ennen matkustanut pitkän matkan junissa lemmikkivaunussa. Menomatkalla oli väljää ja Elsa olikin lähinnä minun sylissä katselemassa maisemia. Syliin se myös nukahti. Paluumatkalla olikin sitten täyttä. Elsalla oli kuitenkin tuuria matkassa ja vieressä oli vapaa paikka niin laitoin takkini tuolille ja sen päällä Elsa nukkui melkein koko matkan. Mukavan vaivatonta matkustaa Elsan kanssa vaikka samassa tilassa oli kissojakin. Suloinen 10 viikkoinen kissanpentukin oli matkalla uuteen kotiin (eikö muuten kissojen luovutusikä olekin 12 viikkoa eikä 10 viikkoa?).


Oli kyllä oikein leppoisa loma, tarkoituksenakin oli vain ladata akut. Tuli kuvattua paljon, niin kameralla kuin kännykälläkin. Mulla oli oman putken lisäksi käytössä myös siskon macro (hyvä ideoida siskolle kimppalahjana macroputki niin pääsee itsekin sitä hyödyntämään ;) ). Tuli kyllä kummasti tarve myös omaan macroon, saa nähdä koska ja millaisen, mutta oli macrolla kyllä kiva kuvailla. Killestä tuli harmillisen vähän kuvia (ehkä kaksi?), koska Kille pääsi hirvimetsälle! Eipä Killee sitten paljoa näkynyt valosaan aikaan.Sitten mä tein jotain ihan uutta! Käytiin Elsan ja isän kanssa metsällä ja mä ohjasin Elsaa ekan kerran metsästysreissulla! Isä toimi ampujana, mutta lintuja ei löytynyt tällä kertaa. Elsa pääsi myös toisena päivänä metsästämään ja käytin myös kahtena päivänä Elsaa treenimielessä pellolla. Pellolta löytyi pyyparvi jonka Elsa löysi ja seisoi hienosti, mutta ampaisi vauhdilla tietenkin perään. Metsästysjutuista on tulossa kyllä oma postaus, koska sain siskon kuvaamaan peltotreeniä. Nyt on siis menetetty metsästysneitsyys!;)


Geokätkölläkin käytiin siskon kanssa! Mä oon kyllä täysin hurahtanut tähän harrastukseen ja sain muuten yllytettyä siskonikin, joka taas on yllyttänyt miehensä.. Geokätköilystä oon tiennyt jo varmaan lähemmäs kymmenen vuotta, mutta nyt kun omistan iPhonen niin kynnys harrastuksen aloittamiseen oli naurettavan matala. Nyt onkin tullut valittua lenkkeilyreittejäkin sen mukaan, että menee jonkun purkin kautta. Koukuttavaa ja hyödyllistä, tulee myös käytyä sellaisissa paikoissa missä ei välttämättä tulisi muuten käytyä.

Aamuisin oli ihanan huurteista ja kerrankin sain aikaseksi mennä kuvaamaan ulos. Lunta ei sentään vielä tullut, mutta olisi ollut kiva ottaa lumikuviakin. Ensi kerralla sitten.

Kommentit

 1. Tekin olette minilomailleet maalla, oi. :) Maalla kyllä pääsee ihanasti rentoutumaan ja ympärillä riittää lenkkeilymaisemia. Geokätköilykin on mukavaa puuhaa! Me ollaan jo tiputettu pari omaakin kätköä. :)

  Kiva, että Elsakin on päässyt metsälle, vaikkei saalista tullutkaan! Onko Elsa muuten koskaan istumassa passissa ja siitä noutamassa vai käytetäänkö sitä ainoastaan seisovana koirana? Mulle kun nämä kanakoirajutut ei ole niin tuttuja. :) Meillä ainakin sorsastuksen aloituksessa oli viimeksi mukana myös seisoja, jota käytettiin siinä tapauksessa vain noutavana koirana.

  Kuinka paljon noin yleensä seisojat muuten ääntelee tai ovat ääntelemättä passissa/odotellessaan? Ainakin tuon sorsastuksen merkeissä tapaamani seisoja ääntelee edes jollakin tasolla melkein koko ajan passissa ollessaan ja itseäni näin noutajaihmisenä moinen kovin kummastuttaa. :D Kaikenlainen äänteleminen kun on niin kielletty noutajien kanssa ainakin! Saati itse en edes siedä ylimääräistä ääntelyä (/vouhottamista muutenkaan) lainkaan, edes pientä, varsinkaan odotellessa/passissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan koukussa geokätköilyyn!:) Eilen tuli postissa pari TB:ia, lähtee lähiviikkoina kiertämään maailmaa!

   Elsaa käytetään vain seisovana, koska ei ole ollut passikaveria. Teemun mielestä passissa istuminen on niin tylsää ettei viitti sellaista.. Elsa kyllä varmasti tykkäisi jos pääsisi vaikka vain pelkästään noutamaanki.

   Nämä seisojat on kyllä todellakin vouhottajia, käy kierroksilla odotellessa.:D Eipä siihen varmaankaan ole edes tarvinnut puuttua, koska KAER-kokeissa saa jonkin verran olla kierroksilla kun odottaa omaa vuoroaan. Elsakin on useinmiten ihan mahdoton.:P Uskoisin ettei kauhean rauhallisesti malttaisi odottaa jossain passissa, ainakin pitäisi treenata aivan hirveesti! Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla, mutta mulla ei ole metsästyskorttia niin jää väliin..:/

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta! :) Mielenkiintoisia nämä eri rotujen jutut! Jännä, noutajapuolella kun kokeissa ei todellakaan saa äänellä (alemmissa luokissa jonkinlainen ääntely vielä sallitaan, kunhan ei ole jatkuvaa ja häiritsevää) ja silti pitää töitä tehdä vauhdilla ja innokkaasti! Ja kokeissa täytyy ylemmissä luokissa tehdä myös parityöskentelyä, jossa toinen katsoo ja odottaa ja toinen tekee töitä. Metsälläkin niin tapahtuu toki myös, jos on toinen koira mukana niin toinen useimmiten silloin joutuu odottelemaan vuoroaan. Mut on niin aivopesty noutajien ääntelemättömyyteen! Esim. Lunahan ääntelee, koska innostuu esim. aseen näkemisestäkin jo niin paljon. Saati jos ammutaan ja jotain lentää. Eipä sitä oikein metsälle edes viitsi ottaa eikä omat hermot kestä sitä jatkuvaa ääntelemistä... Ei ollenkaan suotavaa noutajien kanssa. Eikä kyllä mun mielestä minkään koiran kanssa, mutta joissakin roduissa ääntely ei vaan ole yhtään ns. "paha" asia. :D Välillä ihmetyttää se toisten rotujen äänteleminen, jota ei edes katsota pahalla silmällä niiden rotujen piirissä. :P Viepä ääntelevä noutaja johonkin kokeisiin tai metsälle tms...!

   Poista
  3. Jos koira tekee hakua tai riistatyötä, tuskin kovinkaan moni koira siinä ääntelee, ainakaan en ole nähnyt (ellei aja jänistä, silloin Elsakin ajaa haukulla niinkuin jäniskoiran pitää :D ). KAER-kokeissa tuomari ja suorittava koirakko on sen verran kaukana vuoroaan odottelevista jälkijoukoista, että tuskin tuomari edes kuulisi sinne jos joku koira käy kierroksilla omaa vuoroaan odottaessa.:)

   Noudossa näkee vähän millasii suorituksii sattuu. Ihan täpinöissään ne koirat on, mutta eikai seisojilla sitten niin paljoa painoteta siihen noutoon. En ole nähnyt ylempien luokkien suorituksia, siellä varmaan voidaankin puuttua enemmän ääntelyyn?

   Niin ja voi kuule, kun on hihnassa tollanen höseltävä bretoni, aika äkkiä sitä oppii ignooraamaan ne hösellykset.;)

   Poista
  4. Juu harvemmin tosiaan itse hommissa sentään äänellään! :) Mutta esim. tuomarin kertoessa seuraavaa tehtävää koiran pitää istua hiljaa siinä sivulla ja odottaa rauhassa vuoroaan. Myöskään ei saa äännellä kun jotain lentää ja sen katsominen pitää rauhassa odottaen katsoa ja vasta sitten lähteä noutamaan.

   Ja joo, osaa munkin koirat höseltää ja jopa äännellä! :D Mutta en katso sitä kovinkaan läpi sormien tai siitä tykkää. Paitsi Lunan the Laulava Lintukoiran kohdalla, joka on hieman oma "menetetty" tapauksensa. :P Se ääntelee ja hösääkin. Rasittava, mutta ah niin rakas kuitenkin. ;) :) Mutta jos saan valita niin ei hösäävää tai ääntelevää ja jos moista tekee niin siitä kyllä huomautetaan. ;)

   Poista
 2. Voi kuinka kivoja kuvia! Kunpa itsekin pääsisi ihan kunnolla maalle käymään. Onhan täälläkin tuota metsää ja peltoa, mutta olisi kiva välillä käydä nollaamassa aivot ihan keskellä ei mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla on kyllä niin mukavaa olla koiran kanssa. Voi ihan oikeesti vain olla. Lenkillä on mukavaa kun ei tule juuri koskaan ketään vastaan tai jos tulee niin se on joku tuttu joka ei katso pahalla jos koira juoksee vapaana. Kaupungissa on ärsyttävää kun on kiukkuisia mummoja, myrkyttäjiä ja vaikka mitä niin ei edes viitti pitää koiraa vapaana läheskään niin paljoa kuin haluaisi.:(

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit