Nyt sitä suitsutusta!

Raskaan työn raataja päiväunilla

Eilen oli ollut Elsalla vapaapäivä linnustuksesta ja ilmeisesti pikkukoiran herne oli raksuttanut sillä aikaa ja lamppu syttynyt päässä! Nimittäin tänään Elsa ei painanut perään, oli seisonut teertä ja tehnyt kaiken oikein mallikkaasti, ampuja vaan ampui ohi ja siksi kyseinen teeri vielä lentelee. Mutta siis wow, Elsa ei lähtenyt perään! En voi uskoa tätä todeksi, toivottavasti nyt jatkaa samaan malliin niin eiköhän niitä pudotuksia vielä tule. Oli vieläpä tullut oikein nätisti luokse eikä jäänyt haikailemaan linnun perään.

Aika hyvä jos Elsa nyt hoksasi ettei sillä peräänmenolla saavuteta mitään. Kaksi päivää olivat antaneet painaa perään ja eihän Elsa luonnonlinnuista koppiakaan ollut saanut. On se fiksu tyttö.

Toivottavasti nyt saa Peräänmenon prinsessa -tiaran haudata lopullisesti ja avata uuden sivun Elsan metsästyshistoriassa.;)

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, kun koira alkaa toimimaan toivotulla tavalla.:)

   Poista
 2. Hienoa!! Nyt kun vielä saisi sen pudotuksen palkinnoksi niin se kyllä hoksaa että näin se homma toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilenki oli ollut hyvä tilanne, mutta taas oli ammuttu ohi.. Pitäis nyt saada enää sellainen ampuja joka osuu.;)

   Poista
  2. Meidän "pappa" myös turhautui aikoinaan tohon ainaiseen ohiampumiseen ja alkoi ihan sen takia käydä kiekkoradalla treenaamassa. Siinä kävikin sitten niin että se innostui siitä kiekkojen ampumisesta ihan tosissaan :) Mutta se kyllä auttoi saaliiden saamiseen.

   Poista
 3. Elsa tais lähettää kruununsa uudelle Peräänmenon prinssi Pyrylle :S Viime vuonna ei yhtään peräänmenoa ja nyt yhtä tilannetta lukuunottamatta kaikki. Ja yhessä tilanteessa tietty ammuttiin täälläkin ohi :D

  Onneksi kaikki muut taidot on viime vuodesta parantunut huomattavasti, joten pyritään nyt saamaan pari pysäytystä liinan ja apuampujan kanssa, niin eiköhän sekin taas muistu mieliin. Ja kaikki takaa-ajoleikit laitetaan pannaan! Ideoita, miten leikkiä koiran kanssa, kun ei voi nakata eikä repiä lelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se peräänmeno ole täysin kokonaan kitkeytynyt Elsaltakaan, mutta huomattavasti parempi mitä aiemmin.:) Mä en enää usko, että takaa-ajoleikeillä olisi yhteyttä peräänmenon kanssa, ellei nyt ihan lintutreeneissä heittele palloa. Mä uskon, että koira kyllä osaa erottaa tilanteet missä saa mennä perään ja missä ei, onhan metsästystilanne ihan erilainen mitä esim tokotreeni. Mä itse olin ennen tosi tarkka etten mitään heittele Elsalle, mutta nyt kesällä olen kyllä kaivanut esille narupallon ja heitellyt sille sitä. Saa nähdä onko vaikutusta tulevaisuudessa. Repimisleikkejä ollaan tehty pennusta tähän päivään eikä ole ollut repimistä linnuilla.:)

   Poista
  2. No niin minäki oon aatellu, mutta nyt alko epäilyttää, että jos lelujen heittely onkin osasyynä tähän :S Tosin ollaan opeteltu vähän repimisleikkejä tilanteisiin, missä ei oo vara päästää Pyryä lentävän lelun perään ja silti lintujen repiminen on vaihtunut siihen, ettei niitä meinata haluta ottaa etes suuhun. Ehkä oon nyt tovin nakkelematta leluja varmuudeksi, ja katon mihin tilanne kehittyy.

   Toivottavasti kumpaisellekkin saatais piakkoin jo ammuttua lintu, niin pääsis se pään sisäinen lamppu syttymään, että näinhän tämä menee :)

   Poista
 4. Hieno homma! Ehkä Elsa on vaan myöhäisherännäinen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit