Jos motivaatio puuttuu, ilmoita koira kokeisiin

Meillä kävi juurikin näin! On ollut taukoa treenailusta, ei motivaation puutteen takia varsinaisesti, vaan lähinnä sen takia, että koirattomassa elämässä on ollut sellaista settiä ettei ole oikein ollut intressejä mihinkään.

Kaikki lähti vain pienestä yllytyksestä. Treenailtiin torstaina Jennyn ja Erican kanssa. Tuli puheeksi tokokokeet ja samana iltana jatkettiin keskustelua facessa sillä tuloksella, että ilmoitin Elsan tokokokeisiin, jotka on viikon päästä! Huhhuh, äkkilähdöllä kokeisiin ja koira on ollut käytännössä koko kesän tokotauolla. Muutaman kerran ollaan treenattu, mutta mitään varsinaisia kisatavoitteita en ollut asettanut.

No tästä alkoi sitten treeniputki. Heti perjantaina taas kimppatreenit ja myös lauantaina. Ihan hullua hommaa, mutta mulle tuli hirvee into treenata. Näemmä pitää olla aina joku kisa tiedossa niin saa kummasti itsensä ylös treenaamaan. Mun mielestä on niin paljon mukavampaakin, kun on jokin tavoite. Ei sitä tuu tavoitteellisesti treenattua, jos ajattelee, että kisoihin sitten joskus kun liikkeet ovat valmiit. Nyt on ollut ainakin niin hauskat treenit näinä kolmena päivänä ettei tosikaan!

Perjantaina tein kokeenomaisesti kaikki liikkeet läpi, palkkaukset liikkeiden väleissä. Halusin nähdä kunnolla missä vaiheessa Elsa on.

Seuraaminen: Jonkin verran pilkkimistä ja väljyyttä, mutta ihan siedettävää settiä alokkaan tasolle. Tätä nyt pitää hinkata paljon! Luulen että viikossa saa seuraamista parannettua aika paljon kunhan pitää setit lyhyinä ja hauskoina. Mieluiten lelupalkka.

Luoksetulo: Tän Elsa osaa. Tuli kiitolaukkaa ja hyppäs mun reittä vasten ja tipahtu perusasentoon. Mua naurattaa toi hyppääminen reiteen. No pisteitä siitä tippuu, mutta nyt annan sen vielä hypätä ettei vauhti ala kärsimään jos alan kieltämään hyppäämisestä. Ei se läheskään joka kerta hyppää niin en nyt tiedä kannattaako tähän puuttua tässä vaiheessa.

Liikkeestä maahan: No seuraaminen tietenkin voisi olla tiiviimpää, mutta hyvä maahanmeno.

Liikkeestä seisominen: Tämän Elsa on jotenkin unohtanut täysin. Perjantain treeneissä se ei kertaakaan pysähtynyt seisomaan vaan jatkoi vaan seuraamista.. Tämä nyt tehotreeniin! Uskomatonta miten yksi liike voi ihan kokonaan unohtua..

Hyppy: Tosi hyvä. Meni kerrasta yli vaikka oli outo este ja kokeenomaisella korkeudella eli n. 50 cm.

Paikkamakuu: Pysyy kyllä. Nousi aina kun Erica huusi väliaikoja Jennylle. Sitten kun tajuttiin mistä tämä nouseminen johtui ja Erica oli hiljaa niin Elsa pysyi maassa. Ilmaa ja vähän maata haisteli, mutta oli onneksi paikoillaan. Tämäkin kyllä nyt tehotreeniin, paikkiksesta lähtee niin hirveesti pisteitä jos nollaantuu..

Lauantaina kentällä olikin porukkaa pystyttämässä tokokehiä. Kysyin että voitaisiinko tehdä paikkamakuu. Saatiin tehdä paikkis ja oli mukavasti häiriöö kun yksi kokosi kehää ja hetken päästä tuli muitakin järjestäjiä kentälle. Paikkis meni Elsalla tosi hyvin, pari settiä paikkamakuuta ja sitten vaihdettiin kenttää. Treenailin lähinnä seuraamista ja paikkista Elsalla. Kyllä se seuraaminen paranee tosi nopeesti kun pitää setit lyhyinä ja tekee paljon käännöksiä ja juoksupätkiä ym yllätyksellistä.  Sitten extempore kaupasta hakee Elsalle lihapullia ja itselle aamupalaa, mentiin seuraamaan tokokisoja. Istuttiin nurtsilla, Elsa söi paketillisen lihapullia ja itse seurasin alokkaan suorituksia. Suosittelen kyllä kaikille kisoihin hinkuville, että menkää katsomaan niitä tokokisoja ainakin kerran. Niistä näkee mitä pisteitä millaisillakin suorituksilla voi saada. Kaiken ei tarvitse olla niin täydellistä. Tottakai youtubessa on eniten niitä kymppisuorituksia, harva viittii laittaa videoo nettiin jos ei ole mennyt ihan nappiin. Seuraamalla muiden suorituksia saa vähän osviittaa siihen miltä liikkeiden pitäisi oikeasti näyttää ja näkee samalla vähän mitä kukin tuomari painottaa arvosteluissaan. Jotkut tuomarit antaa paljon palautetta liikkeiden väleissä ja nytkin tuli muutama mulle ihan uusi asia selville, sellaisia mitä en ole koskaan ennen edes ajatellut, että voisi vaikuttaa arvosteluun. Tosi opettavaista kyllä.

Tuleva viikko on siis täynnä tokoa, seuraamisen, paikkamakuun ja jäävän seisomisen hinkkaamista ja muiden liikkeiden ylläpitoa. Eiköhän se siitä!

Postauksen kuvat: Jenny Yliollitervo

Kommentit

 1. "Ei sitä tuu tavoitteellisesti treenattua, jos ajattelee, että kisoihin sitten joskus kun liikkeet ovat valmiit." Tää on niin totta. :D Ja meille on käynyt just näin. :D Mutta en osaa oikein kisoista haaveilla, kun paikkis on niin rikki ja kun ei oo tavoiteita niin en jaksa treenata. Ehkä sitten lokakuussa vähän ryhdistäydytään kun päästään sille tokokurssille. :P
  Onnea teille kokeisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsiä liikkeitä ei tuu treenattua kuin pakon edessä. Paikkiksenki treenaaminen on niin ärsyttävän tylsää, mutta kun on kerta koemaksunki jo maksanut niin tulee kummasti treenattua.:D Tosin olen nyt ottanut tavoitteeksi, että aina kun on kimppatreenit niin otetaan se paikkis, koska yksin sitä ei tule treenattua.:)

   Poista
 2. Olipas kiva ylläri, että tekin olitte tänään Sauvossa! Blogien lukeminen on tosiaan jäänyt vähälle viime aikoina, niin ei arvattu yhtään, että siellä on tuttuja. Me jäätiin seuraamaan vielä voittajaluokan koettakin ja oltiin kotona vasta seiskan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko voittajassa paljon koiria? Olis voinut itsekin jäädä seuraamaan, mutta tuntui siltä, että halus vain kotiin kun kelloki oli jo aika paljon. Oli kiva nähdä!

   Poista
 3. Minä en treenaisi ikinä, jollei aina olisi pieni pakko kokeen muodossa :D Sen huomaa etenkin talvisin, kun kokeita ei juurikaan ole. En totta tosiaan treenaa, vaikka mahdollisuus sille olisikin olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä tule treenattua.:D Toinen motivaattori on jotkut maksetut treenit, tulee kummasti treenattua! Pitääki varmaan katsoa jotain treenejä talveksi ettei ihan jämähdä tuon kokeen jälkeen..

   Poista
 4. Määkin jouduin toivoon meijän kerholta möllikokeita, että sais skarpattua reenaamisessa, ku on se nyt niin puuhastelua vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä tuu mitenkään kunnolla treenattua ellei oo jotain tavoitetta.:D Tulee vain jumitettua niissä vanhoissa, jo osatuissa liikkeissä..;)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit