Luustokuvaus

Tänään Elsalla oli Mevetissä luustokuvaus. Pevisaan kuuluu lonkat, mutta otin "koko paketin" eli lonkat, selkä ja kyynärät, selkäkuvissa kuvautettiin myös niska. Kyseessä kun on metsästyskoira niin minä ainakin haluan tietää, että koira on terve ja fyysisesti kykenevä metsälle.

Kyynärät ja selkä on siistit. Lonkissa oikea lonkka vaikuttaa A:lta, mutta vasen on varmaan B. No Kennelliittoon kaikki kuvat lähtee, niitä tuloksia odotellessa. Tosi helpottunut ja hyvä mieli tuli, kun koira on terve. Vaikka Elsalla on patellaluksaatio, se ei ole onneksi menoa haitannut.

Elsa sai eilen myös nenäpunkkitökötit niskaan. Ihan varmuuden vuoksi ettei metsästyskausi mene niiden takia piloille. Olisin halunnut laittaa ne aineet jo aiemmin, mutta viikonloppuna oli näyttelyt ja toko niin en halunnut alkaa Elsaa eristämään, aina on niitä ihmisiä jotka päästää koiransa Elsan iholle kysymättä lupaa. Toivottavasti aine ehtii kuitenkin vaikuttamaan jos niitä nenäpunkkeja on.

Tänään Elsa lähti Teemun kanssa yöjunalla pohjoseen metsästysreissulle, palaavat loppukuusta. Siihen asti olen ilman koiraa ja varmaan blogikin hiljenee. Pyysin kyllä Teemua ottamaan jotain kuvia matkalta, että saataisiin blogiin jotain metsästysjuttuakin, saa nähdä toteutuuko.;)

Kommentit

 1. Onko B lonkka samassa jalassa kuin patella?

  VastaaPoista
 2. Hauskaa matkaa Elsalle! Carakin lähtee pohjoiseen linnustamaan ylihuomenna :)

  VastaaPoista
 3. Onnea hyvistä luustokuvista! Toivottavasti Kennelliitto on suotuisa, jotenki hirviän vähän tullu lähiaikoina A- tai B-lonkkatuloksia retkuille..

  Ja Elsalle riistaisaa reissua :) Kyllä tässä itelläkin on jo kova hinku päästä tuntureille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Saa nähdä mitä se Kennelliitto arpoo, Elsan sisarukset ovat saaneet nyt tosi hyviä lonkkatuloksia, toivottavasti Elsallaki on terveet lonkat.

   Elsalla on ollut alku lupaava, tänään kolme teeritilannetta. Ampumaan eivät päässeet..

   Poista
  2. Kiva että on ollut tipusia sentään :)
   Mua niin harmittaa kun Caran sisaruksista ei ole ketään lonkkakuvattu. Olis kiva tietää millaisia ne on! Cara on B/A, hyvältä ainakin kuullostaa teilläkin, kiva!

   Poista
  3. Toivottavasti tipusia riittää muillekki päiville ja saisivat jotain sieltä alaskin.;) On kuulemma parantunut Elsan työskentely huomattavasti viime vuodesta. Voisin tehdä blogipostauksen, mutta yhtään kuvaa ei ole ainakaan vielä tullut..

   Elsan sisaruksista on jo kuusi lonkkakuvattu! Hyviä lonkkia on ollut Elsan sisaruksilla.:)

   Poista
 4. Hyvä juttu, kyllä koiran täytyy terve olla! Muuten ei pysty juoksemaan pitkin metsiä tuntikausia. Urpokin sai nenäpunkkilääkkeen elokuun aikana. Viime vuonna se ainakin auttoi, kun ennen lääkitystä Urpo törmäili vaan lintuihin, sitten alkoi löytyä hajut ennen lintua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin helpottunut, että ainakaan selässä ei ollut mitään vikaa! Elsalla oli viime vuonna nenäpunkkeja ja tuli törmäyksiä, sitten lääkkeiden jälkeen alkoi lintuja löytymään.:) Nyt annettiin heti varoiksi noi tökötit vaikkei mitään oireita ole ollutkaan.

   Poista
 5. Paljonko makso luustokuvat?
  Ite olen viemässä Mevettiin koiraa joulukuun alussa ja kuvautan Reneltä selän, lonkat, kyynärät, polvet ja silmät peilataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sanoa, että en nyt yhtään muista.:D Mutta soita sinne ja kysele..

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit